Sağlık Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacak

Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacak

26.12.2023 - 15:10 | Son Güncellenme:

Kabızlık, sindirim sisteminin düzensiz çalışması sonucu ortaya çıkan günümüzde yaygın bir sorundur. Genellikle önemli bir nedeni olmayan kabızlık yine de rahatsız edici olabilir. Ancak ne yaparsam yapayım kabızlığım geçmedi diyenlerdenseniz bu kürü gece bir kase tüketin. Yoğurdun içine 3 kaşıp karıştırıp yiyince sabaha bir şey bırakmıyor.

Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin Sabah kabızlık kalmayacak

Lif eksikliği, yetersiz sıvı alımı, düşük fiziksel aktivite, stres, ilaçlar veya bazı sağlık sorunları gibi çeşitli faktörler kabızlığa neden olabilir. Kabızlık belirtileri arasında zorlu dışkılama, şişkinlik, karın ağrısı ve düzensiz bağırsak hareketleri bulunabilir. Bu durum genellikle diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri ile yönetilebilir. Ancak öyle bir kür var ki yoğurdun içine eklediğinizde kabızlığı bitiriyor. Gece bir kase yemek yeterli.

Haberin Devamı

YOĞURT + ZERDEÇAL İKİLİSİ

Posta.com.tr’de yer alan habere göre, yoğurt, sindirim sistemini düzene sokuyor. Bağırsakların çalışmasını sağlıyor. Zerdeçal ile bir araya gelen yoğurt düzenli tüketildiğinde metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlıyor.

Yağ yakımını destekliyor. Limon içerisindeki C vitamini sayesinde zinde hissetmenizi sağlıyor. Bu karışım sayesinde fazla kilolarınızı daha kısa sürede yakabilirsiniz.

Yarım çay kaşığı zerdeçal, yarım limon ve 3 yemek kaşığı az yağlı yoğurdu bir kabın içerisinde karıştırın. Hazırladığınız kürü gece yatmadan önce tüketin. Bu yoğurt küründen sonra hiçbir şey yemeyin. Bağırsaklarınızı çalıştıracak.

Hurriyet.com.tr’de yer alan bir içeriğe göre, her gün bir avuç kuru erik tüketmek veya sabahları içilecek bir fincan kahve bağırsakların çalışmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Gece öğününüzde 2 kaşık yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu ve 1 çay kaşığı acı pul biber karıştırarak tüketmek sorununuza çözüm oluşturabilir.

Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin Sabah kabızlık kalmayacak

KABIZLIĞA NE İYİ GELİR?

Kabızlığı hafifletmek ve sindirim sistemini düzenlemek için çeşitli doğal yöntemler bulunmaktadır. İşte kabızlığa iyi gelen bazı şeyler…

Lifli Yiyecekler:

Yeterli miktarda lif içeren besinler, sindirim sistemini uyararak kabızlığı hafifletebilir. Tam tahıllı ürünler, sebzeler, meyveler ve baklagiller lif açısından zengindir.

Su İçmek:

Yeterli miktarda su içmek, dışkının yumuşamasına ve bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir.

Probiyotikler:

Probiyotik içeren besinler, sindirim sistemini dengeleyebilir ve bağırsak sağlığını destekleyebilir. Yoğurt, kefir, lahana turşusu gibi probiyotik açısından zengin besinler tüketilebilir.

Zeytinyağı:

Zeytinyağı, bağırsakları yumuşatıcı etkisi ile kabızlığı hafifletebilir. Bir çay kaşığı kadar zeytinyağı tüketilebilir.

Fiziksel Aktivite:

Düzenli egzersiz, bağırsak hareketlerini artırabilir ve sindirim sistemini uyarabilir.

Kahve:

Kahve içmek, bağırsak hareketlerini artırabilir ve kabızlığı hafifletebilir.

Kuru Erik veya Kayısı:

Bu kuru meyveler doğal olarak lif içerir ve sindirim sistemini uyarabilir.

Haberin Devamı

Karalahana:

Karalahana, içerdiği liflerle sindirim sistemini destekleyebilir.

Isırgan Otu Çayı:

Isırgan otu çayı, doğal bir müshil etkisi göstererek kabızlığı hafifletebilir.

Yazarlar