Siyaset ‘Ey vatandaşım sandığa gel gelmeyeni de al gel’

‘Ey vatandaşım sandığa gel gelmeyeni de al gel’

30.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Ey vatandaşım sandığa gel gelmeyeni de al gel’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve 39 ilçe belediye başkan adayı ile TRT’de özel yayına katıldı. Programda belediye başkanları da söz alarak İstanbul projelerini anlattı. Pelin Çift, Buket Aydın ve Okan Müderrisoğlu’nun yöneltiği soruları yanıtlayan Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KOPARMAMIZ LAZIM: 59 il yaptık ve 59 ilin dışında da bugün tabii bu ilçelerimizle birlikte 29 tane de ilçe yapmış olduk. Yarın da 6 ilçe yapacağız. Böylece de 35 ilçeyle de bunu tamamlamış olacağız. Fakat bu arada gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Bey olsun, gerek Ankara’da Mehmet Özhaseki Bey olsun, İzmir’de Nihat bey olsun, bütün arkadaşlarım ilçe belediye başkanlarıyla birlikte gerçekten çok yoğun bir performansı ortaya koydular. Kaldı ki bizim bu seçimlerdeki bir özelliğimiz de Cumhur İttifakı olarak çok farklı bir performans izledik. Çünkü çalışmazsak netice almak da mümkün değil. Beka meselesi gündemde olunca millete iyi anlatmak ve neticesini koparmamız lazım. Pazar akşamının inşallah Cumhur İttifakı olarak, partimiz olarak çok hayırlı neticeyle sonuçlanacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

İFLAS EDECEKLER: (Sandığa gidin çağrısı) Bu seçimlerde bence anket firmalarının hepsi iflas edecek. Bazı çalışmalar var birbirinden o kadar uzak o kadar uzak neticeler var ki, hiçbirisi bir şey tutturamayacak. Ya sipariş, ya denekler üzerinde çalışma var. Bunlar olunca sağlıklı netice çıkması mümkün değil. Türkiye yüzde 85-86 katılımları gördü. Dünyada yok. Bu seçimde olur mu olmaz mı, katılıma özellikle vurgu yapıyorum. Katılım çok önemli. Meydanlardaki dile bakarak değerlendirirsek, katılımın yüksek olacağına inanıyorum. Vatandaş inanmış. Halkımızın bu seçime katılımını teşvik ediyorum. Meydanların dili gösteriyor ki katılım yüksek olacak. Cumhur İttifakı olarak, ey benim vatandaşım bu işi ihmal etme. Sen gel ama gelmeyeni de al gel.

DAVADA KÜSLÜK OLMAZ: Diyelim birini aday yapmadınız, olmayacak siyasi partiden aday oluyor. Bu trenden inen bir daha binemez. Kazanıyor, yönetemiyor, tekrar dönmek istiyor, teşkilat istemiyor. O da haklı. Partimiz sıradan bir parti değil. Davaya ihanet edenin tekrar orada yer alması olacak iş değil. Bu bir taraftan da siyasi ahlak meselesi. Bu küskünler ordusu meydana gelmesin, böyle bir şey olursa affedici olacaksınız, karşımızda sıradan bir blok yok. Dava adamıysan davada küslü olmaz.

Haberin Devamı

EL KOYMALAR GELEBİLİR: Şu anda elimde belediyelerin muhalefet belediyelerinin borçları var, rezillik. Borçlar, almış başını gidiyor. Eğer, özellikle de devlet bankaları dışındaki bankalardan bunlara birçok el koymaları gelirse şaşırmayın. Bu programda da bunu söylediğimi iyi bilin. Durumları iyi değil. Bu noktada merkezi yönetimin belediyeleri ile dayanışma içinde yönetmesi başka bir şey. Ekonomiyi belediyeler yönetmez.

TAKİBİ SÜRDÜRÜYORUZ: (Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın 15 Temmuz gecesine dair görüntüleri) Biz bunların takibini süreceğiz. Şu anda bu adam tekrar aday. Bu şahıs bizim partimize girmeye teşebbüs etti. Birçok arkadaşımız ‘Olumsuz yönleri var bize yakışmaz’ dediler. FETÖ’cülerin şerefine kadeh kaldırıyor ya, düşünün.

‘Yusuf ahlak dersi verdi’

(İYİ Parti’li bir ismin, Yusuf Özoğlu adlı AK Partili genç ile konuşmasının izletilmesi üzerine) Maşallahı var. Meral Hanım’ın yanındaki yandaşları bu. Öbür tarafta Yusuf’umuzun duruşu bu. Yusuf’un da bugün defin olayı vardı. Amcası rahmetli oldu, oraya gitti. Arkadaşlarımız onu davet etti, çıktı buraya geldi. Mensubu olduğu partinin broşürünü dağıtıyor. Provokatör kadına ahlak dersi verdi. Bayan Meral’in de ders alması lazım. Yusuf’u kutluyorum, gözlerinden öpüyorum.