Ramazan Miraç Kandili ibadetleri nedir ve neler yapılır? İşte Miraç Kandili'nde okunacak dualar...

Miraç Kandili ibadetleri nedir ve neler yapılır? İşte Miraç Kandili'nde okunacak dualar...

09.03.2021 - 16:53 | Son Güncellenme:

Miraç Kandili ibadetleri ve okunacak dualar merak ediliyor. İslam Dünyası için önemli günler arasında bulunan Miraç Kandili'ne az bir zaman kaldı. Miraç Kandili'ne yaklaşırken yapılacak ibadetler ve okunacak dualar araştırılıyor. Peki Miraç Kandili'nde neler yapılır? İşte okunacak dualar...

Miraç Kandili ibadetleri nedir ve neler yapılır İşte Miraç Kandilinde okunacak dualar...

Miraç Kandili'nde neler yapılır? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Miraç Kandili, Hazreti Muhammed'in göğe yükseldiği gece olarak geçiyor. Müslüman dünyası için önemli olan bu gün ibadetlerle geçiriliyor. Miraç Kandili duası araştırılıyor. Peki Miraç Kandili'nde okunacak dualar neler? İşte Miraç Kandili ibadetleri...

Haberin Devamı

MİRAÇ KANDİLİ'NDE NELER YAPILIR?

Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çekidüzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur’an-ı Kerim okuyup anlamaya çalışarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.

Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), “Şaban’ın ortasında (yani berat gecesinde) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu isteyen…’ der.” (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salat, 191) buyurmuştur.

Haberin Devamı

MİRAÇ KANDİLİ'NDE OKUNACAK DUALAR NELER?

“Allah’ım! Beni güzellikler işleyip müjdesine nail olanlardan, kötülük işlediklerinde de bağışlanma dileyenlerden eyle.” (İbn Mace, 57)

“Allah’ım! Günahlarımı, bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı, haddimi aşarak işlediğim kusurlarımı, benden daha iyi bildiğin bütün hatalarımı bağışla.” (Buhari, Daavat, 60)

“Allah’ım! Senden senin sevgini ve beni sana yakın kılacak herkesi sevmeyi bana nasip etmeni niyaz ediyorum.” (Tirmizi, Daavat, 73)

“Ya Rabbi! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet.” (İbn Mace, Dua, 5)