Siyaset Gül: 'CHP'li milletvekillerini takdir ediyorum!'

Gül: 'CHP'li milletvekillerini takdir ediyorum!'

17.11.2012 - 14:53 | Son Güncellenme:

.

Gül: CHPli milletvekillerini takdir ediyorum

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden bazı milletvekillerinin Suriye'de Esad güçlerinin elinde 3 aydır tutsak bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim almalarıyla ilgili olarak 'Herkesin bundan mutluluk duyması gerekiyor' dedi. Cumhurbaşkanı Gül de 'Bütün bu gayretleri takdir etmek gerekir' yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Gençler Konuşuyor Kılıçdaroğlu Dinliyor" programına katılan CHP lideri, Suriye'de CHP heyeti tarafından kurtarılan gazeteci Cüneyt Ünal ile ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının hayatı çok önemlidir. Bu gazeteci arkadaşımız uzun süredir zulüm altındaydı, baskı altındaydı, hapishanedeydi. Bu arkadaşımızı kurtarmak bizim için bir görevdi ve arkadaşlarımız gidip arkadaşımızı aldılar, Türkiye'ye getirecekler. Herkesin mutlu olmasını istiyorum. Bizim yurttaşlarımız dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun zulüm görmemeli, baskı görmemeli. Hele haber yapmak için giden gazetecinin baskı altında tutulması, hapishanelerde tutulması siz bunu kabul etmiyoruz" dedi.

ARINÇ: CHP'Lİ VEKİLLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM BAŞBAKAN

Haberin Devamı

Yardımcısı Bülent Arınç, yaklaşık üç aydır tutuklu bulanan gazeteci Cüneyt Ünal?ın serbest bırakılıp Türk Heyetine teslim edilmesiyle ilgili olarak, ?Bundan dolayı büyük bir sevinç yaşıyorum. Kendisine geçmiş olsun diliyorumö dedi. Arınç, Ünal?ın serbest bırakılması için girişimlerde bulunan milletvekillerine de teşekkür etti.

AK PARTİLİ ERDEM'DEN CHP'YE TEŞEKKÜR

Esad yanlısı güçlerin elinde üç aydır tutsak olan gazeteci Cüneyt Ünal’ı Suriye’ye giderek teslim alan CHP’lilere, AK Parti’den sürpriz teşekkür geldi.

Ak Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Cüneyt Ünal’ın özgürlüğüne kavuşması için, “sevindirici” dedi. Erdem, Cüneyt Ünal’ın Suriye’ye giden CHP heyeti tarafından teslim alınmasına da, “Neticede insani bir şey. Böyle bir konuda kim ne yapıyorsa onlara da teşekkür etmek gerekir” dedi.