Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Binali Yıldırım'a geçmiş olsun ziyareti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Binali Yıldırım'a geçmiş olsun ziyareti!

21.10.2022 - 21:32 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'ı hastanede ziyaret etti.

Azerbaycan'da trafik kazası geçiren Binali Yıldırım ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım İstanbul'a getirildi. Ambulans uçak saat 14.50 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi. Yıldırım ve Ayrım, Atatürk Havalimanı'ndan ambulansla Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne götürüldü.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİNALİ YILDIRIM'I ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Enformasyon Bakanları Konferansı kapsamında düzenlenen gala yemeğinde heyet başkanları ile bir araya geldikten sonra Mecidiye Kasrı'ndan ayrıldı. Erdoğan, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'ı tedavi gördükleri Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Binali Yıldırıma geçmiş olsun ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Binali Yıldırıma geçmiş olsun ziyareti

"DOKU AMELİYATI NAKLİ BAŞARIYLA YAPILDI"

Bakan Koca ise yaptığı paylaşımda "Azerbaycan’da trafik kazası geçiren Sn. Binali Yıldırım, bugün, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesine geldi. Saçlı derideki doku kaybı sebebiyle, doku nakli ameliyatı başarılı şekilde yapıldı. Süreçte yanındaydım. Cumhurbaşkanımızla kendisini ziyaret ettik. Sizlere selamları var." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SAĞLIK DURUMU NASIL?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Binali Yıldırım ve Şamil Ayrım'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Ciddi bir kaza atlatıldığını ama herhangi bir tehlikenin olmadığını söyleyen Çelik, “Genel Başkanvekilimiz Binali Yıldırım Bey'i, İstanbul Vekilimiz Şamil Ayrım Bey'i ve koruma görevlisi arkadaşımız Oğuzhan’ı ambulans uçakla Türkiye’ye getirmiş olduk. Dün akşamdan itibaren Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Bey sürekli olarak bizimle beraberdi. Oradaki başhekim arkadaşlarımız, sürekli olarak doktorlarımız konuyla yakından bir şekilde ilgilendi. Hepsine buradan çok teşekkür ediyoruz. Herhangi bir hayati tehlike söz konusu değil. Ciddi bir kaza atlatıldı. Ama o kazaya göre hayati bir tehlike söz konusu değil. Orada hem Cumhurbaşkanımızın doktorlarının hem de hastanedeki Azeri doktorlarımızın ortak kararıyla Türkiye’ye hareket edilebileceği kararına varıldı. Zaten dün gece ambulans uçak gönderilmişti. Netice itibarıyla Türkiye’ye getirilebileceği kararı verildi. Şu anda hastalarımız Türkiye’de hastanelere naklediliyorlar. İnşallah belli bir tedavi süreciyle normal hayatlarına dönmüş olacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımıza da birkaç kere bilgi verdik. Biraz evvel de kendilerini bilgilendirdik. Kendileri de bugün akşam hastane ziyareti yapacaklar. Şimdilik herhangi bir sorun yok. Hayati tehlike arz eden bir sorun yok” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Binali Yıldırıma geçmiş olsun ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Binali Yıldırıma geçmiş olsun ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Binali Yıldırıma geçmiş olsun ziyareti

ALİYEV ZİYARET ETMİŞTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ı Bakü'de tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Aliyev Yıldırım, Ayrım ve Demirci’nin tedavi altına alındığı Merkez Klinik Hastanesi'ne gelerek durumları hakkında bilgi aldı, acil şifalar diledi. Ziyaret sırasında Binali Yıldırım, Şamil Ayrım ve Oğuzhan Demirci ise kaza yerinden helikopterle hemen Bakü’deki hastaneye kendilerini ulaştırdıkları, acil muayene ve tedavi altına alındıkları için Aliyev’e ve sağlık personeline teşekkürlerini iletti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan’ın programı kapsamında Karabağ’da bulunan Binali Yıldırım’ı taşıyan araç, Cebrayıl’den Zengilan Havalimanı’na gitti sırada kaza yapmıştı.

Yıldırım kaza sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Azerbaycan seyahatimiz sırasında bir trafik kazası geçirdik. Allah’a şükürler olsun ki durumumuz iyi. Tedbir amaçlı hastanede kontrol altındayız. Dua eden, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum” demişti.

Haberin Devamı

Yıldırım'ı taşıyan araçta AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım’ın da bulunduğu ve kontrol amacıyla sağlık ekipleri eşliğinde helikopterle başkent Bakü’de bir hastaneye götürüldüğü aktarılmıştı. Aracın şoförünün de genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti.