Siyaset ‘Çözüm noktası Türkiye olacak’

‘Çözüm noktası Türkiye olacak’

03.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasında barışı sağlamak için her türlü adımı attığını, iki ülke liderini bir araya getirmek için çabalarının sürdüğünü belirterek, “Çözüm noktası inanıyorum ki Türkiye olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘Çözüm noktası Türkiye olacak’

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşa çözüm bulmak için iki ülke liderlerini İstanbul veya Ankara’da bir araya getirmeyi arzu ettiğini belirterek, “Çözüm noktası inanıyorum ki Türkiye olacaktır, İstanbul veya Ankara olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan bayram namazını Büyük Çamlıca Camisi’nde kıldı. Namazın ardından cemaatin bayramını tebrik eden Erdoğan, bayramların kardeşliğin, birliğin, beraberliğin tavan yaptığı günler olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Buna çok çok muhtaç olduğumuz bir dönemdeyiz. Sıkıntıları yaşadığımız bir dönemdeyiz. Rabbim kardeşliğimizi ziyade eylesin ve bu dua, bu temenni içerisinde nice bayramlara kavuşmayı bizlere lütfetsin” ifadelerini kullandı.

‘Her adımı atıyoruz’

Erdoğan, Rusya-Ukrayna müzakerelerine ilişkin ilerleyen süreçte İstanbul’da tekrar görüşme olup olmayacağına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: “Cumartesi günü benim danışmanım, Büyükelçi İbrahim Kalın Bey aynı şekilde İçişleri Bakan Yardımcısı Sedat (Önal) Bey birlikte Kiev’e gittiler, gerek Zelenski ile gerekse muhataplarıyla görüştüler, oralardan bazı temennileri aldılar. Ve bu hafta içerisinde Sayın Putin’le biz bir görüşme büyük ihtimalle yapacağız.”

Haberin Devamı

Ukrayna ve Rusya tarafının hububat ihracatı konusunda Türkiye’den destek istediğini aktaran Erdoğan, “Bu konuları da yine Sayın Putin ile görüşmek suretiyle onun da önünü açmanın gayreti içinde olacağız. Ama birinci derecede özellikle bu tahliyelerin hızlandırılması süreci bu konuda her türlü adımı atıyoruz, atacağız. Amaç burada tabii liderlerin bir araya gelmesi. Arzumuz odur ki İstanbul veya Ankara’da liderleri bir araya getirelim. Özellikle de Ukrayna’nın doğusuyla ilgili atılacak adımların çözüm noktası inanıyorum ki Türkiye olacaktır, İstanbul veya Ankara olacaktır” dedi.

‘Olumlu gelişmeler’

Savaş nedeniyle Rusya’dan gelen turistlerle ilgili negatif bir durumun olup olmadığının sorulması üzerine Erdoğan, “Böyle bir şey söz konusu değil. Sayın Putin bu konularda gerçekten çok hassas. Elinden gelen desteği vereceğini de zaten söyledi. Bu arada Körfez’le ilgili çok olumlu gelişmeler var. Suudi Arabistan ziyaretimiz inşallah bu konuda önemli bir çıkış noktası olacak. Suudi kardeşlerimizin de inanıyorum ki Türkiye’ye gelişleri çok daha hızlanacaktır. Muhammed Bin Selman ile yaptığımız görüşmelerde de bunu ele aldık. Turizm mevsiminin Türkiye’de çok çok olumlu geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Çözüm noktası Türkiye olacak’

Erdoğan, kendisini takip eden basın mensuplarına çikolata ikram ederek bayramlarını tebrik etti. OZAN GÜZELCE Milliyet

‘Zaferleriniz devam etsin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekât Merkezi’nde bulunan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonda görüştü. Erdoğan, yurt içinde, Suriye ile Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda ve hudut hattında görevli birlik komutanlarına telefonla hitap etti. Pençe Kilit Operasyonu’na da değinen Erdoğan, “Ortaya koyduğunuz performans unutulmayacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Zaferleriniz inşallah art ardına kesilmeden devam etsin” dedi.

Liderlerden bayram tebriği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari, Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nahyan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile ayrı ayrı telefonda görüşerek bayramlaştı. İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog da Erdoğan’ı arayarak bayramını tebrik etti.

 

 

 

 

Yazarlar