Sağlık Sürekli Geğirme Neden Olur? Sürekli Geğirmek Neyin Belirtisi Olabilir?

Sürekli Geğirme Neden Olur? Sürekli Geğirmek Neyin Belirtisi Olabilir?

06.03.2021 - 16:30 | Son Güncellenme:

Geğirme kimi zaman normal bir durum olarak kabul edilebilir. Bazı durumlarda ise sürekli geğirme meydana gelmektedir. Sürekli geğirme de pek çok sebebe bağlı olarak gelişebildiği gibi mutlaka araştırılması gereken bir durumdur. Sürekli geğirme sindirim sisteminde yer alan ya da mideden kaynaklı olan bir problem olarak görülebilir. Sürekli geğirme şikayeti yaşayanlar internetten çözüm metotlarını araştırmaktadırlar. Peki sürekli geğirme neden olur? Sürekli geğirmek neyin belirtisi olabilir? İşte sürekli geğirme ile ilgili bütün bilgiler.

Sürekli Geğirme Neden Olur Sürekli Geğirmek Neyin Belirtisi Olabilir

Sürekli geğirme araştırılması gereken bir durumdur. Pek çok rahatsızlığın sebebi olarak sürekli geğirme meydana gelebilir. Sürekli geğirme doğal yollardan geçen bir rahatsızlıktır.

Haberin Devamı

 Sürekli Geğirme Neden Olur?

 1) Çölyak Hastalığı

 Çölyak hastalığı sürekli olarak geğirmeye neden olmaktadır. Bu hastalığa sahip olan kişilerin ince bağırsağı bu hastalıktan etkilenmiştir. Bunun sonucunda ise glutene karşı bir hassasiyet gözlemlenmiştir. Çölyak hastalığı bu şekilde kişide sürekli olarak geğirmeye neden olmaktadır. Glutene karşı aşırı bir şekilde hassasiyet oluştuğundan dolayı aşırı geğirme meydana gelir.

 2) Gastrit

 Gastrit en sık görülen mide rahatsızlıkları arasındadır. Sürekli olarak gastrit şikayeti yaşayan kişiler sürekli geğirme problemi ile de karşı karşıya kalmaktadırlar. Aynı zamanda gasriti olan kişilerde mide ve çevresinde bir takım iltihaplanmalar meydana gelmektedir. Bu durumda da geğirme başta olmak üzere birçok problem yaşanmaktadır. 

Haberin Devamı

 Sürekli Geğirmek Neyin Belirtisi Olabilir?

 1) Hassas Bağırsak Sendromu

 Hassas bağırsak sendromu sürekli geğirmeye neden olmaktadır. Özellikle bu sendroma sahip olan kişiler kalın bağırsakları son derecede hassastır. Bundan dolayı kalın bağırsak hassasiyeti olan kişilerde aşırı bir şekilde gaz birikmesi olur. Aşırı gaz birikmesi hem anüs yolu ile hem de geğirme yolu ile vücuttan atılır. Bu durumda da sürekli geğirme meydana gelebilmekte ve bu hastalığı işaret etmektedir.

 2) Mide Kanseri

 Mide kanseri de sürekli geğirmeye sebep olan bir durumdur. Mide kanseri mutlaka tedavi edilmesi gereken en tehlikeli kanser türleri arasında yer almaktadır. Eğer mide kanseri şikayeti yaşıyorsanız bu tarz geğirme problemleri de yaşayabilirsiniz.

 3) Hava Yutma

 Hava yutma da sürekli geğirme meydana gelmektedir. Sürekli geğirme şikayeti yaşıyorsanız sürekli olarak hava yutuyor olabilirsiniz. Özellikle yemek yerken hızlı yemek yiyorsanız hava yutma gibi problemler yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda geğirmeyi tetiklemektedir.

 4) Hamilelik

 Hamilelik belirtileri arasında yer alan sürekli geğirme de hazımsızlık ve hatta kabızlık da meydana gelmektedir. Bu durumlarda midede aşırı bir geğirme meydana gelir ve geğirme meydana gelir. 

Yazarlar