Adana Demirspor Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan Fatih Terim ve Younes Belhanda cevabı! Galatasaray'a Mauro Icardi çıkışı: Onu çocuklara anlatsınlar

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan Fatih Terim ve Younes Belhanda cevabı! Galatasaray'a Mauro Icardi çıkışı: Onu çocuklara anlatsınlar

13.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Süper Lig'de sezonun tamamlanmasının ardından suskunluğunu bozdu. Başkan Sancak, Fatih Terim'le Younes Belhanda'ya dair gelen soruları cevapladı. Galatasaray'da Mauro Icardi'nin maaşının hatırlatılması üzerine Murat Sancak çarpıcı bir açıklama yaptı.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancaktan Fatih Terim ve Younes Belhanda cevabı Galatasaraya Mauro Icardi çıkışı: Onu çocuklara anlatsınlar

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak açıklamalarda bulundu. Vincenzo Montella ile yollarını ayıran Akdeniz ekibinde yeni teknik direktörün kısa süre içerisinde belli olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Mauro Icardi'nin Galatasaray'daki maaşının hatırlatılması üzerine Murat Sancak, "Onu çocuklara anlatsınlar" cevabını verdi. Başkan Sancak, A Spor'da katıldığı canlı yayında Fatih Terim ve Younes Belhanda'yla ilgili soruları da cevapladı.

Başkan Sancak yönetemeyeceğini anladığı anda başkanlığı bırakacağını dile getirdi: "Yönetemeyeceğimi anlayınca ben de bırakırım. En son annem yüzünden bıraktım. Bizi çok üzüyorsun dedi. Yoğun bakımdan çıkınca, arkadaşım annemle görüştü. Ondan sonra bırakamadık. Şu anda öyle bir düşüncem yok. Camialar kişilere bağlı olamaz."

Süper Lig'de hedeflerinin ilk 2 olduğunu belirten Murat Sancak, "İlk 10 dediğimde, gayrıresmi hedefim ilk 5'ti. Bu sene hedef ilk 2'ydi. 4'üncü bitirdik. 3'üncü de olabilirdik. Ama olmadı. Tarihinde ilk defa Avrupa'ya gideceğiz. Alışma dönemimiz olacak. Ayrı bir hava, kültür. Bakacağız. Allah yardımcımız olsun" dedi.

Haberin Devamı

Vincenzo Montella'nın ayrılığının ardından yabancı bir teknik direktörle anlaşacaklarını vurgulayan Adana Demirspor Başkanı, "Montella ile gitsek daha iyi olurdu. Şimdi hoca arayacağız. Ben her zaman B planımı yapıyorum. Olmayacağını da tahmin etmiştik. Avrupa'ya gideceğimiz için yabancı olacak. Gitmemiş olsak yerli olacaktı. Her zaman planlar yaparım" diye konuştu.

Fatih Terim'le ilgili gelen soruya Murat Sancak, "Fatih Terim'in bu saatten sonra başkanlık yapması gereken bir ağabeyimiz. O bizim ağabeyimiz. Bir gün Adana'ya gelmek istese, başkanlığı veririm ona. Fatih Hoca gibi bir değer bir daha Türkiye'ye gelir mi, gelir Şampiyonlar Ligi kupasını alacak hoca onu geçmiş olur. Ama UEFA Kupası alana kadar en değerlimiz Fatih Hoca'dır" cevabını verdi.

Transfer çalışmalarına dair konuşan Adana Demirspor Başkanı, "Kiralık olan oyuncular var, onlar gidecek. Mert Çetin ve Furkan gidiyor. Onyekuru Avrupa'ya gitme karşılığı opsiyonu vardı ama büyük bir ihtimalle olmayacak. 1.5-2 aydır belli zaten. Stambouli kalıyor. Morel var, satın alma opsiyonu 2.5 milyon. Biraz pahalı geldi. Onun için teklif verdik. 3-4 tane bilemedin 5 tane oyuncu alacağız. Bir tane santrfor alacağız. Cherif Ndiaye'yi alacağız. Gulbrandsen var. Montella, çok fazla santrfor olarak kullanmadı onu. Sony'yi göndereceğiz. Onun yerine iyi bir santrfor alacağız" dedi.

Haberin Devamı

Yunus Akgün hakkında Murat Sancak, "Büyük bir ihtimalle sağ ayaklı, sol kanat alacağız. Yunus Akgün bizim evladımız zaten. Galatasaray değerlendirmeyecekse yok demeyiz. Hatta bir ara Dursun Başkan'a söylemiştim" açıklamasını yaptı.

Yusuf Sarı'nın talipleri olduğunu belirten Adana Demirspor Başkanı, "Yusuf Sarı'yı isteyenler var. Ama kadroyu korumak istiyoruz. Ama ederini de bulursa, en az onun kadar iyi bir oyuncu bulursak veririz" diye konuştu.

Mario Balotelli transferine dair konuşan Murat Sancak, "Balotelli'yi aldığımda birçok insan eleştirdi beni. Ama ben oynatmak için almadım, PR için aldım. Benim PR'ıma bile katkı sağladı. Adana'ya katkı sağladı. Ama faydanlandık. 5-6 maç oynamadı, oynamış olsa gol kralı olacaktı" dedi.

Jonas Svensson'la ilgili esprili bir açıklama yapan Murat Sancak, "Svensson'un eşi depremden dolayı Adana'ya gelmek istemiyor. Ben kendisine söyledim, gelmiyorsa, "Biz seni Adana'da evlendiririz" dedim. Fenerbahçe'den bana ulaşan bir teklif yok. Herkesin bir değeri var ama ben bu kadroyu bozmak istemiyorum. 5 oyuncu alacağız. Takıma katkı sağlayacak, değer katacak oyuncu alacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yeni teknik adamı kısa süre içerisinde açıklayacaklarını belirten Murat Sancak, "En çabuk 1 hafta içerisinde yeni hocayı açıklamayı düşünüyoruz. 30 Haziran'a kampa geldikleri zaman hoca, takımın başında olacak. Napoli'nin 3 Ağustos'ta teklifi vardı maç yapmak için ama Konferans Ligi'ne gittiğimiz için gidemeyeceğiz" dedi.

Yabancı kuralını desteklemediğini belirten Adana Demirspor Başkanı, "Yabancı kuralını desteklemiyorum keşke serbest olsa. O sistem hocaların elini kolunu bağlıyor" dedi.

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler'le ilgili konuşan Murat Sancak, "Arda Güler, biraz daha güçlendiği zaman hayal bile edemezsin. Fiziksel olarak biraz gelişsin, muhteşem olacak. Avrupa'da gelecekte birçok kulüpte oynayabilir. İyi de para kazanacaklarını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Mario Balotelli'nin Sergen Yalçın'a yaptığı hareketle ilgili konuşan Murat Sancak, "Sergen Hoca, 8 yıl önce Balotelli'ye beyinsiz demiş. Ona da izletmişler. O da gol attıktan sonra gösteriyor. Bak "Bende beyin var" dedi. Söylediği o. Bu kadar abartılacak bir durum yok. Balotelli bana göre çok özel oyuncu. Eğer sakin olsaydı Messi ve Ronaldo gibi. Bana göre onlardan daha iyi olurdu" ifadelerini kullandı.

Younes Belhanda'ya transfer teklifleri geldiğini vurgulayan Adana Demirspor Başkanı, "'Alanya maçından sonra taraftarlar Belhanda'yı gönder dedi. Ceza verdik, rakama bakmadan imzaladı. Daha sonra, Avrupa'ya gidersek, paran bende dedim ona. O deprem zamanında 100-150 bin euro para vererek tır gönderdi. Tam bir aile babası. Düzenli bir hayatı var. Ona da teklifler var yurt dışından" dedi.

"SAMET AKAYDIN'I GALATASARAY DA İSTEDİ"

Samet Akaydın'ı Fenerbahçe'den önce Galatasaray'ın istediğini belirten Murat Sancak, "Samet Akaydın'ı Fenerbahçe'den önce Galatasaray da istedi. Erden Timur arayıp indirim istedi. Fenerbahçe ile görüşüyoruz, Ali Başkan'a söz verdim dedim, öyle verdik yani" diye konuştu.

Hulk'un Adana Demirspor'a transferi hakkında gelen soruya Murat Sancak, "Biz Hulk ile görüştük. Kulübü vermek istemedi. Bakacağız. Geçen 40 metreden attı, benim öyle bir oyuncum olsa vermem" cevabını verdi.

Mauro Icardi'nin Galatasaray'daki maaşının hatırlatılması üzerine Murat Sancak, "Onu çocuklara anlatsınlar, öyle para yok. Onu geç, onun ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Onun ne olduğunu açıklamayayım, zor durumda kalmasınlar. 1 milyon 750, 2 milyon 750 bin de verirdim ben kiralama parası. O kadar değil" dedi.