Siyaset 20. Milli Eğitim Şûrası başladı

20. Milli Eğitim Şûrası başladı

02.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 7 yıl aradan sonra topladığı 20. Milli Eğitim Şûrası, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törenin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in başkanlığında Divan Toplantısı da gerçekleştirilen şûra, 3 gün sürecek.

20. Milli Eğitim Şûrası başladı

 

AYSEL BOZAN YILMAZ - Eğitimde fırsat eşitliği ana başlığı altında toplanacak şûrada, bugün Özel İhtisas Komisyonu Çalışmaları’nda, temel eğitimde fırsat eşitliği, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve mesleki eğitimin iyileştirilmesi konuları üzerinde durulacak. Yarın da bu konularda komisyon raporları Genel Kurul’a sunulacak ve tavsiye kararları oylanacak.

Haberin Devamı

‘Meslek Kanunu nasip oldu’

Divan Toplantısı’ndaki konuşmasında şûranın geniş katılımlı şekilde düzenlenmesine büyük önem atfettiğine işaret eden Bakan Özer, “Her bir alanla ilgili söyleyecek sözü olan herkesin bunları bizimle paylaşması çok kıymetli. 21’inci yüzyılda Türkiye’nin güçlü, bölgesinde lider, dünyada iddia sahibi olabilmesi için eğitim sisteminin çok güçlü olması gerekiyor ve başka seçeneğimiz yok” diye konuştu. Niyetlerinin eğitim sisteminin kalitesini artırmak ve geleceği inşa edecek gençleri yetiştirmek olduğunu kaydeden Özer, Bakanlığın, şûranın izleme, değerlendirme raporlarını her 3 ayda bir yayımlayacağını, şûrada oy birliği ve oy çokluğuyla alınan kararlarda hangi mesafenin alındığının şûra üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli Eğitim Şûrası ve öğretmenlerle ilgili açıkladığı müjdelerin şûranın bir bereketi olduğuna inandığını dile getiren Özer, “Sadece bizim dönemimizde değil, tüm bakanlarımız döneminde, kıymetli Bakanımızın (Nabi Avcı) da öğretmen meslek kanunun hazırlanmasında çok büyük emeği var. Ondan önceki bakanlarımızın da bürokrasinin de çok büyük emeği var” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun 20. Milli Eğitim Şurası’nın gerçekleşmesine nasip olduğunu ifade eden Özer, “İnşallah hızlı bir şekilde yasalaştırıp öğretmenlerimizin hak etmiş olduğu kariyer sisteminden özlük haklarına kadar tamamen öğretmenlere münhasır bir kanunu 2022 yılı içinde yürürlüğe sokulmasının kıvancını, mutluluğunu yaşayacağız” diye konuştu.