Siyaset Ahmedinecad: Şeytanı birlikle yenebiliriz

Ahmedinecad: Şeytanı birlikle yenebiliriz

28.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski başbakanlardan Erbakan için düzenlenen anmaya gelen eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Türkiye ve İran’ın dayanışmasıyla uluslararası sorunların çözüleceğini söyledi

Ahmedinecad: Şeytanı  birlikle yenebiliriz

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın 4’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğine katılmak için Bursa’ya geldi. Türkiye-İran işbirliğinin uluslararası alandaki problemleri çözeceğini vurgulayan Ahmedinecad, “Şeytan milletlerin baş düşmanıdır. Size şu müjdeyi vereyim ki, şeytanın ölümü ve milletlerin vahdeti (birliği) yakındır” dedi.
‘Erbakan ikiyüzlü değildi’
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen “Erbakan’ı Anma ve Anlama Gecesi”ne katılmak üzere karayoluyla Bursa’ya gelen Mahmud Ahmedinecad, Bursa girişinde Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan tarafından karşılandı. Ahmedinecad, konakladığı otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bursa’da kardeşleriyle olmaktan mutlu olduğunu belirten Ahmedinecad, “Merhum Erbakan büyük bir insandı. Kendi tasarladığı programlarla beşer hayatının düzelmesi için çaba gösterirdi. Gerçek anlamda bir siyasetçi ve mümindi. İmanı ile siyaseti birdi. İkiyüzlü değildi. İnsanlık toplumuna hizmet etmek için çaba sarf etti” dedi.
Emperyalistlerin önce milletleri zayıflatıp sonra da egemenlik kurduklarını kaydeden Ahmedinecad, “Gerçek siyasetçiler ise milletlerin arasındaki ilişkileri takviye yönünde hareket ederler. Merhum Erbakan milletlerin güçlü olması için hareket etti. Allah ona rahmet etsin. Milletlerin refah ve izzeti için bu yolda birlikte hareket etmeliyiz” diye konuştu.
Ahmedinecad, İran ve Türkiye’nin dayanışma ve birlik içine girdikleri takdirde uluslararası alanda da problemlerin çözümüne büyük katkıda bulunacaklarını ifade ederek, “Bu iki milletin birlik ve beraberliği yanında, düşmanlar da dikilmekteler. Milletler bir araya gelirlerse şeytan ve şeytani güçler hiçbir şey yapamazlar. Ve size şu müjdeyi vereyim ki, şeytanın ölümü ve milletlerin vahdeti yakındır” dedi.