Milli Takım A Milli Takım'da EURO 2024 için torba ihtimalleri!

A Milli Takım'da EURO 2024 için torba ihtimalleri!

21.11.2023 - 07:37 | Son Güncellenme:

A Milli Takım bu akşam Galler ile kritik bir maça çıkacak. Milliler EURO 2024'e gitmeyi garantilese de hangi torbadan kuraya katılacağı merak konusu oldu.

A Milli Takım, gruptaki maçlarını tamamlamadan EURO 2024'e katılmayı garantilese de hangi torbada yer alacağı henüz netlik kazanmadı. EURO 2024 Elemeleri D Grubu'ndaki son maçlarda Galler, Ermenistan'la beraber kalırken Hırvatistan liderlik şansını son haftaya taşıdı.

Haberin Devamı

LİDERLİK İMKANI
EURO 2024 bileti alan A Milli Futbol Takımı'nın amacı Galler maçını kazanarak grubu lider tamamlamak. Ay Yıldızlılar maçı berabere veya galip tamamladığı takdirde Hırvatistan maçının sonucuna bakmaksızın tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde grubunu ilk sırada tamamlayacak

A Milli Takımda EURO 2024 için torba ihtimalleri

SON PUAN DURUMU
1- Türkiye - 16 puan
2- Hırvatistan - 13 puan
3- Galler - 11 puan

1. TORBA BELLİ OLDU
İspanya ve Belçika'nın oynadığı maçlarda sahadan galibiyetlerle ayrılması, ve İngiltere'nin Makedonya ile berabere kalması sonrası Türkiye'nin birinci torbada yer alma şansı kalmadı. Almanya, Belçika, Fransa, Portekiz ve İspanya şu ana kadar birinci torbayı garantileyen ülkeler oldu. İlk torbadan turnuvaya gidecek 6. ülkeyi ise son maçlar belirleyecek.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İÇİN 2. TORBA İHTİMALİ
1. Torba: Almanya, Portekiz, Fransa, İngiltere, Belçika, İspanya
2. Torba: Türkiye, Danimarka, Macaristan, Arnavutluk, Romanya, Avusturya
3. Torba: İskoçya, Hollanda, Sırbistan, İtalya, Slovenya, Hırvatistan
4. Torba: Slovakya, İsviçre, Çekya, Polonya, Ukrayna, Yunanistan

3. TORBAYA DÜŞEBİLİRİZ
Millilerin, grubunda liderliği kaybetmesi halinde elemelerdeki diğer sonuçlara göre de 3. torbaya düşme ihtimali de bulunuyor. Ancak torbaların son durumunun ortaya çıkmasıyla birlikte 2. torbanın 3. torbadan daha kolay olduğu ve 3. torbada yer almanın daha avantajlı olacağı yönünde görüşler de hakim. Ay-yıldızlılar, turnuvaya ilk torbadan giderse 2, 3 ve 4. torbadaki ülkelerle aynı grupta yer alacak. Şu an için Milli Takım'ın 1, 2 ve 3. torbalarda yer alma ihtimali bulunuyor

Yazarlar