Sağlık Sperm Sayısını Artırmak Mümkün Mü? Sperm Sayısı Ve Kalitesini Artıracak Öneriler...

Sperm Sayısını Artırmak Mümkün Mü? Sperm Sayısı Ve Kalitesini Artıracak Öneriler...

26.02.2021 - 15:56 | Son Güncellenme:

Sperm sayısı erkeklerde üreme için en önemli kriterlerden bir tanesidir. Özellikle sperm sayısının fazla olması babalık için de son derecede önemlidir. Kimi durumlarda sperm sayısı az olabiliyor. Bu durumlarda da ise üreme konusunda birtakım problemler yaşanmaktadır. Sperm sayısını artırmak isteyen kişiler internet üzerinden ya da doktoruna danışarak bazı öneriler almaktadırlar. Peki, sperm sayısını arttırmak mümkün mü? Sperm sayısı nasıl arttırılır? İşte sperm sayısını arttırmak için yapabileceğiniz şeyler.

Sperm Sayısını Artırmak Mümkün Mü Sperm Sayısı Ve Kalitesini Artıracak Öneriler...

 Sperm sayısını doğal yollardan arttırmak isteyenlerin başvurmuş olduğu yöntemler vardır. Sperm sayısının fazla olması her erkekte önemli olan bir durumdur. Bundan dolayı sperm sayısı testi yapılması da gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Sperm Sayısını Arttırmak Mümkün mü?

 Sperm sayısı az olan erkeklerde sperm sayısını arttırmak için uygulanan bazı tedavi seçenekleri vardır. Sperm sayısını arttırmak mümkündür. Özellikle çocuk sahibi olamayan kişilerde sperm sayısını arttırmak için bir takım tedavi seçenekleri geliştirilmiştir. Dolayısıyla üroloji doktorları tarafından yapılan bu tedavi seçenekleri ile birlikte sperm sayısını arttırmak mümkündür. Sperm sayısı arttığı gibi bu tedavi seçeneğinde sperm kalitesi de artmaktadır.

 Sperm Sayısı ve Kalitesini Arttıracak Öneriler

 Sperm sayısını arttırmak için uygulayabileceğiniz doğal öneriler bulunmaktadır. Bu öneriler ile birlikte sperm sayınız ve sperm kaliteniz artacaktır.

 1) Bitter Çikolata

Haberin Devamı

 Sperm sayısı az olan kişilerde hem sperm sayısını hem de sperm kalitesini arttırmak için bitter çikolata tüketimi önerilmektedir. Bitter çikolata tüketimi ile birlikte sperm sayısı da aynı doğrultuda artmaktadır. Bundan dolayı düzenli olarak bitter çikolata tüketmeniz son derecede önemlidir. Sperm sayısını en çok arttıran besinlerin başında bitter çikolata gelmektedir.

 2) Muz

 Sperm sayısı düşük olan kişilere doktorlar tarafından önerilen bir diğer yiyecek de muzdur. Muz en lezzetli ve en sağlıklı meyvelerden bir tanesidir. Belirli aralıklarla muz tüketerek sperm sayınızı ve sperm kalitenizi arttırabilirsiniz. A, C ve B1 vitaminleri içeren muz bu sayede sperm sayısına doğrudan etki eder.

 3) Keçiboynuzu

 Hem cinsel isteksizlik hem de sperm sayınızı arttırabilecek yemeklerden olan keçiboynuzu mutlaka tüketilmesi gereken gıdalardandır. Keçiboynuzu yoğun miktarda çinko içermektedir. Bundan dolayı da keçiboynuzu sperm kalitesini ve sperm sayısını arttırmaktadır. Aynı zamanda kansere karşı da koruyucu etkisi vardır.

 4) Ceviz

 Erkek üreme sağlığı açısından son derecede faydalı olan cevizin tüketilmesi de önerilmektedir. Düzenli olarak ceviz tükettiğiniz takdirde sperm sayınız artar ve baba olma olasılığınız daha da fazla olur. Bu durumlarda ceviz tüketilmesi önerilir.

Yazarlar