Skorer 68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu

01.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Volkswagen Arena’da düzenlenen gecede Olimpiyat Şampiyonu okçumuz Mete Gazoz, Yılın Sporcusu kategorisinde birincilik kürsüsüne oturdu. 2021’nin en iyisi olan milli sporcumuz ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan aldı.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 68.’si düzenlenen Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. Volkswagen Arena’da yapılan organizasyonda, 2021 yılında zirveye çıkanlar ödüllerini aldı. Gecenin sunuculuğunu Damla Uğurtürk ile Bay J yaptı. Rekor bir katılımla 5 milyon sporseverin oy kullandığı dünya spor tarihinin en uzun soluklu anketinde Yılın Sporcusu ödülü Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemize altın madalya kazandıran milli okçumuz Mete Gazoz’a gitti.

Haberin Devamı

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



‘Tek başına başaramazsınız’

Ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan alan Gazoz, “Benim için oy kullanan herkese çok teşekkür ediyorum. Olimpiyat şampiyonluğu bir sporcunun tek başına ulaşabileceği bir şey değil. Ne yaparsanız yapın tek başınıza başaramazsınız. Bu başarının gelmesi için en az sizin kadar isteyen bir ekibe ihtiyacınız var. Buradan anneme, babama, milli takım antrenörlerime çok teşekkür ediyorum. Ayrıca federasyonumuza, bakanlığımıza, TMOK’a da teşekkür ediyorum” dedi.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu

Seçkin konuklar

Geceye Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor eski bakanı Osman Aşkın Bak, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Oktay ve Cemal Demirören, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TMOK Başkanı Uğur Erdener, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



‘Heyecan verici bir yıl oldu’

Altınyıldız Classics Ödülünü BR Mağazacılık Yönetim Kurulu Üyesi Enis Habif verdi. Ödül için Mete Gazoz’u sahneye davet eden Habif, “Sporcuları desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sporda heyecan verici bir yılı daha geride bıraktık. Bu süreçte bizi gururlandıran birçok sporcuyu tanıdık” dedi.

Aldığı iki ödülle geceye damga vuran Mete Gazoz ise şu ifadeleri kullandı: “Bu ödül için çok teşekkür ediyorum. Bizim saha içinde yaptığımız güzel şeyleri böyle bir gecede takdir etmeniz bizim adımıza çok önemli.”

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Busenaz Sürmeneli

Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu Ödülünü, eski voleybolcu ve TMOK üyesi Esra Gümüş Kırıcı açıkladı. Tokyo Olimpiyatları’nda boksta kadınlarda ilk altın madalyayı ülkemize getiren ve tarihe adını altın harflerle kazıyan Busenaz Sürmeneli ödülün sahibi olurken şu ifadeleri kullandı:

“Bu ödülü bana layık gören herkese teşekkür ediyorum. Ödülümü şu anda yetişmekte olan ve yeni şampiyonlar yaratmak için elinden geleni yapanlara, yeni Busenazlara, yeni Yaseminlere alıyorum.”

Haberin Devamı

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



‘Türk sporu daha da yükseklerde olacak’

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Sporun enerji veren ruhuyla bir aradayız. Spordaki iddiamız bir kaç branşta değil. Bunu olimpiyatlarda gösterdik. Bu umudu birlikte güçlendireceğiz. Türk Sporu daha da yükseklerde olacak” dedi.

Rekor oyun kullanıldığı ankette Yılın Sporcusu ödülünü açıklayan isim Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu oldu.
Çok özel bir gecede olduklarını belirten Bakan Kasapoğlu, “Çok değerli misafirler, kıymetli sporcu arkadaşlarım sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Tabii ki çok özel bir gece. Bu gurur gecesi. Heyecan doluyuz. 68 yıldır bu güzel geleneği yaşatan herkesi saygıyla anıyorum. Bugünün temsilcisi, Gillette-Milliyet ailesini ve Demirören ailesini tebrik ederken merhum Erdoğan Demirören’i rahmetle anıyorum” diye konuştu.

“Sporun birleştiren, enerji veren ruhuyla bir aradayız” diyen Bakan Kasapoğlu, “Alın terini, emeğini, özverisini en güçlü şekilde ortaya koyan sporcu kardeşlerimiz için beraberiz, onlara emek veren antrenörleriyle, federasyonlarıyla beraberiz. Bu vesileyle tüm spor camiasını tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı şöyle devam etti: “Türk halkının, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla spora ulaşması tabii ki en büyük hedeflerimizden biri. Hamdolsun bu hedefimizi Sayın Cumhurbaşkanımızın engin vizyonuyla bir yandan bunu gerçekleştirirken, bir yandan da hedeflerimizi farklı noktalara taşıyoruz. Spordaki iddiamız bir kaç branşta değil. Bunu olimpiyatlarda en güzel şekilde gösterdik. Sporcularımız hem olimpiyat hem de paralimpik oyunlarında büyük bir gurur yaşattı. Bu umudu birlikte güçlendireceğiz. Türk sporu yarınlarda çok daha yükseklerde olacak. Sporun tüm paydaşları bizim için çok önemli. Sporun basın emekçilerini de tebrik etmemiz gerekiyor.”

Haberin Devamı

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Erdoğan Demirören Büyük Ödülü Etnospor’un

Muhteşem gecede Erdoğan Demirören Özel Ödülü de sahibini buldu. Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Oktay ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Demirören ödülü açıklamak için sahneye geldi.

Sinan Oktay yaptığı açıklamada “Değerli paydaşlara çok teşekkür ediyoruz. Bu ödülün bizim için önemli bir anlamı var. Farkındalık yaratan kuruma ödülü vereceğimiz için gururlu ve mutluyuz. Yine bu ödülü açıklamak için sözü Cemal Demirören’e veriyorum” dedi. Cemal Erdoğan ise Dünya Etnospor Konfederasyonu’nu açıkladı.

Ödülü alan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanvekili Dr. Hakan Kazancı ise “Milliyet ailesine teşekkür ediyorum. Merhum Erdoğan Demirören’i bir kez daha rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Namık Sevik Özel Ödülü İrfan Kurtulmuş’un

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Namık Sevik Özel Ödülü’nü Milliyet Danimarka temsilcisi İrfan Kurtulmuş’a verdi.
Belovacıklı, Kurtulmuş’un ismini açıklarken, “Bu ödülün Milliyet ailesi için özel anlamı var. Spor yayıncılığını değiştiren, dönüştüren bir isim. Bu yarışmaya yol gösteren bir isim. Kendisini rahmetle anıyoruz. Son 7 yılda bu yolda bizimle beraber yürüyen Gillette’e, bu organizasyona büyük emek harcayan Sportsnet Group ve spor adamı olarak Ahmet Gülüm’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.İrfan Kurtulmuş ise “Milliyet’in 42 yıldır Danimarka temsilcisiyim. Namık abiyi rahmetle anıyorum. Beni acemi bir spor muhabiri ve temsilci olarak 1980’de işe almıştı. Bu ödülün benim için çok büyük anlamı var” diye konuştu.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Gillette Yılın Futbolcusu: Hakan Çalhanoğlu

Gillette Yılın Futbolcusu ödülünü Milliyet Spor Servisi Müdürü Tayfun Bayındır açıkladı. Bu kategoride zirveye çıkan isim ise Hakan Çalhanoğlu oldu. Inter’in maçlarından dolayı milli takım kampının ardından hemen İtalya’ya gidip geceye katılamasa da tecrübeli oyuncu video bağlantı ile açıklamalarda bulundu.Milli takımın yeni kaptanı, “Bu önemli ankette oy kullanarak beni bu ödüle layık gören vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu ödül beni hem gururlandırdı, hem de Türk halkına karşı sorumluluğumun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha hatırlattı. Ülkemizi İtalya’da temsil ediyorum. Bu ödül beni daha fazla motive edecektir” dedi.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



‘P&G’den desteğe devam’

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu gecede yaptığı konuşmada öncelikle 68 yıldır düzenlenen bu etkinliğe 7 yıldır Gillette markasıyla destek verdiklerini belirterek, “Bu sene rekor katılım oldu, 5 milyon oy kazananları belirledi” dedi.
2021’in spor yılı olduğuna dikkat çeken Turnaoğlu, “P&G olarak olimpiyatların en büyük destekçilerinden biriyiz. Tokyo’da 30 sporcu ve annesine destek açıklamıştık. Bu sporculardan 29’u yarıştı, 12 tanesi de madalya kazandı. Altın madalyalı isimler Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli de bunlardan ikisi” diye konuştu.

2024 Paris Olimpiyatları’nda da desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Turnaoğlu, “Bu kez 35 sporcu ve annesine destek olacağız. Paralimpik sporcularımız da bu sporcuların içinde olacak. Ben bütün anne ve babaların çocuklarını erken yaşta spora başlatmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Yılın Gillette Gibi Hareketi Ödülü İlhan Palut’tan

Yılın Gillette Gibi Hareketi ödülü Vanspor ile oynadıkları kupa maçında rakipten bir oyuncu sakatlandıktan sonra gol atan ve ardından da bu yüzden Vanspor’un gol atmasına izin veren İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut’a gitti.

Kulüp adına ödülünü P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’ndan alan Başkan Fatih Özgökçen, “Konya Mevlana şehri, hoşgörü şehri... Biz bu hoşgörüyü sporun her alanına yansıtmaya çalışıyoruz. Bu hareket sporcularımız ve teknik heyetimizden geldi ama biz de yönetim olarak bir an düşünmedik” dedi.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Sultanlar zirveyi sevdi

A Milli Kadın Voleybol Takımı üst üste ikinci kez Yılın Takımı seçildi. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Bu büyük bir gurur. Bu güzel yürekli kızlarımızı cani gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yılın takımı ödülünü Gençlik ve Spor eski bakanı Osman Aşkın Bak ve TMOK Başkanı Uğur Erdener açıklarken, ödül A Milli Kadın Voleybol Takımına gitti.

Bak yaptığı açıklamada, “Marifet iltifata tabidir. Milliyet ailesini tebrik ediyorum. Türk sporu iyi yolda. Olimpiyatlarda bunu gördük. Tüm spor ailesini tebrik ediyorum. Yeni başarılar Türk sporunun olacak. Bu noktada sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından sözü milli takımdan Simge Aköz alırken, “Türkiye’nin güçlü kadınlarını temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Takımımızın başardıkları gerçekten mükemmel. İnşallah bunun devamı gelir” diye konuştu.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Demirören ailesine teşekkür

Törende TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da söz aldı. Üstündağ, “Bu büyük bir gurur. Bu güzel yürekli kızlarımızı cani gönülden kutluyorum. Bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu ödül törenini uzun yıllardır devam ettiren Demirören ailesine de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Otokoç 2. El Voleybolun Güvenilir Eli: Simge Aköz

Otokoç 2. El Voleybolun Güvenilir Eli ödülünü, Otokoç Otomotiv Genel Müdür İnan Ekici verdi. Ekici, “Otokoç 2. el markamızla Kadın Voleybol Milli Takımımızı destekliyoruz. Kadınların yanında olduğumuzu göstermek için de son olarak Cam Tavan Arabada Güzel sloganıyla bir kampanya başlattık. Kadının önündeki engelleri kaldırmak için bir duyarlılık oluşturmaya çalıştık. Bu ödül töreninde de birçok kadın sporcumuz olması çok güzel” diye konuştu.

Ödülü ise Eczacıbaşı Dynavit ve Kadın Voleybol Milli Takımı’nın liberosu Simge Aköz aldı. Aköz, “Türkiye’nin güçlü kadınları olan, birçok başarıya imza atan takım arkadaşlarım adına alıyorum bu ödülü. Hayal ettiği şeylerden vazgeçmeyecek, korkmayacak insanlara umut veren bir ödül olur bu. Kadınların öne çıkması için ön ayak olmak gerçekten büyük bir gurur” dedi.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Alperen Şengün

Törende Yılın Çıkış Yapan Sporcusu kategorisinde zirveye Beşiktaş’tan transfer olduğu Houston Rockets’ta ülkemizi başarıyla temsil eden Alperen Şengün çıktı.

Ödülü TFF Başkanı Nihat Özdemir açıklarken, oğlu adına ödülü alan Kemal Şengün, “Bu ödülü çocuğum adına aldığım için çok gururluyum. İnşallah ülkemizi NBA’de uzun yıllar temsil eder ve bizleri tekrar gururlandırır” dedi.NBA’de sezon devam ettiği için törene katılamayan Alperen ise geceye gönderdiği videosunda, “Böyle büyük bir organizasyonda aday gösterilmek büyük bir mutluluk. Bu ödüle beni layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Her zaman ülkem için bayrağım için en iyi şekilde çalışmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Socios.com Taraftar Etkileşim Ödülü: Etkileşimin lideri Galatasaray

Socios.com Taraftar Etkileşimi Ödülü, Galatasaray’a gitti. Socios.com Kurucusu ve Üst Yöneticisi Alex Dreyfus’tan ödülü alan Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, “Bizler kulüpler olarak farklı platformlardan gelirler yaratmaya çalışıyoruz. Socios.com’un da kulüplere büyük destekleri oldu. Bu destek anlaşması merhum başkanımız Mustafa Cengiz döneminde imzalanmıştı. Kendisini anıyorum. Bu ödülü almamızı sağlayan taraftarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu / Takımı Ödülü

‘O kupa fragmandı’

Yılın Paralimpik Engelli Sporcusu/Takımı ödülünü Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Ampute Milli Futbol Takımı’na verdi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen şu ifadeleri kullandı:

“Bizler sadece sahada mücadele etmediğimizi, aynı zamanda azmimizle yüreklerinizin sol yanınıza taht kurduğumuzu biliyoruz.”Kaptan Bülent Çetin de “Geçen sene Avrupa Şampiyonası’nda kupayı kaldırdık. Oradaki fragmandı. Darısı bu yıl ülkemizde yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na. Desteklerinizin devam etmesini diliyoruz” diye konuştu.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü: Ada Göney

Milka Yılın Kayak Sporcusu ödülü Ada Göney’e gitti. Milli sporcu, ödülünü Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz’den aldı. Karagöz ödülü açıklarken yaptığı konuşmada, “Milka 27 yıldır kayak sporuna destek veriyor. Geleceğin kayak milli takımını yaratmak istedik. Gençler adım adım geliyor” dedi.

Törende gözyaşlarını tutamayan Göney ise “Bu ödüle layık görülmenin gururunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bugüne gelmemde payı olan aileme, antrenörlerime, tüm okul öğretmenlerime, Kayak Federasyonu Başkanımıza, Milka ailesine ve İhsan Bey’e de destekleri için teşekkür ediyorum. Ailemde milli formayı giyme gururuna erişen ikinci kişiyim. Bu yüzden dedem Metin Türel’i de anmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



McDonald’s Kırmızı-Beyaz Kadınlar Ödülü

‘Kadınların yolu aydınlandı’

McDonald’s Kırmızı-Beyaz Kadınlar Ödülünü, McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Oğuz Uçanlar, A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası’nın kazandığını açıkladı.

Uçanlar törende yaptığı konuşmada, “Tüm kadınları her ortamda destekliyoruz. Kadın adayların olması bizi çok mutlu etti. Ödül, varlığıyla birçok kadına örnek olan A Milli Takım’ın ilk kadın teknik direktörü, çok değerli hocamız sevgili Necla Güngör’ün” dedi.

Güngör şöyle konuştu: “Bu almış olduğum ödül çok değerli. Antrenör olarak kendimi ispat ettim. Kıymetli sponsorumuz McDonald’s’tan bu ödülü alıyorum. Bize verilen desteklerle kadın futbolcuların ve kadın antrenörlerin yolu aydınlandı. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu



AXA Sigorta Yılın Antrenörü: Giovanni Guidetti

AXA Sigorta Yılın Antrenörü Ödülü’nü A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın son yıllarda adeta çehresini değiştiren ve hemen hemen her organizasyonda iddialı duruma getiren Giovanni Guidetti aldı.

Ödülü AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken açıklarken şu ifadeleri kullandı:

“45 yıl önce kupon keserek oy verdiğim bir organizasyonda ödül vermek gibi keyifli bir rol üstlendim. Gillette-Milliyet işbirliğine teşekkür ediyorum. Bu ödülün çok çekişmeli geçmesi de ayrı bir mutluluk.”

A Milli Kadın Voleybol ve Vakıfbank Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti ise “Herkes bizi görüyor. Buz dağının ucunu görüyor. Altta çok büyük organizasyon var. Ben onlara teşekkür ediyorum. Bu genç kadınların başarılarını kutlarım” diye konuştu.

Old Spice E-Spor ödülü Futbolist’in

P&G Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Onur Yaprak, Old Spice E-Spor Ödülü’nün Futbolist’e gittiğini açıkladı.

Onur yaptığı konuşmada, “Bizim pek çok spor dalında sponsorluklarımız var. Bizim için en gurur vericisi Olimpik Anneler projesi. Günümüzün en popüler sporu ise E-Spor. Dünyada 1 milyar takipçisi olan bir spor dalı. Biz de P&G olarak desteğimize devam edeceğiz” dedi.

Ödülü alan Sinan Dursunoğlu ve Furkan Yüksel de “Biz çok yeni bir spor branşıyız. 58 sporcuyla ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz. Bu ödülü Futbolist ailesi adına alıyoruz. Gümbür gümbür geliyoruz” diye konuştular.

Yazarlar