Uzman Psikolog Özlem Nur Tulum

Uzman Psikolog Özlem Nur Tulum

info@ozlemnurtulum.com

Tüm Yazıları

Hayatı ve yaşadıklarımızı anlamlandırmaya başladıkça, dışarda aradıklarımızı iç dünyamızda yeşerttikçe bir hayli keyifli olan yolculuksa insanın, kendisini keşfe çıktığı psikoterapi sürecidir. Psikoterapiye giden kişi sorunlu ya da kusurlu değildir. Aksine, bireyin kendisine ve gelişimine önem verdiği ve potansiyelini ortaya çıkarmak istediği anlamına gelir. Bir olumsuzluğa maruz kalmak insanı etkilemeyebilir. Fakat, aynı olumsuz duruma çok uzun süre maruz kalmak yahut farklı olumsuz durumlara sık sık maruz kalmak psikolojik sağlamlığı olan kişiyi dahi negatif yönde etkileyebilir.

Haberin Devamı

Psikoterapi süreci; düşüncelerinizin, duygularınızın ve davranışlarınızın altında yatan belki de farkında dahi olmadığınız gerçek motivasyonlarla tanıştırır. Yargılardan ve eleştiriden uzak, danışanın paylaşmak istediği her şeyin şeffaf bir şekilde konuşulduğu güvenli bir alandır. Psikoterapi sayesinde, otomatik pilottaki düşüncelerden ve davranışlardan otantik tavırlara geçebilir; yani olduğunuz halinizi kabul ile var olmaya cesaret edebildiğiniz, olaylara şeffaf bir şekilde yaklaşabildiğiniz bir hayatınız olabilir. Tüm bu süreç hem yüz yüze hem de online psikoterapi seçenekleri için ortaktır. Danışanın rahat etmesi en önemli belirleyici olmasıyla birlikte, bilimsel yönden online psikoterapi ile yüz yüze psikoterapinin etkinlik açısından belirleyici bir farkı yoktur.

Online psikoterapi, seansların görüntülü konuşma aracılığı ile gerçekleştirilmesidir. Danışanın yalnız olduğu ve kendini rahat hissettiği sessiz bir ortamda seanslar telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden yapılır ve genellikle, farklı şehirlerde veya ülkelerde olma durumlarında tercih edilen bir yöntemdir. Online terapi, yüz yüze psikoterapide olduğu gibi psikoterapist ve danışan arasındaki güvene dayalı ilişki ile çerçevelendirilir ve yüz yüze terapideki sınırlar geçerlidir. Yüz yüze gerçekleştirilen diğer terapi yöntemlerinde olduğu gibi online terapi sürecinize dair tüm bilgileriniz gizli tutulur.

Online terapi genellikle;

Haberin Devamı

-Yurtdışında yaşayıp kendi dilinde hizmet almak isteyen,

-Yaşadığı şehirde bir terapiste fiziksel olarak ulaşım olanağı olunmayan,

-Evden ayrılamayacağı özel bir durumu olan,

-Yüz yüze görüşme konusunda çekincesi olan

-Ulaşım ve diğer masrafları düşünme

-Zaman kazanmak isteme

-Kendi ortamında daha rahat hissetme gibi durumlar için tavsiye edilir.

 

Sağlıklı günler dilerim.

Uzman Psikolog Özlem Nur Tulum

www.ozlemnurtulum.com

https://www.instagram.com/uzmanpsikologum_/