Siyaset Aydın Doğan'dan o iddiaya yalanlama

Aydın Doğan'dan o iddiaya yalanlama

17.07.2013 - 15:25 | Son Güncellenme:

Aydın Doğan, Akşam Gazetesi'nin Beykoz Konaklarında sır buluşma haberini 'masa başında yazılmış tamamen hayal ürünü bir haber' diyerek yalanladı.

Aydın Doğandan o iddiaya yalanlama

AYDIN DOĞAN'DAN YALANLAMA

Haberin Devamı

Aydın Doğan, Akşam gazetesinin 17 Temmuz 2013 tarihli baskısında manşetten verilen “Beykoz Konaklarında Sır Toplantı” başlıklı haberi yalanladı. Doğan, haberin hayal mahsulü olduğunu söyledi.

Aydın Doğan konuyla ilgili açıklamasında şunları ifade etti: “Akşam Gazetesi’nin bugünkü nüshasında manşetten verilen ‘Beykoz Konaklarında Sır Toplantı’ başlıklı haberin gerçekle ilgisi yoktur. Böyle bir toplantı olmamıştır. Masa başında hazırlanmış bu hayal mahsulü haber karşısında ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum.”

KOÇ HOLDİNG DE YALANLADI

Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü, "Beykoz Konaklarında Sır Toplantı" başlığı ile yayınlanan haberde belirtilen görüşme ve iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi. Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü'nden, bugünkü Akşam gazetesinde, "Beykoz Konaklarında Sır Toplantı" başlığı ile yayınlanan haberde belirtilen görüşme ve iddiaların gerçek dışı olduğu belirtilerek, "Böyle bir görüşme olmamıştır, tümüyle hayal ürünüdür" denildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kaldı ki, siyasetin tüm tarafları ve iş dünyası çevrelerinin yıllardır var olan dostluk ilişkileri içerisinde gerçekleştirebileceği görüşmelerin siyasi komplo teorileri ile yansıtılması; demokrasimiz ve basına duyulan güven açısından da son derece sakıncalı ve üzücüdür. Bu vesileyle Koç Topluluğu'nu siyasetin oluşumuna katkıda bulunan, siyaseti tasarlayan konuma itmeye çalışan iddiaların tümüyle yalan olduğunu bir kez daha basın ve kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Haberin Devamı

AKŞAM'DAKİ HABERDE SIR BULUŞMA İDDİASINDA BULUNULDU

Akşam Gazetesi kaynaklı haberde "Gündemden düşmeyen eylemler işadamlarıyla siyasetçileri bir araya getirdi. Eski başbakan yardımcılarından ve merhum Bülent Ecevit’in sağ kolu Hüsamettin Özkan’ın Beykoz Konakları’ndaki evi Mustafa Koç, Aydın Doğan ve Mustafa Sarıgül’ün buluşma noktası oldu" denilerek bu buluşmada yeni bir siyasi hareket doğabileceği iddiasında bulunuluyor.

YENİ YOL HARİTASI

Deneyimli siyasetçi Özkan’ın misafirleri arasında işadamları Aydın Doğan, Mustafa Koç ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gibi önemli isimler bulunduğu belirtiliyor. Geçen hafta Beykoz Konakları’nda yapılan sır zirvenin, geç saatlere kadar sürdüğü öğrenildi. Zirvede bir araya gelen isimlerin, yeni bir oluşum içinde ya da siyasi bir yol haritası belirlemek üzere olduğu kulislerde dile getiriliyor.

Haberin Devamı

GÜNDEM SARIGÜL MÜ?

Durumu merak edilen siyasetçilerin başında Mustafa Sarıgül geliyor. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sarıgül’ün aday göstereceği konuşulurken, Sarıgül’ün ise çekinceleri olduğu belirtiliyor. Sır zirvelerin ardında Sarıgül’ün durumunun konuşulduğu da iddialar arasında.