Genel Sağlık Trend videoların gerçek yüzü! Türk kahvesine limon sıkanlar bir kez daha düşünsün

Trend videoların gerçek yüzü! Türk kahvesine limon sıkanlar bir kez daha düşünsün

17.08.2023 - 15:39 | Son Güncellenme:

Atalarımızdan bize miras kalan nesilden nesile ulaşan bazı bilgiler vardır. Bu bilgiler deneyimle sabit olduğundan çoğunlukla güvenilir ve işe yarardır. Ancak sosyal medyada trend olan yöntemler için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Sağlığa faydalı ve hayatı kolaylaştırıyor sandığımız şeylerin ardındaki 4 gerçek!

Trend videoların gerçek yüzü Türk kahvesine limon sıkanlar bir kez daha düşünsün

Son yıllarda sosyal medyada hızla artan hayat kolaylaştıran içerikler sorgulanmadan paylaşılır oldu. Soğuk algınlığından kilo vermeye kadar birçok sağlık problemini basit yollarla halletmeyi vadeden bu videoları cazip yapan ise trend olması ve güvenilir profiller tarafından denenmiş olması oluyor. Ancak çoğu zaman kopyalayıp yapıştırılarak, doğruluğu sorgulanmadan servis edilen bu videoların gerçek yüzü bambaşka!

Haberin Devamı

Trend videoların gerçek yüzü Türk kahvesine limon sıkanlar bir kez daha düşünsün

1- Burun deliklerine sarımsak sokmak

Çeşitli sebeplere bağlı olarak nefes almayı zorlaştıran burun tıkanıklığı nerede ne zaman geleceği belli olmayan gerçek bir baş belası durum. Son zamanlarda sosyal medyada viral olan bir videoda burun deliklerine sarımsak yerleştirmenin tüm nefes kanallarını açtığı söyleniyor. Ancak gerçek o kadar da basit değil. İki burun deliğine birer diş sarımsak yerleştirmek burun deliklerini tahriş edebilir. Hatta bu yöntemi sıkça uygulamak burun kanallarında kanama ve iltihaba sebep olabilir. Bu yüzden sarımsağın doğru bir yöntem olduğunu söylemek pek de kolay değil.

2- Türk kahvesine limon sıkmak

Son zamanlarda sosyal medyada trend olan bir diğer içerik ise Türk kahvesine birkaç damla limon sıkarak tüketmek. Bunun kalori yakımında etkili olacağı düşünülüyor. Ancak limonlar özel yağ yakma özelliklerine sahip değildir. Ancak limon suyu yüksek oranda strik asit içerdiğinden mide yanmasına sebep olabilir ve dahası bu asit mideden sonra diş minesine de zarar verebilir.

Haberin Devamı

3- Enerji içeceği tüketmek

Enerji içeceklerinin sağlığa pek de yararlı olmadığı konusunda çoğu kişi hemfikirdir. Ancak sosyal medyada takipçi sayısı yüksek ve belirli bir kitlenin güvenini kazanmış kişilerin kameralar önünde enerji içeceği tüketmesi işleri değiştiriyor. Bu tür içecekler sık tüketilirse uyku düzeninizi bozabilir ve ritim bozukluklarına dahası kalp krizi gibi sorunlara yol açabilir.

Trend videoların gerçek yüzü Türk kahvesine limon sıkanlar bir kez daha düşünsün

4- Çiğ eti yıkamak

Yemeden önce meyve ve sebzeleri yıkamanın önemini hepimiz biliyoruz. Pek çok insan aynı şeyi çiğ etle yapmakta yanlış bir şey görmüyor. Ancak çiğ eti yıkamak, kaç kişi bunu yapmanızı tavsiye ederse etsin sağlığınız için son derece tehlikelidir. Son araştırmalara göre, su herhangi bir kötü bakteriyi öldürmediği gibi mutfağınızın her yerine sıçrattığı için çapraz kontaminasyon riskini artırarak bakterilerin ortaya saçılmasına neden oluyor.

Yazarlar