Siyaset MECLİS’TE SUSHİ PARTİSİNE SIZDIM

MECLİS’TE SUSHİ PARTİSİNE SIZDIM

07.05.2010 - 02:18 | Son Güncellenme:

Ankara’ya iner inmez doğru TBMM’ nin yolunu tuttum. Amaç, Meclis’in havasını koklamak, vekillerin kavga dövüş dışındaki günlük hallerine dair derin gözlemler yapmak. Şans bu ya, Kürşad Tüzmen’in sushi partisine denk geldim

MECLİS’TE SUSHİ PARTİSİNE SIZDIM

- Saat 18:00 civarında Tüzmen’in basına sushi tanıtımı yaptığını öğrenip, yanına gidiyoruz. Tüzmen, son kontrolleri yapıyor, bize de ikram ediyor.
- Sushi ikramı “Üyeler Alt Lokantası” denilen ve sadece vekillerin girebildiği salonda yapılıyor. Normalde basının alınmadığı salona girip masaya kuruluyorum.
- Tüzmen, her masaya tek tek uğrayarak “Nasıl, beğendiniz mi?” diye soruyor. Hatta sushi yeme usulleri de gösteriyor: “Şu soya sosundan koy... Üstüne de wasabi... Hah! Şimdi daldır içine öyle ye!” Sushi tabağını bitirmeyene de “Helal o, hepsi helal, ye!” diye teşvik ediyor.
- Ancak bu sushi’lerin içinde balık izine pek rastlamıyorum. İçi salatalık ve sebzeyle doldurulan, vejetaryenler için hazırlanan ‘roll’ler bunlar.
- Zaten vekillerin asıl tercihi, sebzeli dana eti, Çin böreği ve yumurtalı pilav. Thai usülü denen etin Tayland mutfağıyla alakası yok. Şekerlendirilmiş cevizlere de rağbet çok.
- Karşımda oturan Kemal Unakıtan, çubukla yemeye hâkim. Genelde kimse çubukla uğraşmıyor. Unakıtan, çıkışta Tüzmen’in siyah-beyaz renkli İtalyan ayakkabılarına takılıyor. Gerçekten Tüzmen, günün Don Corleone’si havasında..