1.Lig 90+3 Ege'de futbol | Sen başkasın Bodrum FK

90+3 Ege'de futbol | Sen başkasın Bodrum FK

09.11.2023 - 09:53 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig’de Manisa FK’yı 2-0 mağlup eden ve 20 puanla zirve yarışına tutunan Bodrum FK’yı değerlendiren yazarlarımız, ‘‘Attıkları gol sayısından fazla pozisyon üretiyorlar. O sevimli ilçeden böylesine bir güzellik üretenlere helal olsun, teşekkürler. Size Süper Lig yakışır’

90+3 Egede futbol | Sen başkasın Bodrum FK

Bülent Buda: Topu kazandıkları yerde başlattıkları karşı kalede gole ulaşma isteği en çarpıcı ayırt edici özellikleri. Bunu da çoğunlukla gerçekleştiriyorlar.

Haberin Devamı

Sahanın her yerinde rakibe baskı yapıp, topu kazanıp, dikine çıkışlarla zorluyorlar karşı savunmayı. Bu eylemi takım halinde harekete geçirip, sergileme becerileri var. Yani demem o ki, kalede Sousa’dan başlayan Üzeyir ve Cenk’le harekete geçen, Kenan’la, Musa Muhammed, Samet, Gökdeniz, Burak ve Celal’le üç direk arasından ağlarla kucaklaşmaya yönlendirilen top sayısındaki yoğunluk.

Bu büyük bir zenginlik. Bunu Bodrum’un butik tribünlerini bile dolduramayan az sayıdaki taraftarın önünde beceriyorlar, gerçekleştiriyorlar. Attıkları gol sayısından fazla pozisyon üretiyorlar. Bu eylemler salt beceri olarak tanımlanamaz. Beceri, sevgi, başarıyı kucaklamak isteyen duygular var kramponlarının koşularında. O sevimli ilçeden böylesine bir güzellik üretenlere helal olsun, teşekkürler...

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bodrum maça çok hızlı başladı. Ön alanda baskı yaptı. Rakip savunma bu baskı karşısında zorlandı ve uzun top oynamak zorunda kaldı.

 Bodrum’un 3 hızlı oyuncusu Kenan, Burak ve Gökdeniz hücumda etkiliydi. Samet ve Celal orta sahada görevlerini iyi yaptı. Güzel oyunlarını da birer golle taçlandırdı. Musa Muhammed çok etkiliydi. Tüm ikili mücadeleleri kazandı.

Sol bek Cenk, son derece faydalıydı. Bodrum kazanmak için hem hırslı hem de güçlüydü.

Hak ettiği 3 puanı aldı.

Mehmet Demirtaş: Ligin şampiyonluk adaylarından iki takımı Manisa FK ve Bodrum FK Bodrum’da karşı karşıya geldi.

Bolu deplasmanından boynu bükük ayrılan yeşil beyazlılar, Manisa temsilcisini harika ve de keyif veren futboluyla eli boş gönderdi.

Dile kolay, tam 239 gündür evinde çıktığı karşılaşmalarda bileği bükülmeyen bir Bodrumspor izliyoruz.

En son 12 Mart 2023’de Çaykur Rizespor’a mağlup oldular.

Manisa FK maçında Bodrum’da herkes üzerine düşeni terinin son damlasına kadar yaptı. Geçtiğimiz haftalarda da yazmıştım. Celal Duman’lının kulübüne olan aidiyet duygusu harika, örnek alınması gereken bir oyuncu. Zaman zaman İsmet Hoca’yı eleştirenlerde artık bu takıma tam destek vermeye başlasa fena olmaz! Sıradaki rakip Ankara Keçiörengücü. Hafife alınacak bir rakip değil. 1 haftalık aradan önce çıkılacak deplasmandan 3 puanla dönmek Bodrum adına büyük kazanım olacak. Yolları açık olsun.

Haberin Devamı

Kaybedenler kulübü!

Bülent Buda: Manisa FK, erken denilebilecek bir zaman diliminde ikinci teknik adamla 2 maç 1 puan.

Bu satılar eleştiri değil, gözlem.

Osman Özköylü futbolculuk ve teknik adamlık birikimiyle donanmış hırslı, tuttuğunu koparan, vazgeçmeyen bir futbol adamıdır. O çalışkan ve öğreticidir. Manisa FK’da da yeterli sayıda ve de yetenekte bir futbolcu ordusu var. Gözlemlerimiz doğrultusunda şöyle diyebiliriz, futbolcuların nitelikleriyle oyun alanında sergiledikleri futbol kalitesi örtüşmüyor.

Yani demem o ki, bu oyuncu grubu oyun alanında daha üretken bir futbol sergileyerek daha çok kazanan olmalıdır. Özköylü için daha iki hafta oldu, erken diyemeyiz. Bu tür hocalar kimlikleri gereği günlerle değil saatlerle dönüştürür kötüye giden eylemleri. Bu bir aceleci olmayın yaklaşımı değil. Tersine Özköylü göreceğini gördü. Şimdi gaza basma zamanı...

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Manisa FK’da Osman Hocanın işi zor. Bu kadar yetenekli oyuncuların performansı alt sınırda. Takım oyunundan uzaklar.

Bodrum deplasmanında özellikle ilk 30 dakika sadece oyunu bizler gibi izlediler. Hem fiziksel hem de dayanıklılık açısından takımda büyük bir sorun olduğu gerçek. Kaleci Alperen ve Ayberk iyi oynadılar ancak onların mücadelesi yetmedi.

Manisa FK, rakibinin yaptığı pres ve pas oyununu da yapamadı. Sezon başı hedef neydi şu an sıralamada neredeler...

Ben şahsen Osman Hocaya güveniyorum. Sorunları tespit edip ve çözümleri bulacağına inancım tam. Yoksa bu güçlü kadroya çok yazık olur.

Mehmet Demirtaş: Geçtiğimiz sezondan ders alınarak yeni sezon hazırlıklarına en erken başladılar. Transfer dönemini erken noktaladılar. Kadro kalitesi ve zenginliği bakımından daha sezon başı hepimizin Süper Lig adayları arasında düşündüğümüz Manisa FK, bir türlü istikrarı yakalayamadı. Bodrum FK’ya da 2-0 yenilen Manisa FK’da galibiyet hasreti 7 maça çıktı. Ligde son 7 haftada 4 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Manisa FK’da Osman Zeki Korkmaz’ın yerine göreve gelen ligin en tecrübeli çalıştırıcılarından Osman Özköylü de son 2 maçtan 1 puan çıkartabildi. Osman Hocanın bilgi, birikim ve tecrübesine sözümüz yok ancak Bodrum maçında tribünlerle girdiği diyaloğu da kendisine yakıştıramadım. Şu an Manisa FK’nın hocalık kimliğini cebinde taşıyorsun hocam. Pendikspor geride kaldı! Sanki sizin daha ciddi ve de önemli bir sorumluluğunuz var. Manisa FK’nın kazanma alışkanlığını kazanması gibi. Bu hafta rakip Bandırmaspor. Tıpkı Bodrum FK gibi dişli bir rakip.

Haberin Devamı

Kolay gelsin.