Siyaset Feriştahın gelse CHP’yi susturamaz

Feriştahın gelse CHP’yi susturamaz

25.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın OHAL’i uzatarak bütün muhalifleri susturmak istediğini iddia ederek, “En çok da bizim üstümüze geliyorlar. Senin feriştahın gelse CHP’yi susturamaz” dedi. Kılıçdaroğlu dün partisinin Eskişehir İl Kongresi’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Feriştahın  gelse CHP’yi susturamaz

‘FETÖ’cü orada’
Geçmişte Yargıtay ve Danıştay’a FETÖ’cülerin tayin edildiğini, buna sadece kendisinin karşı çıktığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Gün geçti, devran döndü, Danıştay ve Yargıtay’dan 160 hakimi görevlerinden aldılar ve bunların büyük bir kısmı şimdi hapiste. Kim atadı bunları? Atayanlar hesap vermiyor. Karşı çıkanlara şimdi ‘FETÖ’cü’ diyorlar. FETÖ’yü başımıza bela edenlerden birisi şu anda cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal etmektedir. Eğer bir FETÖ’cü arıyorsanız o FETÖ’cü orada oturuyor” dedi.
15 Temmuz’da bir darbe girişimi olduğunu vatandaşların bu girişimi püskürttüğünü, TBMM’nin sabaha kadar görevinin başında kalarak darbeyi püskürttüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Ama 20 Temmuz’da darbe girişimi fırsat bilinerek bir sivil darbe yapılmış, OHAL ilan edilmiştir” görüşünü tekrarladı. CHP lideri şöyle devam etti: “Bu kadar uzun süreli OHAL’e ne gerek var, niçin ve neden OHAL? FETÖ ile mücadeleyse zaten yapılıyor. Sen mücadele ettin de birisi karşı mı çıktı? Hayır, bütün muhalifleri susturmak istiyorlar. En çok da bizim üstümüze geliyorlar. ‘Acaba CHP’yi de nasıl sustururuz’ diye. Senin feriştahın gelse CHP’yi susturamaz. İzledikleri yöntem FETÖ’nün 15 Temmuz öncesi izlediği yöntemdir.”
Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanları ve akrabalarının Man adasında şirketlerinin olmadığını söyleyerek, “Gideceksin Man adasında şirket kuracaksın. Türkiye’de vergi ödememek için her türlü katakulliyi çevireceksin. Ben de bunu dile getirdiğim zaman ‘Ey Kılıçdaroğlu bak dikkatli ol, senin üstüne geliriz’ Yani tehdit ediyorlar, şantajla, korkuyla. Beni sözde susturacaklar. Sen kim oluyorsun da beni susturuyorsun. Senin gücün beni susturmaya yetmez” dedi.
‘Ecevit gibi alırız’
Ege’deki 18 ada konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “18 adamız ve bir kayalığımız Yunanistan tarafından işgal edilmiş. Beyefendi de biz milliyetçiyiz diye ortalıkta geziyor. Ben de söyledim. Bu 18 ada nedir kardeşim? Bugün bekledim belki 18 adayla ilgili bir laf söyler. Gene tık yok. Yunanistan Savunma Bakanı bana cevap veriyor: ‘Gel de al’ diyor. Hükümet’ten gene tık yok. 2019’da geleceğiz 18 adayı alacağız. Rahmetli Ecevit Kıbrıs’a nasıl gidip aldıysa aynı şekilde geleceğiz ve alacağız” ifadesini kullandı.

‘Taşeron işçinin sesi olduk’

Haberin Devamı

Türkiye’de nerede bir sorun varsa çözüm adresinin CHP olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Akıllarına taşeron işçileri gelmezdi. Taşeron işçileri, 21. yüzyıl köleleri gibi çalıştırıldı. Haklarına biz sahip çıktık. Biz savunduk. Neyi, nasıl yapacağımızı da söyledik. Sorunlarını ilk dillendiren partiyiz” dedi. Taşeron işçilere kadro veren KHK’nın çıkarıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Dolayısıyla iktidar partisinin bizim bulunduğumuz noktaya gelmesi bizi ancak memnun eder. Buradan bütün taşeron işçisi kardeşlerime sesleniyorum; sen, yıllar yılı konuşamıyordun, hak, hukuk, adalet diyemiyordun, senin sesin, mesajın biz olduk. Ve biz hakkı, hukuku, adaleti, senin için gerçekleştirdik. Onurla mücadele ettik. Eksiklikler var mı? Var. Tamamlanması için mücadele edeceğiz.”

‘İnönü hayatını millete vakfetti’

Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü’nün vefatının 44. yılı sebebiyle mesaj yayımladı. Tüm hayatını millete vakfeden İnönü’nün, vatanın kurtuluşunda emsalsiz kahramanlıklar sergilediğini, Birinci ve İkinci İnönü
savaşlarında yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yenerek tarihteki silinmez yerini aldığını belirten Kılıçdaroğlu, mesajında “İnönü’nün, Cumhuriyetimizin ‘demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ karakterinin kökleşmesine katkısı emsalsizdir. İnönü’yü şükran ve minnetle anıyorum” ifadesini kullandı.