Siyaset Böyle bir olaya eyvallah demeyiz

Böyle bir olaya eyvallah demeyiz

12.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'e tepki gösteren Erdoğan'ın "Bir milletvekilinin bir teröristle fotoğraflarının çıkması kabul edilemez. Böyle bir olaya çanak tutamayız, eyvallah diyemeyiz" dediği öğrenildi.

Böyle bir olaya eyvallah demeyiz

Ayşegül Kahvecioğlu - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, 2017 yılında yapılan TSK operasyonunda öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkmasına ilişkin, "Meclis çatısı altındaki bir milletvekilinin geçmişte de olsa PKK kampında peşmerge kıyafetli bir teröristle fotoğraflarının çıkması kabul edilemez. Böyle bir olaya çanak tutamayız, eyvallah diyemeyiz" dediği öğrenildi. Erdoğan'ın talimat vererek hazırlanan fezlekenin Meclis'teki diğer dokunulmazlık dosyalarından ayrılarak ivedilikle komisyon gündemine getirilmesini istediği belirtildi.

Haberin Devamı

Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde önceki gün yapılan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda, HDP'li Semra Güzel hakkında hazırlanan fezleke gündeme geldi. Erdoğan'ın konuyla ilgili talimat vererek Güzel hakkında hazırlanan fezlekenin Meclis'teki diğer dokunulmazlık dosyalarından ayrılarak ivedilikle komisyon gündemine getirilmesini istediği belirtildi.

‘Millet vicdanı yaralandı’

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, söz konusu fotoğrafların milletin vicdanını yaraladığını söylerken, "Meclis çatısı altındaki bir milletvekilinin geçmişte de olsa PKK kampında peşmerge kıyafetli bir teröristle fotoğraflarının çıkması kabul edilemez. Böyle bir olaya çanak tutamayız, eyvallah diyemeyiz. Parti olarak irade ortaya koyacağız ve bu kişinin dokunulmazlığı kaldırılarak yargılanmasının önünü açacağız" dedi.

Haberin Devamı

'Kabul edilemez'

Toplantıda yapılan değerlendirmelerde, Güzel'in "terör örgütü üyeliği" kapsamında yargılanması gerektiğine işaret edilerek, "Fotoğrafların çekildiği tarihte bu kişinin vekil olmadığı söyleniyor. Örgüt üyeliğinde vekil olup olmamanın bir önemi yok. Zaten önceden soruşturması başlasaydı; anayasanın 10. maddesine işaretle bu kişi yasama dokunulmazlığından yararlanamayacaktı. Burada bir çizgi var. Çizginin altındakiler, düşünce, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebilir ancak biz anayasaya göre yemin etmişiz; ülke ve milletiyle bölünmez bütünlük vurgusu yapmışız. Bu görüntüler kabul edilemez" ifadelerinin kullanıldığı belirtildi.

Parti yetkilileri, Güzel'in durumunun, önce vekilliği düşürülüp sonra yeniden vekil sıfatı kazanan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun durumuna benzemediğini belirterek, Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra başlayacak yargılama sürecinin 2023 seçimlerine kadar kesinleşip Meclis'e ulaşması ve milletvekilliğinin düşürülmesinin mümkün olmadığına işaret ediyorlar.

Seçim tarihi için yine 2023 vurgusu

Erdoğan’ın ‘erken seçim’ iddialarını ‘dedikodu’ olarak niteleyerek, “Erken seçim falan diyerek milletin kafasını karıştırıyorlar. Seçim 2023’te olacak. Bütün çalışmalarımızı 2023 hedeflerimize göre planlayacağız” dediği öğrenildi. Seçim yasasında yapılacak değişikliğin hazırlanmış olmasına rağmen ‘erken seçim dedikodularının’ önüne geçebilmek için ilgili kanun teklifinin şubat ya da mart ayında Meclis’e getirilebileceği kaydedildi. Seçim yasası ile ilgili MHP ile herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtilerek, ‘tam ittifak’ vurgusu yapıldığı da vurgulandı.

Haberin Devamı

‘Erdoğan samimi’ diyenler % 56.4

AR-GE Başkanı Mustafa Şen’in sunumunda yeni ekonomi modeli ve Erdoğan’ın 20 Aralık 2021’de ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ sistemine geçildiğini açıklamasının ardından piyasalarda yaşanan gelişmelere ilişkin yaptırılan anketin sonuçları gündeme geldi. AK Parti’nin oylarında artış trendi olduğu kaydedildi. Ankette, “Cumhurbaşkanı’nın ekonomi ile ilgili yürütmüş olduğu mücadelede samimi olduğunu düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya katılımcıların yüzde 56,4’ünün ‘evet’ cevabını verdiği; Erdoğan’ın faiz indirimiyle ilgili tutumunu destekleyenlerin oranının yüzde 56,1 olduğu ifade edildi.