Sağlık Yağ Bezelerini Ne Eritir? Yağ Bezeleri Doğal Yöntemlerle Nasıl Geçer?

Yağ Bezelerini Ne Eritir? Yağ Bezeleri Doğal Yöntemlerle Nasıl Geçer?

05.05.2021 - 17:17 | Son Güncellenme:

Vücutta yer alan yağ hücrelerinin büyümesi sonucu meydana gelen iyi huylu kitlelere yağ bezesi denmektedir. Yağ bezeleri genellikle sırt bölgesinde, bacaklarda, kollarda görülebilir. Evde doğal çözümler ile tedavisi mümkündür ama doktora görünmekte faydalı olacaktır. Herhangi bir yaş grubunda rastlanabilir. Doğuştan veya sonradan oluşabilmektedir. İşte, tüm detaylar.

Yağ Bezelerini Ne Eritir Yağ Bezeleri Doğal Yöntemlerle Nasıl Geçer

Yağ dokuları ile ilgili doktorun tavsiyesine göre ilerlemek en doğru davranıştır. Yağ bezeleri tıp dilinde lipoma olarak adlandırılır.

Haberin Devamı

 

 Yağ Bezelerini Ne Eritir?

 Yağ bezesi sorunu yaşayan kişiler, yağ bezelerini ne eritir diye araştırırlar. Vücudun her yerinde görülebilen yağ bezeleri sıklıkla kulak arkası, sırt veya yüz bölgesinde görülür. Ağrı yapmazlar ve bazen çok yumuşak oldukları için hissedilmezler. Doğal bazı yöntemler ile küçültülebilir ya da ortadan kaldırılabilir.

 

 Yağ Bezeleri Doğal Yöntemlerle Nasıl Geçer?

 Yağ bezelerinin tedavisi için birkaç yöntem vardır. Bu yöntemlerden bazıları şunlardır

  • Bal –Buğday Karışımı: Doğanın mucize gıdası olan balın iyileştirici etkisi vardır. Bu etkiyi, bezelerin küçültülmesinde kullanmak da mümkündür. Bal ve buğday unu karıştırılır. 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı buğday unu bulamaç haline getirilir. Daha sonra karışım oda sıcaklığında bir gece bekletilir. Daha sonra bezenin olduğu yere sürülür. 15- 20 dakika bekletildikten sonra cilt yüzeyi temizlenir. Bu işlemi haftada 2-3 kez yaparak, bezenin durumunu gözlemleyin.
  • Sirke hem bezenin küçülmesine yardımcı olur hem de iltihap durumu varsa bunun önüne geçer. Sirkeye batırılmış olan gazlı bezi, bezenin üzerine koyun. Üzerini bandajla kapatın. 2-3 gün bu şekilde kalsın ve sonra bandı çıkarın. Daha sonra sirkeyle temas eden cildinizi temizleyin.
  • Aloe Vera: Aloe Vera jeli ile bezelerden kurtulabilirsiniz. Aloe Veranın yaraları iyileştirme etkisi vardır. Burada da bezeyi yumuşatarak, küçülmesini sağlayabilir. Her gün aloe vera jelini cilde uygulamanız gerekir.
  • Hintyağı: Hint yağı ile hafifçe bezeye masaj uygulayabilirsiniz. Düzenli aralıklarla Hint yağı masajı ile bezeyi küçültebilirsiniz. 3 – 4 damla hint yağını bir beze damlatarak beze üzerinde de bekletebilirsiniz. Bu işlemi aynı gün içerisinde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
  • Buhar Tedavisi: Buharın gözenekleri açma ve cildin altına temas etme etkisi vardır. Bu nedenle buhar bezenin küçülmesine yardımcı olabilir. Buhara tuttuğunuz havluyu, bezenin üzerine örtün. Bunu arka arkaya 2-3 kez ve 15- 20 dakika boyunca uygulayın.

Asla bezeyi patlatmaya ve iğne gibi materyallerle tahriş etmeyi denemeyin. Mikrop kaptırarak daha büyük sorunlara yol açarsınız. Bünyenize baskı uygular veya rahatsızlık vermeye başlarsa mutlaka bir doktora başvurun. Genellikle operasyonla alınmasına gerek yoktur ama bu aşamaya gelirse lokal anestezi altında işlem yapılır.

Yazarlar