Siyaset 5 il AK Parti’de 4 il MHP’de kaldı

5 il AK Parti’de 4 il MHP’de kaldı

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti ile MHP arasında 10 ilde süren sandık çekişmesi netleşti.

5 il AK Parti’de 4 il MHP’de kaldı

Sandıklara itiraz sonucu yapılan yeniden sayımlarda 5 ilde Ak Parti, 4 ilde MHP lehine karar çıktı. Çekişme Düzce’de düğümlendi.

Haberin Devamı

Düzce düğümü

Edinilen bilgilere göre, Ak Parti ile MHP arasında Aydın, Elazığ, Mersin, Hatay, İstanbul 1. Bölge, Niğde, Trabzon, Düzce, İzmir 1. bölge ve Adana’da itirazlar nedeniyle sandıklar yeniden sayıldı. Mersin’de 2503, İstanbul’da 893, Adana’da 7 bin 900 ve İzmir’de ise 1501 oy farkı ile MHP lehine sonuç çıktı. Ak Parti lehine sonuçlanan iller ise; Niğde 2 bin 483, Trabzon 2 bin 400, Aydın 222, Hatay 272 ve Elazığ 359 şeklinde sıralandı. MHP ilçe seçim kurullarından çıkan bu sonuçları il seçim kurullarına başvurarak itiraz etti.

Ak Parti ile MHP’nin milletvekilini kaptırmamak için kıyasıya mücadele verdiği il ise Düzce oldu. MHP’de gözüken Düzce’ye Ak Parti tüm gücüyle asıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü gelişmeleri yerinde bizzat izlerken, MHP’den de Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, Düzce’ye giderek gelişmeleri yakından takip etti. Tekrar yapılan sayımlarda rakamlar birkaç oy farkla değişse de son olarak 174 oyla MHP lehine sonuçlandı. Ancak, süreci izleyen partilerin itirazlarının yoğunluğu nedeniyle hakim kararını henüz resmen açıklamadı.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Pazar günü yapılan seçimde MHP Düzce’de bir milletvekili çıkardı. Yapılan itirazlar sonuçlanmış vaziyette. İtiraz eden parti ile MHP arasındaki oy farkının açılacak olan sandıklardan çıkacak oylar ile kapanması mümkün değil. Ancak itiraz hukuki haktır. Parti veya adayların itiraz hakkını kullanmasına karış söylenecek sözümüz yok” diye konuştu.

Ak Parti 295, MHP 49

Gelinen son tabloda Ak Parti’nin sandalye sayısı 295, MHP’nin ise 49 olarak şekillendi. Ancak Düzce’den çıkacak sonuca göre partilerin milletvekili sayıları değişecek.