Siyaset İnatla yürüyeceğim

İnatla yürüyeceğim

20.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İnatla, kararlılıkla, azimle adalet için yürüyeceğim 80 milyon için” dedi. Yürüyüşe yurt dışından da katılım olacağı belirtildi

İnatla  yürüyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün 5. gününde “Kimseye zarar vermiyoruz, kimseye söz söylemiyoruz, yan bakmıyoruz. Ben inatla, kararlılıkla, azimle adalet için yürüyeceğim 80 milyon için” dedi. Kılıçdaroğlu, dün Kızılcahamam ilçe sınırlarında yaklaşık 20 kilometre daha yürüdü. Kılıçdaroğlu’nun dün Kargasekmez mevkiinden başlattığı yürüyüş, üç molanın ardından Kızılcahamam’a bağlı Bulak köyü yakınlarında son buldu. Yürüyüşün 3. gününe kadar karavanda konaklayan Kılıçdaroğlu için önceki gün siyah renkte daha büyük bir karavan getirildi. Kılıçdaroğlu’nun, olası MYK toplantıları için daha uygun olan bu karavanı kullanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Kararlılıkla, azimle...

Kılıçdaroğlu, “Adalet kavramına verdiğimiz önemi artık bütün dünya biliyor. Adalet, hak ve hukuk birbirinden ayrılmaz kavramlar. Herkes için adalet istiyoruz, herkes için hak, hukuk istiyoruz. Bunun için yürüyoruz. Kimseye zarar vermiyoruz, kimseye kötü söz söylemiyoruz, yan bakmıyoruz. 80 milyonun bir arada, kardeşçe, huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Hepimizin istediği bu. Bize saldırılar olabilir, bizi eleştirenler, kızdırmak isteyenler olabilir, hepsinin canı sağ olsun. Ben inatla, kararlılıkla, azimle adalet için yürüyeceğim 80 milyon için” dedi.

Sarıgül de katıldı

Kılıçdaroğlu’na dünkü yürüyüşü sırasında Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve bir grup Halkevleri üyesinin yanı sıra, kamuoyunda “kumpas şehidi” olarak bilinen, cemaat üyesi hukukçuların hazırladığı iddianameler nedeniyle intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar ve ablası Hürriyet Ünver ile şair Ataol Behramoğlu da eşlik etti. Tatar da Milliyet’e, “Bir ülkenin ikinci büyük partisinin başındaki insan yollara düşmüşse burada çok ciddi bir sorun var demektir. Biz büyük bir adaletsizlik yaşadık. Hukuksuzluk derinleşerek devam ediyor. Çocuklarımızın geleceklerinden endişe eder hale geldik. Umarım bu bir çığ gibi büyür ve bu talep, sağır kulakların adalet talebini duymalarına yol açar” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’na dün de Yalova Milletvekili Muharrem İnce de eşlik etti. Ayrıca, eski Şişli Belediye Başkanı ve CHP’nin son İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da yürüyüşün dünkü etabına katıldı.

Yeni katılımcılar

Milliyet’in aldığı bilgilere göre, yürüyüşün bundan sonraki bölümüne Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran ile Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala da katılacak. Alınan bilgilere göre, Venezuela’da süren siyaset krizi çerçevesinde pasaportuna el konulan ve siyasi yasaklı hale gelen muhalefet liderinin ailesi de yürüyüşe davet edildi.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün olağan grup toplantısını 13.30’da Çamlıdere ilçesi sınırında konakladığı yerde gerçekleştirecek. Grup toplantısına tüm milletvekillerinin katılması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun dün saat 09.00’da başladığı ve yaklaşık 20 kilometre süren beşinci gün mesaisini üç molanın ardından saat 16.45 sıralarında Bulak köyü yakınlarındaki kamp alanında sonlandırdı.

Berberoğlu’nun itirazı reddedildi

Durdurulan MİT TIR’larının görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutukluluğuna yapılan itirazı reddedildi. Enis Berberoğlu’nun avukatı Murat Ergün’ün yaptığı itiraz İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilerek dün karara bağlandı. Mahkeme heyeti, sanık Berberoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili yapılan itirazın reddine karar verdi. Karara gerekçe olarak sanığa verilen hapis cezasının süresinin gösterildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Belgeseli çekiliyor

Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde Mutlu Kerimoğlu ve Ulgar Ajans koordinasyonunda altı kişilik bir ekip, yürüyüşün belgeselini çekmek için ilk günden itibaren çalışmalar yapıyor. Ekibin, yürüyüş ve konaklama sırasında çekimler yapılıyor. Belgeselin yaklaşık 40 dakikalık bir gösteriminin yürüyüş tamamlandıktan çok kısa süre sonra geniş katılımlı bir gösterimle prömiyerini yapması tasarlanıyor.

Adalet yolunda kayıp

Yürüyüşün önceki gününde kalp krizi geçiren Hasan Tatlı, yaşamını yitirdi. Kılıçdaroğlu, “Yürüyüşümüzün başlangıcında olan ve daha sonra kalp krizi geçiren bir arkadaşımız hayatını kaybetti, Allah’tan rahmet diliyoruz, çok üzgünüz. Adalet yolundaki ilk kaybımız, inşallah bundan sonra buna benzer olayla karşılaşmayız. Yarın (bugün) bir grup başkanvekilimiz ve bir grup arkadaşımız cenaze törenine katılacak” dedi.

Şair Ataol Behramoğlu Milliyet’e yürüyüşe dair şunları söyledi:

“Bir bakıma pasif direniş gibi ama son derece önemli toplumsal sonuçları olan bir büyük kitlenin hoşnutsuz olduğunu gösteriyor. Yol boyunca görüyoruz halkın desteği var. Bu yürüyüş, tutuklanan CHP milletvekili için başladı ama Kılıçdaroğlu’nun da belirttiği gibi en geniş anlamında adalet için, Edirne Cezaevi’ndeki HDP’li Demirtaş ve arkadaşları buna dahildir, ölüm orucunda bulunan arkadaşlarımız buna dahildir.”

Haberin Devamı

Sezer: Değerini anlayacaklar

Yürüyüşe ilk günden beri destek olan eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de Milliyet’e şunları söyledi: “Son zamanlarda, son yıllarda ülkemizde demokrasi, insan hakları anlamında, hukuk ve hukukun üstünlüğü anlamında bir geriye gidiş var. Gerçekten dünya kabuk değiştirirken, Türkiye’nin ters yönde kabuk değiştiriyor olması beni kaygılandırıyor. Toplumun bir çok kesiminde olduğu gibi. Bu yanlış gidişe dikkat çekip, dur diyebilmek için sayın Kılıçdaroğlu’nun başlattığı barışçıl ve sivil bir eylem olan bu yürüyüşe katkı vermenin doğru olduğunu düşündüm. Umarım Türkiye’yi bugün yönetenler ve toplum bu barışçıl girişimin değerini anlayacaktır. Bu topraklarda birlikte, huzur içinde birbirimize saygı duyarak yaşamak
ve hukuka, adalete güvenebilmek istiyoruz.”

İnatla  yürüyeceğim

Köy evinde iftar yaptı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, dün akşam bir köy sakininin iftar daveti iletildi. Kılıçdaroğlu, davet üzerine, Bulak köyü sakinlerinden Turgut Köprücüoğlu’nun evinde iftara katıldı. İftarda köy muhtarı Turan Aslanoğlu da bulundu

Adalete güvenmekten başka çare yok

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “adalet yürüyüşü”nü eleştirerek, “Anamuhalefet partisi adaleti sokakta aramamalıdır. Eğer bir adaletsizlik varsa bunun en çok tartışılacağı yer TBMM’dir” dedi.

‘Doğru bulmuyorum’

MHP İstanbul İl Teşkilatı’nın iftar yemeğinde konuşan Adan, “CHP’nin sokağa inmesini anlamlı buluyorum. Doğru bulmuyorum. Anamuhalefet partisi adaleti sokakta aramamalıdır. Eğer bir adaletsizlik varsa bunun en çok tartışılacağı yer TBMM’dir. Devletin kılcal damarlarına kadar girmiş bulunan bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. PKK terör örgütü ile karşı karşıyayız. Ramazan’da da bir sürü şehitler verdik. Dolayısıyla bir takım karışıklıklar olabilir ama zaman içinde düzelir. Adalete güvenmekten başka çare yoktur” ifadelerini kullandı.

Adan, FETÖ ile mücadelede haklıyla haksızın ayırt edilmesi gerektiğine de vurgu yaparak, “Yanlış yere adamlar almayınız. FETÖ’nün önce siyasi ayağını ortaya çıkarınız. Güçlü FETÖ’cünün tahliye olduğu, garibin tutuklandığı Türkiye’ye en büyük itirazı MHP vermiştir” dedi.