Siyaset ‘2023 hedefleri için çalışıyoruz’

‘2023 hedefleri için çalışıyoruz’

30.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Devlet erkânı Ata’nın huzurunda buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapmak için gece gündüz çalışıyoruz” diye yazdı.

‘2023 hedefleri için çalışıyoruz’

Cumhuriyet’in ilanının 98’inci yıl dönümü dün tüm Türkiye’de, KKTC ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlandı. Başkent Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de gerçekleştirildi. Devlet erkanı tam kadro Anıtkabir’de buluşurken, buradaki törene CHP ve İYİ Parti liderleri de katıldı. Erdoğan, Anıtkabir’deki törenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçerek burada tebrikleri kabul etti. Resmi törenin ardından vatandaşların ziyaretine açılan Anıtkabir mahşeri kalabalığa sahne oldu.

Haberin Devamı

Anıtkabir’deki tören Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aslanlı Yol’un başındaki yerini almasıyla başladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarının da yer aldığı heyet, Aslanlı Yol’dan geçerek mozoleye çıktı. Erdoğan’ın üzerinde ay yıldız bulunan çelengi mozoleye bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

‘Gece gündüz çalışıyoruz’

Ardından Misak-ı Milli kulesinde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, deftere yazdığı şu mesajı okudu:

Haberin Devamı

“Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin 98’inci yıl dönümüne kavuşmanın gururunu yaşadığımız bu müstesna günde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı ve kahraman şehitlerimizi bir kez daha şükranla yad ediyoruz. Şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği cumhuriyetimizi her alanda güçlendirmek, itibarını artırmak ve dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Tüm insanlığın koronavirüs salgını sebebiyle ciddi krizlerle boğuştuğu bir dönemde, Türkiye ihracat, istihdam, üretim ve yatırım alanlarında elde ettiği başarılarla kalkınma yolculuğunu sürdürmektedir. Şanlı tarihi zaferlerle dolu kahraman bir milletin mensupları olarak, Cumhuriyetimizi 2023 hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız. Ruhun şad olsun.”

Anıtkabir’deki törenin ardından Erdoğan ve Bahçeli aynı araca binerek, tebrikat töreninin yapılacağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. Külliyenin ana bina girişinde gerçekleştirilen törende Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, TBMM üyeleri, kamu kurumlarının yöneticilerinin de aralarında olduğu devlet erkanı, yabancı misyon şefleri ile uluslararası kuruluşların temsilcileri Erdoğan’a bayram tebriklerini sundu. Külliye’deki törende muhalefet partilerinin genel başkanları yer almadı. Salgın nedeniyle maske takan katılımcılar, sosyal mesafe kuralına uyarak Erdoğan ile uzaktan selamlaştı.

Haberin Devamı

Kabul törenine Osman Kavala için çağrı yapan 10 büyükelçinin davet edilmediği öğrenildi.