Püf Noktası Solmuş ve pörsümüş sebzeleri canlandıran tüyo! Yarım saate dipdiri oluyor

Solmuş ve pörsümüş sebzeleri canlandıran tüyo! Yarım saate dipdiri oluyor

22.12.2023 - 16:40 | Son Güncellenme:

Yemeklerin ve salataların vazgeçilmezi yeşilliklerin en büyük problemleri arasında solması ve pörsümesi geliyor. Solmuş ve pörsümüş sebzeleri çöpe dökmeden önce bu tüyoya şans verin. Yarım saate dipdiri olacak.

Solmuş ve pörsümüş sebzeleri canlandıran tüyo Yarım saate dipdiri oluyor

Dolapta sebzelerin ve yeşilliklerin solmasının temel nedeni genellikle nem ve hava koşullarıdır. Bu gıdalar, buzdolabındaki düşük sıcaklıklara maruz kaldıklarında ve aynı zamanda yüksek nemle temas ettiklerinde daha uzun süre tazeliğini korur. Ancak, buzdolabının içindeki hava dolaşımının yetersiz olması veya sebzelerin açıkta, nemli bir ortamda muhafaza edilmeleri durumunda, bu gıdaların solma olasılığı artar. Ayrıca, bazı sebzeler birbirleriyle temas ettiğinde veya olgunlaşma süreçlerini etkileyen gazlar salgıladığında da solma meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda sebzelerinizi ve yeşilliklerinizi çöpe atmadan hemen bu yöntemi deneyin. Yeşillikleriniz dipdiri olacak.

Haberin Devamı

PARÇALARI KESİP AYIRIN

Solmuş sebzeleri eski canlılıklarına kavuşturmak için ilk adım, gereksiz parçaları kesip ayırmaktır. Bu yöntem, sebzeleri temizlerken zaman kaybını önleyerek işinizi kolaylaştırır. Örneğin, kereviz sapları gibi kullanılabilecek sebze parçalarını atmak yerine, onları canlandırmak amacıyla kenara ayırmak önemlidir.

Solmuş ve pörsümüş sebzeleri canlandıran tüyo Yarım saate dipdiri oluyor

BUZLU SUDA YARIM SAAT BEKLETİN

Solmuş sebzeleri canlandırmak için bir kaba buzlu su doldurun ve sebzeleri bu suya koyarak yaklaşık yarım saat boyunca buzdolabında bekletin. Bu süre sonunda sebzelerin canlandığını, eski diriliğine kavuştuklarını göreceksiniz. Kök sebzeler için bu süre bir saate kadar uzayabilir.

Uyguladığınız işlemlerin ardından solmuş sebzeleri kir ve kumdan arındırmak için akan soğuk suyun altında tutun. Temizlenen sebzelerin fazla suyunu emmelerine izin vermek için havlu yardımıyla nazikçe kurulayın. Bu yöntemle, solmuş sebzelerinizi çöpe atmak yerine onları canlandırabilir ve taze bir görünüm kazandırabilirsiniz.

 

 

 

Yazarlar