Siyaset Gezi’de ölenler ülkenin geleceği için bedel ödedi

Gezi’de ölenler ülkenin geleceği için bedel ödedi

16.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gezi’de hayatını kaybeden gençlerin aileleri ile bir araya geli. Kılıçdaroğlu “Birileri gençleri ayırıyor, ‘bizim gençler, onların gençleri’ diye, ben hiçbir ayrım yapmayacağım” ifadelerini kullandı

Gezi’de ölenler ülkenin geleceği için bedel ödedi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Birileri gençleri ayırıyor ‘bizim gençler, onların gençleri’ diye ben buradan bütün gençlere söz veriyorum: hiçbir ayrım yapmayacağım” dedi.
CHP Ankara Gençlik Kolları’nın düzenlediği, “Onurlu Yaşa”yanlar Konseri Ankara Arena’da gerçekleştirildi. Etkinliğe CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da katıldı. Etkinlikte, hayatlarını kaybeden Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım ve Abdullah Cömert’in aileleri de yer aldı. Konserde gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Ben de yürekten inanıyorum, devrim şehitleri ölümsüzdür” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
‘Dünyadaki onurumuzdur
“Sevgili gençler güzel eğlenin, hayatın bütün renklerini tadın, gelecek sizindir, umudumuz sizsiniz, Türkiye’nin geleceği sizsiniz. Türkiye’nin vicdanı, ideali, umudu sizsiniz. Birileri gençleri ayırıyor, ‘bizim gençler, onların gençleri’ diye ben buradan bütün gençlere söz veriyorum: hiçbir ayrım yapmayacağım. Bütün gençleri bağrıma basıyorum. Gezi’nin gençleri bedel ödediler, o bedel sizin geleceğiniz için ödenen bir bedeldir. O bedel Türkiye’nin geleceği için ödenen bir bedeldir. O nedenle Gezi’nin gençleri bu ülkenin onurudur, o nedenle diyoruz ki: Gezi’nin gençliği dünyadaki onurumuzdur. Gençleri unutmamızın en güzel göstergesi işte karşımızdadır, ‘Denizlere sözümüz, devrim olacak’ diyor. Nasıl unutmadıysak asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.”

Yazarlar