Siyaset 29 Ekim'de bir ilk! Cumhuriyet Resepsiyonu İstanbul’da

29 Ekim'de bir ilk! Cumhuriyet Resepsiyonu İstanbul’da

29.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayata geçmesinin ardından gerçekleşecek olan ilk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu bu yıl İstanbul’da olacak.

29 Ekimde bir ilk Cumhuriyet Resepsiyonu İstanbul’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı’nda Cumhuriyet Resepsiyonu verecek. Erdoğan’ın yeni havalimanının merakla beklenen ismini de törende açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde bugün ilk olarak Ankara’da devlet erkanıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret edecek. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak olan Erdoğan, daha sonra Beştepe’ye geçerek tebrikleri kabul edecek. Erdoğan, öğleden sonra ise İstanbul’a geçerek, 30’u aşkın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla yıllık 90 milyon yolcu kapasiteli Üçüncü Havalimanı’nın açılışını yapacak. 16.00’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlayacak açılış töreninde Erdoğan, konuklarla birlikte havalimanının açılış kurdelesini kesecek. Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünde açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, bugün bir ilke daha sahne olacak. Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, bu yıl ilk kez Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nu yeni havaalanında verecek. Devlet başkanlarının yanı sıra resepsiyona siyaset, kültür, sanat, iş ve spor dünyasından yüzlerce davetli katılacak.