Dünyadan Futbol 6 yıl önce futbolu bıraktı, ülkesini Dünya Kupası'na taşıdı! Çok konuşulacak hikaye

6 yıl önce futbolu bıraktı, ülkesini Dünya Kupası'na taşıdı! Çok konuşulacak hikaye

14.06.2022 - 10:38 | Son Güncellenme:

FIFA 2022 Dünya Kupası Kıtalararası Play-off Finali'nde Avustralya, Peru'yu penaltı atışları sonrası yenerek Dünya Kupası biletini cebine koydu. Uzatmaların 118. dakikasında oyuna giren kaleci Andrew Redmayne, performansıyla ülkesinin kahramanı oldu.

6 yıl önce futbolu bıraktı, ülkesini Dünya Kupasına taşıdı Çok konuşulacak hikaye

Avustralya, 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek FIFA 2022 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Dünya Kupası Asya Elemeleri grubunu 3. sırada tamamlayan 'Kangurular', 4. turda Birleşik Arap Emirlikleri engelini aşarak adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

6 yıl önce futbolu bıraktı, ülkesini Dünya Kupasına taşıdı Çok konuşulacak hikaye

NORMAL SÜRE VE UZATMA BÖLÜMLERİ GOLSÜZ GEÇİLDİ

Avustralya'nın finaldeki rakibi Peru, Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri grubunu 5. sırada tamamlayarak, finaller için Kıtalararası Play-off oynama hakkı elde etti. Katar'ın Er-Reyyan şehrinde yer alan Ahmad bin Ali Stadyumu'nda oynanan final karşılaşmasının 90 dakikası 0-0 sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca mücadele seri penaltı atışlarına kaldı. Penaltı atışlarında rakibine 5-4'lük üstünlük sağlayan Avustralya, 2006 Dünya Kupası'ndan itibaren üst üste 5. kez finallere gitmeyi başaran ülke oldu. 

6 yıl önce futbolu bıraktı, ülkesini Dünya Kupasına taşıdı Çok konuşulacak hikaye

KAHRAMAN ANDREW REDMAYNE'İN İLGİNÇ HİKAYESİ

Peru maçında 118. dakikada Matt Ryan'ın yerine oyuna giren kaleci Redwayne, kariyerinin üçüncü milli maçında çok konuşulacak tarihi bir hikaye yazdı.

Haberin Devamı

6 YIL ÖNCE FUTBOLU BIRAKIP KAFEDE ÇALIŞTI

Mustafa Taha'nın haberine göre; 2016'da Western Sydney'de oynarken zor bir dönem geçiren 33 yaşındaki eldiven, futbolu bıraktı. Deneyimli file bekçisi, arkadaşının kafesinde çalışıp öğretmen olarak hayatına devam etmeyi düşündü. O zaman Sydney FC teknik direktörü olan Graham Arnold, Redmayne'i yeniden futbola döndürdü ve transfer etti. 

6 yıl önce futbolu bıraktı, ülkesini Dünya Kupasına taşıdı Çok konuşulacak hikaye

2 ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Redmayne, Sydney FC'ye gelirken Central Coast Mariners'tayken kaleci antrenörü olan John Crawley de takımın teknik ekibinin bir parçasıydı. Redmayne, Crawley yönetiminde Sdyney'de iki şampiyonluk kupası kaldırdı. Arnold, 2018'de Avustralya'nın başına geçtiğinde John Crawley'i de kaleci antrenörü olarak kadrosuna dahil etti.

TAKIMINI KATAR'DAKİ FİNALLERE TAŞIDI, 'KAHRAMAN' İLAN EDİLDİ

Redmayne seri penaltı atışlarında teknik direktör Arnold'un güvenini boşa çıkarmadı. 118. dakikada Matt Ryan'ın yerine oyuna giren tecrübeli eldiven, Alex Valera'nın penaltısında gole izin vermedi ve takımını Dünya Kupası finallerine taşıdı. Penaltı öncesi Redmayne'in kalesindeki hareketleri, Liverpool'a Milan 2005'te İstanbul'da Şampiyonlar Ligi zaferini getiren kaleci Jerzy Dudek'i akıllara getirdi.

Avustralya'nın eski kalecisi Mark Bosnich, Redmayne'i bir 'kahraman' olarak nitelendirirken, Arnold'u cesur kararı nedeniyle tebrik etti.

Haberin Devamı