Siyaset ‘Almanya, Suriye’de bizimle aynı fikirde’

‘Almanya, Suriye’de bizimle aynı fikirde’

07.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanyanın başkenti Berlin’de Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’nin sınır bütünlüğünün iki ülke için de öncelikli olduğunu vurguladı.

‘Almanya, Suriye’de bizimle aynı fikirde’

Gabriel ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Almanyada kurulan yeni hükümetle ilgili, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Kara propaganda’

“Almanyada yeni hükümetin kurulma kararı bütün Avrupa için oldukça önemli çünkü Almanyanın Avrupa Birliği ve üye ülkelerin Almanyaya verdiği önemi gösteriyor. Almanya ve Türkiyenin ikili ilişkileri oldukça iyi ve yeni hükümetlerin kurulmasıyla aradaki ivmeyi nasıl güçlendiririz yeni sayfaları nasıl açarız, ikili mekanizmaları nasıl işletiriz bunları mevkidaşım Sigmar Gabriel ile konuşacağız. ”

Bakan Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve işbirliğiyle ilgili sorulan bir soruya şu yanıtı verdi:

“Almanya ve Türkiyenin bölgesel işbirliği özellikle Balkan bölgesinde çok büyük bir önem taşıyor. Biz bu bölgede birbirimizi rakip olarak görmüyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ateşkes kararı özellikle Doğu bölgesinde olmak üzere bir ihlaldir. Soçi ve özellikle Cenevre süreçleriyle çözüme ulaşmak istiyoruz.

Haberin Devamı

BMGK kararı terörle mücadeleyi kapsamıyor. Biz doğuda PKK ve YPGye karşı bir mücadele veriyoruz ve PKK da Almanyanın terör grupları listesinde yer alıyor. Şu ana kadar hiçbir sivil hayatını kaybetmedi. Çıkan haberler de tamamen kara propagandadır. Suriyenin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği çok önemlidir ve Almanya da bu konuda bizimle hemfikir.”