Siyaset İnsanımızı büyük ölçüde rahatlattık

İnsanımızı büyük ölçüde rahatlattık

16.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fahiş fiyat artışlarının ve yüksek enflasyonun milleti bunalttığını bildiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her alanda yaptığımız yüksek oranlı artışlarla insanlarımızı büyük ölçüde rahatlattık. İnşallah bundan sonra her kesimden vatandaşımızı enflasyon karşısında korumayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı...

İnsanımızı büyük ölçüde rahatlattık

HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. "Aydın ziyaretimizi, yapımı tamamlanan yaklaşık 1 milyar 353 milyon liralık eser ve hizmetlerin resmi açılışını yaparak taçlandırmak istedik" diyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TARTIŞMA DEĞİL HİZMET: Ülkemizin ve milletimizin içi boş tartışmalara, terör örgütleriyle yol yürüyenlere değil, hizmete ihtiyacı var. Bugün sizlerle buluşmaya gelmeden önce Avrupa ve Türkiye'nin en büyük kağıt üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdik. İnsanımıza iş sağlayacak, aş sağlayacak, geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak her gayretin yanında duracağız.

KORKUTAMAZSINIZ: Menderes'e darağacında son nefesini verdiren darbeciler de tek parti faşizmi atıkları da lanetle anılıyor. Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde son 20 yılda attığımız her adımda merhum Menderes'i rahmetle ve minnetle yad etmemizin sebebi ülkemize yaptığı hizmetlerin yanında onurlu duruşudur. Biz bu yola beyaz kefenimizle çıktık, bizi bu tür tehditlerle korkutamazsınız.

Haberin Devamı

DİKİLİ AĞAÇLARI VAR MI? Bugüne kadar ülkenin bir adım daha ileri gitmesi için gündeme getirdikleri tek bir projeleri olmayanlar kurdukları ittifakla ülkenin yönetimine taliplermiş. Şu CHP'nin bu ülkede yaptığı ne var? Dikili bir ağaçları var mı? İttifakın bir tarafına milletvekilleri teröristlerle oynaşan partiyi arkalarına da kırık dökük kim varsa takmışlar. İstikamet neresi deseniz kırk kafadan kırk ayrı ses çıkar. Ne yapacaksınız deseniz bu defa kimseden bir ses çıkmaz, çünkü böyle bir dertleri böyle bir hazırlıkları yok.

CHP LAF ÜRETİYOR: Her yolu deniyorlar. Tek gayeleri bizi 2023 hedeflerimizden vazgeçirmek. Son bir kaç yıldır ekonomimizi hedef aldılar. Döviz kuru üzerinden önce ekonomik kriz, ardından siyasi ve sosyal kaos yaratmak için sayısız saldırılarda bulundular. En son kura endeksli Türk Lirası dedik bütün oyunları bozuldu. Başaramayacaksınız, başaramayacaklar ve biz bu yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Biz çalışıyoruz, yapıyoruz CHP laf üretiyor.

VATANDAŞI KORUYACAĞIZ: Fahiş fiyat artışlarının ve yüksek enflasyonun milletimizi bunalttığını biliyoruz. Her alanda yaptığımız yüksek oranlı artışlarla insanlarımızı büyük ölçüde rahatlattık. Memurlarımızı, emeklilerimizi, asgari ücretlileri hiç düşünmedikleri bir seviyeye çıkarttık mı? AK Parti bu... İnşallah bundan sonra her kesimden vatandaşımızı enflasyon karşısında korumayı sürdüreceğiz. Hiçbir insanımızı işsiz, aşız bırakmamak için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. İnşallah bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar. Bunu yakalayacağız.

Haberin Devamı

ÇİFTÇİLERE ÇAĞRI: Hamdolsun, sanayi üretiminde, lojistikte, ihracatta çok iyi bir yerdeyiz. Tarım ürünlerinde ve ona bağlı olarak gıda ürünlerinde salgın kaynaklı ciddi fiyat artışları oldu. Çiftçilerimizden ekilmemiş, değerlendirilmemiş tek bir karış toprak bırakmamalarını istiyoruz. Topraktan çıkan her ürün, ambara giren her mahsul değerini bulacaktır.

VER TALİMATI BAY KEMAL: Bay Kemal, Şanlıurfa'da ne dedi; 'Şanlıurfa Belediyesi'ni bize verin elektriği bedava vereceğim' dedi. Tamam 2023, 2024'ü de beklemeye gerek yok. Sen Aydın'da belediye başkanına ver talimatı yapabiliyorsa hodri meydan. Elektrik Aydın'da çiftçimize ücretsiz olarak verilsin. Hadi görelim. Bay Kemal'in dünyadan haberi yok. Elektriğin şu anda yönetimi kimde? Belediyelerde mi? Elektriğin yönetimi bizde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda sen bunu da bilmeyecek kadar cahilsin. 145-15 tane büyükşehir sende bay Kemal hadi ver taliatı da bedava elektriği benim çiftçime versinler. Bunun hesabını sormaya var mıyız? Biz bu tür yalanlardan çok bıktık. Fakat bunlara hesabını 2023 haziranında gelin beraber soralım.

Haberin Devamı

BİZ ÇÖZERİZ: Enflasyon başta olmak üzere çözüm yoluna koymamız gereken sıkıntıları biz çözeriz bay Kemal değil. Onun öyle bir iradesi de aklı da yok. 20 yıl bütün bu yatırımları nasıl yaptıysak havalimanlarını, hastaneleri, yolları nasıl yaptıysak Allah'ın izniyle bunları da biz yaparız. Bunun için büyük ve güçlü Türkiye hedefinin en kritik yol ayrımı olan 2023'te sizlerden çok daha fazla destek bekliyoruz.

'Onları cahillikleriyle baş başa bırakıyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Aydın'da, Kipaş Kağıt Fabrikası’nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

KAĞIT İTHALATINA SON: Bu tesis cari açığımızın azaltılmasına önemli katkılar sunacaktır. Fabrikada birçok alanda kullanılan kağıtlar üretilecektir. Yaklaşık 550 milyon dolarlık yatırım tutarı bulunan bu ilk edapta 800 kişi istihdam edilecek. Ülkemizin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak tesis, aynı zamanda 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirecektir.

Haberin Devamı

ATIK KAĞITTAN ÜRETİM: Yüzde 40'ı tamamlanan ikinci etap için 450 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Tamamlanmasıyla birlikte orada da 600 kişilik ilave istihdam sağlanacak. Toplamda 1400 kardeşimiz buradan evine ekmek götürecek. Çevreci üretim anlayışıyla üretim yapacak fabrika yeşil dönüşüme de önemli katkılar sunacaktır. Atık kağıttan üretim yapılacaktır. Fabrikamız ilk etabıyla yılda 12 milyon ağacın, ikinci etabıyla birlikte 21 milyon ağacın kesilmesinin önüne geçecektir.

TATLI SU SİYASETÇİLERİ: Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil, bilakis Afrika, Asya ve Avrupa'nın imalat merkezi olan bir ülkedir. Türkiye'nin üretim gücünden bu ülkenin sanayisinden haberi olmayan bu tatlı su siyasetçilerini kendi cahillikleriyle baş başa bırakıyorum. Onlar bilmese de, bilmek istemese de Türkiye büyüyor, dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

'Gençlerin ilgi odağıyız'

Erdoğan, AK Parti Aydın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda şunları söyledi: "Dünya değişti, Türkiye değişti ama CHP’nin siyaset tarzı değişmedi. Türkiye’nin siyasi iklimini zehirlemeye çalışıyorlar. Kamu kurumlarına baskınlar düzenleyerek, devleti felç etmek için uğraş veriyor. 2023'te sandıkta bekleyen akıbetten kurtulamayacaklar. Kılıçdaroğlu ve yandaşları milletin hafızasından silinip gidecekler. Bize düşen bu süreçte kendi saflarımızı sık tutmaktır. Sadece son dört ayda 100 bin gencimiz partimize katıldı. Gençlerin ilgi odağı olan parti AK Parti’dir. 11 buçuk milyona ulaşan toplam üye sayımızı arttırmak için tempomuzu arttırmamız gerekiyor."