Siyaset Azınlık hükümeti sıkıntılara çare olmaz

Azınlık hükümeti sıkıntılara çare olmaz

01.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen iftar programında eski milletvekilleri ile bir araya geldi.

Azınlık hükümeti sıkıntılara  çare olmaz

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
- GEREKLİ KARŞILIĞI GÖRECEKLER: Türkiye 7 Haziran seçimleri ile birlikte yeni bir döneme girdi. 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından başlayan tek parti iktidarları dönemi 7 Haziran’da sona erdi. Her seçim gibi bu seçimde milletimizin takdir ettiği şekilde neticelendi. Bize düşen bu takdire saygı göstermek ortaya çıkan fotoğrafa uygun şekilde yolumuza devam etmektir. Bugün Meclis’te temsil edilen siyasi partilerimiz işte böyle bir imtihan ile karşı karşıyadır. Bu imtihanı başarı ile verenlerin önümüzdeki dönemde milletimizden hakkettiği mükafatını alacaklarına inanıyorum. Bu süreçte kendi siyasi ve kişisel hesaplarını ülkenin ve milletin ihtiyaçlarının önüne koyanlar da hiç şüphesiz milletimizden gerekli karşılığı göreceklerdir.
- ÜZERİME DÜŞEN GÖREVLERİ YAPIYORUM: Bir azınlık hükümetinin Türkiye’nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatindeyim. Bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini arzu ediyorum. Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu konuda üzerime düşen görevleri yapıyorum, yapmaya devam edeceğim. Millet bizi işte böyle günlerde ülkeyi sağ salim bir şekilde güvenli limanlara ulaştırmamız için getirdi. Anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde ve milletimizden aldığımız güçle Türkiye’nin bu dönemi ya yeni hükümeti kurarak ya da kurulmaması halinde seçime giderek en sıkıntısız, hasarsız şekilde geçirmesini inşallah sağlayacağız.
- İYİ FOTOĞRAFLAR DEĞİL: Bugün Meclis Başkanlığımız için birinci tur seçimleri yapıldı. Birinci turda beklenen neticeler ortaya çıktı. Yarın temennimiz o ki Meclis Başkanımız belirlenmiş olacak. Ondan sonra da Meclis’teki idari yapılanma süratle komisyonlarla birlikte onlar da gerçekleşmiş olacak. Daha sonraki süreçte bizler de üzerimize düşen görevi inşallah yapacağız. İşlerimizi istişare ile yürütmek en önemli bizim en önemli ayırt edici vasfımızdır. Türkiye’nin önümüzdeki dönemin mimarisini sizlerle beraber oluşturmak arzusundayım. Bugün Türkiye bilhassa Suriye Irak ve Ukrayna’daki gelişmelerden doğrudan ve çok derin şekilde etkileniyoruz. Yine küresel ekonomik krizin komşumuz Yunanistan başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki olumsuz etkilerini hep birlikte takip ediyoruz. Seçim döneminde şahit olduğumuz hadiselerin vehametinin farkındayız. Tüm bunlar Türkiye için iyi fotoğraflar değildir. Kapımıza dayanan sıkıntıların aşılmasında hepimize düşen görevler var. Bilhassa eski milletvekillerimizin tecrübesini birikimini değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bazı arkadaşlarımızla doğrudan burada mesai yapıyoruz, bazı arkadaşlarımızla siöil toplum kuruluşları çatısı altında işbirliği içindeyiz. Bazı arkadaşlarımızla da çeşitli vezsileler oluşturarak bu çalışmaları sürdüreceğiz. Farklı yerlerde, konumlarda faaliyet göteren ve engin siyasi tecrübeye sahip arkadaşlarımızın da birikimlerinden faydalanmak istiyoruz. Bu iftar inşallah arzu ettiğimiz istişare mekanizmasının ilk adımı olacaktır. Allah bu mübarek ayı hem birey hem millet olarak kurtuluşumuza vesile kılar.

Haberin Devamı

İftara sürpriz isimler katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 527 eski milletvekiline verdiği davette sürpriz isimler de yer aldı. Çoğunlukla Ak Parti, ANAP ve Refah Partisi’nden eski milletvekillerinin bulunduğu iftarda, ANAP’lı eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz’ın yer alması dikkati çekti. Recai Kutan, Hasan Celal Güzel, Işın Çelebi, Cavit Çağlar, Bülent Akarcalı, Cengiz Altınkaya, Eyüp Aşık, Vehbi Dinçerler, Ali Talip Özdemir, Ekrem Pakdemirli, Oltan Sungurlu, Mehmet Keçeciler, gibi isimlerin bulunduğu iftarda eski DSP milletvekili Hakan Tartan’da yer aldı. Eski Çevre ve Şenircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da iftarda yer aldı.