Siyaset ‘Siyaseti kötülükten arındırmaya hazırız’

‘Siyaseti kötülükten arındırmaya hazırız’

01.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına aday olacağını düşünmüyorum” sözlerine “Sayın Ünal bizi izlemeye devam etsin. Millet İttifakı’nın adayını düşünmek yerine kendi adaylarının encamını düşünmesi gerekir” yanıtını verdi.

‘Siyaseti kötülükten arındırmaya hazırız’

Öztrak, CHP MYK toplantısının gündemine ilişkin şunları söyledi:

Haberin Devamı

REZALET: Ayasofya Camii’nde devlet ricalinin önünde, bir defa daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okunmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Kibir, şımarıklık, hazımsızlık ve yalan, kutsal mekan Ayasofya’yı adeta mesken tuttu... İmamın yaptığı suçtur, büyük rezalettir. Buna orada oturan devlet ricalinin sessiz kalması çok daha büyük bir rezalettir.

TALAN İSTANBUL: Kanal İstanbul projesine, haziran sonunda kazma vuracaklarını açıklıyorlar. Bu proje, Marmara Denizi’nin ve bölgenin idam fermanıdır. Kanal, Trakya’yı Anadolu’dan koparma, ülkeyi bölme projesidir. Talan İstanbul projesidir. CHP iktidarında Kanal İstanbul’a tek kuruş çalıştırmayacağız.

GİZLİLİK KARARINI KALDIRIN: (Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in son açıklamasına ilişkin) Suç örgütü elebaşı kendini ihbar etti. Suriye’ye giden silahların, Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderilmediğini, El Nusra’ya gittiğini itiraf etti. Milleti suç örgütü elebaşının açıklamalarına mahkum etmeyin. Enis Berberoğlu davasıyla ilgili gizlilik kararını derhal kaldırın. Bu millet gerçekleri görsün. 

Haberin Devamı

CÜZDAN ZEKÂTA MUHTAÇ: Rakamlara bakınca durum, Erzurumlu esnafın fıkrasına benziyor. Rakamlara bakıyorsunuz, “hac farz olmuş” ama cüzdana bakıyorsunuz, cüzdan “zekâta muhtaç.” “Kanal İstanbul’a kazma vuracağız” diyenler, asıl kazmayı, esnafın beline beline vurmaya devam ediyor.

SEÇİM ZAMANI: Erdoğan’ın zulüm düzenin artık vakti doldu. Şapkasını önüne koyması, cumhurbaşkanı koltuğunda oturmakta ısrar ettiği her günün milletin zararına olduğunu görmesi, o koltukta daha fazla oturamayacağını idrak etmesi, sandığı milletin önüne getirmesi ve evine gidip dinlenmeye çekilmesi gerekiyor. Biz CHP olarak, siyaseti kötülükten arındırmaya hazırız. Küslükleri giderip bir olmaya hazırız. Bir birimizi anlamak için hoşgörüyle ve şefkatle kucaklaşmaya hazırız. Ve yine diyoruz ki vakit tamam. Seçim zamanıdır bu zaman. Sandıktan kaçma, milletten korkma Erdoğan.

VENEZUELA: (Binali Yıldırım’ın oğlu ile ilgili tartışma) Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Reşit olan, ticaret yapan evladı yerine neden Sayın Binali Yıldırım’ın konuştuğunu bir türlü anlayamıyorum. Şimdi gereğini yapma sırası kendisinde. Hiç endişe etmesin. Bu arada söyleyeyim, Venezuela Büyükelçiliği de kendisine pek de güzel yakışır.  ANKARA Milliyet