Oynatma Listesi
SKORER TV

Fenerbahçe Beko, EuroLeague'e veda etti, Itouidis ilki yaşadı! Yunanistan'da skandal olay

THY Euroleague, play-off serisi 4. maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Olympiakos'a 84-72 mağlup olarak EuroLeague'e veda etti. Yunanistan'daki maçın ikinci yarısında ortalık karıştı. Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itouidis kariyerinde bir ilki yaşadı.

THY Euroleague, play-off serisi 4. maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Barış Ve Dostluk Salonu'nda oldukça gergin ortamda geçen karşılaşmada Olympiakos galip gelirken maçın ikinci yarısında ev sahibi taraftarlar ve Fenerbahçe yetkilileri arasında gergin anlar yaşandı. İşte ayrıntılar...

ALİ KOÇ MAÇI TAKİP ETTİ

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe'nin Yunanistan'da Olympiacos ile oynadığı Euroleague play-off maçını saha kenarından takip etti.

Öte yandan NBA'de Sacramento Kings'in başantrenörü Mike Brown da mücadeleyi izleyenler arasında yer alıyor.

İLK PERİYOT OLYMPİAKOS'UN

Karşılaşmaya Kostas Papanikolaou ve Isaiah Canaan'ın basketleriyle başlayan Olympiakos, 8:02 kala 4-0 öndeydi. Fenerbahçe'nin ilk sayıları Nick Calathes'ten gelirken 7:38 kala Kostas Papanikolaou'nun üçlüğü durumu 7-2 yaptı. Karşılıklı basketler ile geçen bölümün ardından 5:50 kala Sasha Vezenkov'un basketi 13-8 ile ev sahibi adına farkı korusa da temsilcimiz, Tyler Dorsey ve Marko Guduric'in basketleriyle 3:11 kala 13-13'lük eşitliği sağladı. Thomas Walkup'ın basketine 1:54 kala Tyler Dorsey'nin verdiği cevap son bölüme 15-15 ile girilmesini sağladı. 1:30 kala Thomas Walkup'ın basketi durumu 17-15 yaptı. Son saniyede Kostas Papanikolaou'nun basket faul isabeti ise 20-15 ile ilk periyodun skorunu belirledi.

DEVREDE FARK ÇİFT HANEYE ÇIKTI

İkinci periyodun başında Marko Guduric'in üçlüğü durumu 20-18'e getirdi. Sonrasında Giannoulis Larentzakis'in serbest atış çizgisinden siabetlerine 9:12 kala Carsen Edwards'ın cevabı ile skor 22-20'ydi. 8:36 kala Shaquielle McKissic'in basket faul isabeti durumu 25-20 yaptı. Temsilcimiz, 8:20 kala Marko Guduric'ten gelen üçlük isabeti ile skoru 25-23 yaparak farkın açılmasını engelledi. Sonrasında Kostas Sloukas ve Moustapha Fall'un sayılarıyla Olympiacos, 7:00 kala durumu 29-23'e getirdi.

Temsilcimizin yakaladığı seriye ev sahibi ekip 15-0 ile karşılık verdi. Kostas Sloukas'ın etkili oyunuyla bir seri yakalayan Olympiakos, 29 saniye kala da Yunan oyuncunun serbest atışlarıyla durumu 44-31'e getirdi.

Tyler Dorsey'nin 14 saniye kala serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle ilk yarı 44-33 sona erdi.

Bunun yanında Olympiakos, ilk devrede 15 serbest atış kullandı.

FENERBAHÇE BEKO VEDA ETTİ, ITOUIDIS İLKİ YAŞADI

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itouidis, Olympiakos yenilgisiyle kariyerinde bir ilki yaşadı. Yunan koç, bu maça kadar kariyerindeki tüm EuroLeague playoff serilerini kazanmıştı. Olympiakos'un galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrasında Itouidis, uroLeague playoff serisinde ilk kez elenmiş oldu.

YUNANİSTAN'DA ORTALIK KARIŞTI

Olympiacos-Fenerbahçe Beko karşılaşmasının ikinci yarısında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Sertaç Komsuoğlu'nun bulunduğu alana ev sahibi takım taraftarları lazer tuttu. Olympiacos, taraftarlarına 'lazer kullanmamaları' yönünde uyarı yaptı. Fenerbahçe Beko yetkililerin bulunduğu bölümde güvenlik önlemleri artırıldı.

Daha sonra maçı yerinde takip eden Ali Koç, benchin yakınında bulunan Olimpiakos taraftarlarının davranışlarından memnun olmadı ve yetkilileri uyardı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER