Siyaset CHP saldırganı tanıdık çıktı

CHP saldırganı tanıdık çıktı

29.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Merkezi’nin bulunduğu caddede 26 Ekim akşamı ateş açan kişinin Hacı Ali Hamurcu olduğu ortaya çıktı. Saldırının ardından olay yeri MOBESE kameralarından aracın plakası tespit edilerek, saldırıyı gerçekleştiren kişiye ulaşıldı.

CHP saldırganı tanıdık çıktı

Saldırganın, Ergenekon davası ve Kayseri Belediyesi’ndeki yolsuzluk haberleri ile adını sıkça duyuran Hacı Ali Hamurcu olduğu belirlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010’da TBMM bütçe görüşmeleri sırasında dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmuş, “Kayseri’de vilayet-yargı-belediye arasında yolsuzluk üçgeni olduğu”nu öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu, bu iddiaları da dolandırıcılık suçundan cezaevinde bulunan eski belediye çalışanı Hacı Ali Hamurcu’ya dayandırmıştı.

Haberin Devamı


5 yıl tutuklu kaldı

Hamurcu’nun rüşvet ve yolsuzluk iddiaları içeren 2007’deki ifadeleri doğrultusunda İncesu Belediye Başkanı Zekeriye Karayol, Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Şubesi eski Müdürü Hilal Aybak, UKOME Başkanı Süleyman Temeltaş, UKOME’nin eski memuru olan Hamurcu hakkında “dolandırıcılık, rüşvet, irtikap” iddiasıyla dava açılmıştı.

Dava sonucunda irtikap ve ikna suretiyle irtikap suçlarından Hamurcu’ya 7 yıl 11 ay, Temeltaş’a 7 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Dönemin CHP milletvekilleri Şevki Kulkuloğlu, Atilla Kart ve Ömer Süha Aldan, 10 Ocak 2013’te 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Hamurcu ile TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Hamurcu’nun yolsuzlukları anlatan bir kitap yazdığını belirtmiş, basın toplantısından bir süre sonra ANKA Yayıncılık, “Belgelerle Yolsuzluğun Şeytan Üçgeni” adlı kitabı yayımlamıştı. Bunun üzerine Özhaseki’nin avukatı Hamurcu ve yayıncı firma aleyhine dava açmıştı. Mahkeme Hamurcu ve ANKA Yayıncılık’ın 7 bin lira tazminat ödemesine hükmetmişti. Hamurcu daha sonra Kılıçdaroğlu’nun söz vermesine karşın kendisine para vermediğini iddia etmiş, bu konuda açıklamalar yapmıştı.

Haberin Devamı


Bir garip ihbar

Hamurcu, Ergenekon soruşturması sürecinde de ortaya çıkarak, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’ne yönelik suikast düzenleyeceği iddiasıyla kendisini ihbar etmişti. Hamurcu, suikastin azmettiricisi olarak da eski avukatı olan ve Ergenekon davasının sanıkları arasında bulunan Yusuf Erikel’in adını vermişti. Hamurcu, Erikel hakkında, “suç uydurduğu” ve “iftira” attığı iddiasıyla yargılanmış ve toplam 3 yıl 4 ay hapse mahkum edilmişti.

Hamurcu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hamurcu’nun “Belgelerle Yolsuzluğun Şeytan Üçgeni” adlı kitap yüzünden CHP’lilerden alacağı olduğunu iddia ederek, eylemi de bu nedenle gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Hamurcu, “Kılıçdaroğlu benim hayatımla oynadı, mağdur olduğum dosyayı kendi rant ve makamı için kullandı. Benim CHP ile hiçbir husumetim yoktur, benim Kılıçdaroğlu’na kızgınlığım vardır” şeklinde ifade verdi.