Siyaset Erdoğan, canlı bağlantıyla tünellerin açılışını yaptı: Ülkemizin gelecek asrını planlıyoruz

Erdoğan, canlı bağlantıyla tünellerin açılışını yaptı: Ülkemizin gelecek asrını planlıyoruz

12.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Cumhuriyetimizin 100. yaşını ‘Türkiye Yüzyılı’ atılımı ile karşılamaya hazırlıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, planlamaları usta bir satranç oyuncusu titizliği ile yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, canlı bağlantıyla tünellerin açılışını yaptı: Ülkemizin gelecek asrını planlıyoruz

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Muhalefet toplanıp dağılmaktan başka hiçbir iş yapamazken, biz usta bir satranç oyuncusu titizliği ile ülkemizin gelecek asrını planlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yaşını sıradan yıl dönümü kutlamasının çok ötesine geçen ‘Türkiye Yüzyılı’ atılımı ile karşılamaya hazırlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Assos ve Troya tünellerinin açılışını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden video konferans yöntemi ile canlı bağlantı yaparak gerçekleştirdi.

Yoğun yurtdışı ve yurt içi programları nedeniyle açılışı daha fazla geciktirmek istemediği için canlı bağlantıyı tercih ettiğini belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:

5 DAKİKAYA İNDİ: Uzunluğu 5.7 kilometreyi bulan tünelleri ile birlikte toplamda 9.6 kilometrelik bu yol, Balıkesir ve İzmir’e ulaşımı sağlayan kuzey ve güney aksının en önemli kısımlarından biridir. Böylece geçtiğimiz mart ayında hizmete açtığımız 1915 Çanakkale Köprüsü ile bölgede hızlanan trafiğe cevap verecek, yatırım bedeli 4.6 milyar lira olan bir projeyi daha şehrimize kazandırmış oluyoruz. Açtığımız tüneller sayesinde Kaz Dağları’nın o muhteşem tabiatına en küçük bir zarar vermeden Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki mesafeyi yaklaşık 2.5 kilometre kısalttık. Daha önce 50 dakika süren yolculuğun, beş dakikaya inmesi ile hem zamandan hem de yakıttan hem emisyondan elde ettiğimiz kazanç yılda 133 milyon liraya tekabül ediyor.

Haberin Devamı

EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ: Bu yol ile birlikte bölgede artık bölünmüş yol standardına sahip olmayan ana güzergâh bırakmadık. Tünellerin giriş ve çıkışlarında yapılan kaplama ve rölyeflerin projeye ayrı bir güzellik kattığına inanıyorum. Çanakkale Savaşı’nın önemli sembollerini içeren bu çalışmalar, tünelleri kullanan vatandaşlarımıza zaferlerimizin coşkusunu da yaşatacaktır. Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal’in ve bize bir asır önceki o büyük zaferi yaşatan tüm kahramanlarımızın hatıraları hala bu şehrin her avuç toprağında buram buram kokmaktadır. Şehitliklerimizi abad ederek köprümüzü inşa ederek, yollarımızı yaparak, sanayisiyle, tarımıyla, ticaretiyle, turizmiyle her alanda Çanakkale’yi geliştirerek ecdadın emanetine sahip çıkıyoruz.

SATRANÇ OYUNCUSU TİTİZLİĞİ İLE: Muhalefet toplanıp dağılmaktan başka hiçbir iş yapamazken, biz usta bir satranç oyuncusu titizliği ile ülkemizin gelecek asrını planlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yaşını sıradan yıl dönümü kutlamasının çok ötesine geçen ‘Türkiye Yüzyılı’ atılımı ile karşılamaya hazırlıyoruz. Daha önce milletimizi nasıl 2023 hedeflerimiz ufku ile buluşturmuşsak, inşallah şimdi de ‘Türkiye Yüzyılı’ programımız ile 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda, ülkemizi dünyanın en büyükleri arasına yükseltmek için gerekli altyapıyı kurduk. Her alanda Türkiye’yi cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı haline getirecek büyük dönüşüme hazırladık.

Haberin Devamı

MİLLETİMİZ KIYMETİNİ BİLİYOR: Hayat pahalılığının getirdiği sıkıntılarımız olmakla beraber, imkanlarımız ve kararlılığımız daha büyüktür. Türkiye’yi eski siyaseten zayıf, ekonomik olarak güçsüz, sosyal olarak parçalanmış, idari olarak dağınık, vizyon olarak kısır, hizmet olarak eksik günlerine döndürmek isteyenler var. Ama milletimiz demokrasi ve kalkınma reformlarıyla elde ettiği kazanımların kıymetini biliyor. Ülkemizin heyecanının bunlardan geri gitmek değil, daha ileri adımlar atmak olduğu gerçeği vatandaşlarımızın zihinlerinde ‘mıh’ gibi yer etmiştir.

Haberin Devamı

ÜÇ KITA YEDİ İKLİM GENİŞLİĞİNDE: Hep söylediğimiz gibi, Türkiye asla görünen sınırlarından itibaren bir ülke değildir. Bizim gönül sınırlarımız, ecdadımızın üç kıta yedi iklim tarifi ile ifade ettiği genişliktedir. Biz kendimiz ile birlikte kalbi ve gözü bize yönelmiş tüm dostlarımız, tüm mazlum ve mağdurlar için büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmenin peşindeyiz.

50 dakikalık yol 5 dakikaya indi

Uzunluğu 5.7 kilometreyi bulan tünelleri ile birlikte toplamda 9.6 kilometrelik bu yol, 1915 Çanakkale Köprüsü ile bölgede hızlanan trafiğin ihtiyacına cevap verecek. Yatırım bedeli 4.6 milyar lira olan  Assos ve Troya tünelleri sayesinde Kaz Dağları’nın o muhteşem tabiatına en küçük bir zarar vermeden Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki mesafeyi yaklaşık 2.5 kilometre kısalttık.
Daha önce 50 dakika kadar süren yolculuğun, beş dakikaya inmesi ile hem zamandan hem de yakıttan, hem emisyondan elde ettiğimiz kazanç yılda 133 milyon liraya tekabül ediyor.