Siyaset 'Seçimden sonra hesap vereceksin'

'Seçimden sonra hesap vereceksin'

19.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nu isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, “Biz ne valimize ‘it’ dedirtiriz ne de polisimize ‘şerefsizler’ dedirtiriz. Bunların hesabını soracağız” dedi

Seçimden sonra hesap vereceksin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, şunları kaydetti: “Çıkmış bir tanesi diyor ki çok enteresan ‘24 yılda ne yaptınız?’ diyor. Kardeşlerim bakınız sadece şu eser bu işin en güzel ifadesidir. Yahu 24 yıl önce şu andaki Sultangazi var mıydı? Bu Sultangazi ne haldeydi? Ama biz geldik, Sultangazi’yi tüm altyapısıyla, hastaneleriyle, okullarıyla, ulaşımıyla bir ilçe haline getirdi. İstanbul’da Marmaray diye bir şey var mıydı? Yaptık mı? 350 milyon yolcu geçti. CHP’ye kalsa onu zaten bize yaptırmayacaktı. Allah’tan görünmüyor da denizin altından onu yaptık bitirdik. Avrasya Tüneli’ni yaptık mı? Üçüncü Köprü’yü yaptık mı? CHP bunu istemedi. Dedik ki, isteseniz de istemeseniz de yapacağız. Osmangazi Köprüsü’nü yaptık mı? Ve İstanbul’u İzmir’e bağladık mı? Bu yıl sonra İstanbul, İzmir arasının açılışını yapıyoruz. Üçüncü Havalimanı; dünyanın ilk üçü içerisinde. Bittiğinde bir numara olacak. Dünyaya güzel bir örnek olduk. 17 yılda Berlin Havalimanı bitmedi ama biz 5 yılda İstanbul Havalimanı’nı bitirdik; farkımız bu.”

Haberin Devamı

Erdoğan, Millet İttfakı’nın İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nu isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Yalan bunların genlerine işlemiş. Ne diyor? Ben diyor Ordu Valisine ‘it’ demedim. Ne dedim? ‘Basitleşme’ dedim. Yahu bütün görsel medyada var, yazılı medyada var. Dedin, dedin. Seçimden sonra da bunun hesabını vereceksin. Dur bakalım bitmedi iş; vereceksin. Benim polisime yanındaki avanesi şerefsizler diyor. Bunların hesabını vereceksiniz. Biz ne valimize ‘it’ dedirtiriz ne de polisimize ‘şerefsizler’ dedirtiriz.

‘Kapı kapı dolaşacağız’

Utanmıyor musun ya?.. Dürüst ol dürüst. Siyasete dürüstlük yakışır. Başındaki adam gibi yalan değil. Biz İstanbul’umuzu bu yalancılara teslim edemeyiz. Öyleyse kapı kapı dolaşacağız. Telefonlarımız susmayacak.

Haberin Devamı

Diyorlar ki, beyefendi rahatsız olmuş ‘çaldılar’ dendi ya. Ben buradan söyleyeyim. Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum. ‘Çaldılar’ ifadesi hukuki değildir, siyasidir. Hukuki nedir? Usulsüzlüktür. Ama usulsüzlüğün yanında siyasi ifadesi vardır o da yolsuzluktur. Burada hem yolsuzluk var, hem hırsızlık var. Müsaade edin de bunu da söyleyelim... ‘Ben mazbatamı aldım’ diyor. Sen mazbatanı YSK’dan almadın. İl Seçim Kurulu’ndan aldın. Daha bu işleri bilmiyorsun öğreneceksin. Ne oldu? Müracaatımızı yaptık. YSK ne yaptı? İl Seçim Kurulu’nun verdiği mazbatayı iptal etti. Bu ne demektir? Daha öğreneceğin çok şeyler var. Biz Nasreddin Hoca gibi damdan düştük. Bunların hepsini biliriz. Bunu bildiğimiz için de YSK’ya müracaatımızı yaptık. YSK da bu seçimin yenilenmesine karar verdi.”

‘Evlerine dönecekler’

Erdoğan Suriyeli sığınmacılarla ilgili söylemler de şyle eleştirdi: “Ne diyorlar? ‘Bu Suriyelileri buraya doldurdunuz. Bize para vermiyorsunuz, onlara veriyorsunuz’ Bu yalana sakın aldanmayın. Bu yalan CHP’nin yalanıdır. Biz Suriyelilere maaş bağlama diye bir şeyimiz yok. Ey CHP bu yalanları bırak. Bu sahtekarların uydurduğu yalanlara aldanmayın. Bizim de rahatsızlıklarımız var. Emniyet teşkilatı gerekli tedbirleri alarak gerekli uyarıları yaptı. 330 bin Suriyeli zaten topraklarına döndü. Oradaki mücadele başarıldıkça bunlar daha da kendi evlerine dönecek.”

Haberin Devamı

Seçimden sonra hesap vereceksin

‘Korkaklar için yaşasın cehennem’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’ın devrik lideri Muhammed Mursi’nin ölümünden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Erdoğan, “Bize Mursi’yi hatırlatanlarla biz şu anda yarışıyoruz. Şu anda unutmayın Pazar günü yapılacak seçimde; bir tarafta bize Mursi’yi hatırlatanlar var diğer yanda adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var. Onun için şu 5 gün çok önemli. Durmak yok, yola devam. Çok koşacağız, çok çalışacağız ve pazar akşamı inşallah zafer ile müşerref olacağız... Ölümü vesilesiyle onun o merhum halinden bile korkuyorlar. Hanımına defni göstermiyorlar. İki oğluyla beraber sabah saat 5’te defnediyorlar. Niye korkuyorsunuz? İşte siz bu tür şehitlerin kendisinden korkarsınız. Korkaklar için de yaşasın cehennem” ifadelerini kullandı.

‘S-400 işi bitmiştir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Hacıosman Metrosu yakınındaki AK Parti ve MHP seçim bürolarına ziyarette bulundu. İBB Başkanlığı’nın tecrübe, deneyim ve meclisiyle güç istediğini vurgulayan Erdoğan, “Şu anda İBB Meclisi’nin zaten kahir ekseriyeti AK Parti’de, komisyonların tamamı zaten AK Parti’de, Cumhur İttifakı’nda. Bunun yanında bütün başkan vekillikleri AK Parti’de. Şimdi böyle bir yapı içerisinde İstanbul’a en iyi hizmeti verme şansı da takdir edersiniz ki 94’den bu yana tecrübesiyle Binali Yıldırım’da” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Sarıyer’deki Eski Büyükdere İskelesi’nde düzenlenen Trabzon Yaşlıları Koruma Derneği’nin akşam yemeğinde yaptığı konuşmada ise iç ve dış politikalara ilişkin mesajlar verdi. Birkaç gün önce Tacikistan’a gittiğini hatırlatan Erdoğan, devlet başkanlarıyla görüşmeler yaptığını, özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile S-400 konusunda yaptıkları görüşmeyle, buradan geri adım atmanın mümkün olmadığını açıkça söylediklerini belirtti. Erdoğan, “O iş bizim için bitmiştir, o dosya bizim için kapanmıştır ve çok kısa bir zaman içerisinde de siparişlerimizi inşallah alacağız” diye konuştu. Erdoğan ayrıca “Doğu Akdeniz’de Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerinin takipçisi olmaktan bizi hiç kimse alıkoyamaz” dedi.