Siyaset 4 bin kişilik buruk davet

4 bin kişilik buruk davet

01.09.2009 - 00:42 | Son Güncellenme:

İlk kez sade vatandaşların da çağrıldığı 30 Ağustos resepsiyonu, 4 askerin şehit edilmesi nedeniyle sönük geçti

4 bin kişilik buruk davet

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle önceki akşam Merkez Orduevi’nde verdiği resepsiyona, ilk defa sade vatandaşlar da davet edildi. Başbuğ, prokotolü uğurladıktan sonra konukları arasında yer alan vatandaşlar ve sanatçılarla özel olarak ilgilendi.

Smokini sevmeyenler
Dört bin kişinin davet edildiği resepsiyon, aynı gün Şemdinli’de dört askerin şehit olması nedeniyle buruk bir havada başladı. Şehitler nedeniyle konser iptal edilirken, havai fişek gösterisi de yapılmadı.
Resepsiyon davetiyelerinde, kadınlar için uzun etek, erkekler için smokin zorunluluğu olmasına rağmen davetlilerin çoğu bu kurala uymadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk resepsiyona koyu renk takım elbise ve kravatla geldi.

Baykal’ın smokini
Askerler özel üniformalarını giydi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, smokin giyerek papyon taktı. Resepsiyonda, smokin kuralına uymayan gazete yöneticileri ve yazarların arasında Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Referans gazetesi Ankara Temsilcisi Erdal Sağlam, ATV Haber Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş ile Sabah yazarı Yavuz Donat da vardı.

Eşli davetiye
Türban hassasiyeti çerçevesinde, eşi türban takan milletvekili ile bakanlara yine eşsiz davetiye gönderildi. Gönül ile Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın eşleriyle katıldıkları resepsiyona, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın da eşiyle gelmesi, sadece eşinin başı kapalı milletvekillerine eşsiz davetiye gönderildiğini ortaya koydu.

Vatandaşa özel ilgi
Orduevinin bahçesine kurulan dev ekrana “Güçlü Ordu Güçlü Türkiye” sloganı çerçevesinde hazırlanan tanıtım CD’si getirildi. Başbuğ, resepsiyona ilk kez çağrılan 100 sade vatandaşın yanlarına giderek, özel olarak ilgilendi. Bir vatandaşın üzerinde Türk bayrağı deseni bulunan bir kravat hediye ettiği Başbuğ, “Günün en anlamlı hediyesi oldu bu” dedi.

Sarı Zeybek defilesi
Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Şahin, Başbakan Erdoğan, Başbuğ, CHP Genel Başkanı Baykal ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, süs havuzunun önünde tek sıra halinde, Faruk Saraç’ın hazırladığı “Sarı Zeybek Defilesi”ni izledi.
İçki servisinin de yapıldığı resepsiyonda, ramazan nedeniyle en fazla ilgiyi çay servisi gördü.

Halkın içindeydi
Başbuğ, defilede sunulan Atatürk giysilerini hazırlayan Saraç’a teşekkür ederek, “Atatürk halkla iç içe bir liderdi. Onun kadar halkın içinde olan bir lider yoktur” dedi.

Neşet Ertaş sohbeti
Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş’ın yanına giderek sohbet eden ve türkülerini seve seve dinlediğini belirten Başbuğ, sanatçı olmanın duygu ve yetenek istediğini söyledi. Ertaş da, “Aşkı duymayan müziği anlamaz, müzik aşkın icadıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

4 bin kişilik buruk davet

Orgeneral Başbuğ’un gazilerle yakından ilgilendiği resepsiyonda modacı Faruk Saraç’ın “Sarı Zeybek” defilesi yapıldı.

4 bin kişilik buruk davet