Diğer 97. Gazi Koşusu'nun ödül töreni yapıldı

97. Gazi Koşusu'nun ödül töreni yapıldı

25.06.2023 - 18:47 | Son Güncellenme:

97’nci Gazi Koşusu’nda Mehmet Kaya’nın jokeyliğini yaptığı 'Urfa Aslanı' adlı safkan 2:30:35 derecesiyle kazandı. Yarışı kazanan Urfa Aslanı isimli safkanın sahibi Selim Kaya, Gazi Koşusu’nun Cumhuriyet’in 100’üncü yılında babasının bindiği atla kazanmalarının ayrı bir his olduğunu ifade ederken, jokey Mehmet Kaya, rüyada gibi hissettiğini dile getirdi.

97. Gazi Koşusunun ödül töreni yapıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 97 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirilen Gazi Koşusu’nun ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Veliefendi Hipodromu'nda 3 yaşlı 22 safkan İngiliz tayının katılımıyla 2400 metre çim pistte koşulan yarışı Selim Kaya’nın sahibi olduğu, Mehmet Kaya’nın jokeyliğini yaptığı 'Urfa Aslanı' isimli safkan, 2:30:35’lik derecesiyle kazandı. Koşunun ardından düzenlenen ödül töreninde Urfa Aslanı isimli safkanın sahibi Selim Kaya’ya kupasını Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Ebubekir Gizligider, safkanın antrenörü Velat Karakuş’a plaketini 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, yarışı kazanan jokey Mehmet Kaya’ya ise plaketini İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu takdim etti.

Öte yandan Jokey Mehmet Kaya, Urfa Aslanı ile kariyerinde ilk kez Gazi Koşusu'nu kazandı.

Haberin Devamı

MEHMET KAYA: RÜYADA GİBİYİM

Jokey Mehmet Kaya, yaptığı açıklamada, “Bana bu mutluluğu yaşatan rabbime hamd ediyorum. Urfa Aslanı’na çok teşekkür ediyorum. Bana inanan sevgili eşim, çocuklarım ve aileme ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim bundan sonra Gazi Koşusu kazanmayan tüm jokey arkadaşlarıma, at sahiplerine nasip etsin. Rüyada gibiyim. Böyle bir mutluluğu hiçbir zaman yaşamadım” dedi.

SELİM KAYA: BABAMIN BİNDİĞİ ATLA KAZANMAK ÇOK AYRI BİR HİS

Urfa Aslanı isimli safkanın sahibi Selim Kaya, “Kaya ailesinde eksik olan bir parçaydı ve tamamladık. Rahmetli Ömer ve Ramazan amcalarıma armağan ediyorum. Kendimi rüyada gibi hissettim. Allah tüm atçılara nasip etsin. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bu yarışı kazanmak, ayrıca babamın bindiği atla kazanmak çok ayrı bir his. Kelimelerle tarif edilemez bir duygu” diye konuştu.