Siyaset ‘2 harekât olmasa masada olmazdık’

‘2 harekât olmasa masada olmazdık’

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları yapılmamış olsaydı bize hiçbir masada yer yoktu” dedi.

‘2 harekât olmasa masada olmazdık’

Canikli, Anadolu Ajansı’na ziyaretinde gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin Menbiç’te masaya daha kolay oturulmasını sağlayan etkenlerden birinin de Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki atılımları ve son dönemdeki başarılı operasyonları olduğuna işaret eden Bakan Canikli, bu operasyonların yerli silahlarla gerçekleştirildiğini vurguladı. Canikli, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları yapılmamış olsaydı bize hiç bir masada yer yoktu, Menbiç masası da dahil olmak üzere” dedi.

Haberin Devamı

CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin, Milli Savunma Üniversitesi’ne yönelik FETÖ iddiasıyla ilgili Canikli, “Talihsiz bir hadise yaşandı. Sayın İnce ve diğer bazı Cumhurbaşkanı adaylarının bütün kampanyalarını manipülasyon üzerine kurduklarının bir kez daha net göstergesi” dedi. Canikli, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından TSK’dan 9 bin 154 personelin ihraç edildiğini, açığa alınan 5 bin 899 kişinin ise ihracının planlandığını söyledi.