Galatasaray Adnan Polat, Mauro Icardi'nin reddettiği transfer teklifini açıkladı! Suudi Arabistan'dan çılgın öneri

Adnan Polat, Mauro Icardi'nin reddettiği transfer teklifini açıkladı! Suudi Arabistan'dan çılgın öneri

23.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat, sarı-kırmızılı takımda bu sezon Süper Lig'e damga vuran Mauro Icardi hakkına flaş açıklamalarda bulundu. Öte yandan Polat, Arjantinli yıldızın reddettiği transfer teklifini açıkladı.

Adnan Polat, Mauro Icardinin reddettiği transfer teklifini açıkladı Suudi Arabistandan çılgın öneri

Galatasaray'ın eski başkanlarından Adnan Polat, sarı-kırmızılı takımda performansı ile hayran bırakan Mauro Icardi'nin transferi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Seçim hakkında konuşan Adnan Polat, "Seçimlerden önce Dursun Özbek gelecek ile ilgili düşüncelerimi sordu. Dünya genelinde bir kriz varken, bu dar boğazdan geçmek için birliktelik yaratılması gerektiğini söyledim. Birlik ve beraberlik sağlanmalıydı. Zaten bizim dönemde ibrasızlık, hukuki olarak yok sayıldı. Galatasaray Genel Kurulu'nda yapılan yanlış düzeltildi ve herkes birlik içerisinde oldu" dedi.

Gittiği maçlar hakkında konuşan Polat, "Başkan sonra bana 'İstediğin oldu ve maça gelmen' lazım dedi. Çok enteresan, 17 maça gittim ve 17 kez kazandık. Başakşehir kupa maçına gitmedim, elendik. Beşiktaş maçına gitmedim, yenildik. Bir maça daha gitmedim, berabere kaldık. Dursun Özbek'i, Okan Buruk ve ekibini, futbolcuları kutlamak lazım. Ayrıca taraftarı da çok büyük kutlamak lazım. En büyük başarı onların" sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Adnan Polat, Mauro Icardinin reddettiği transfer teklifini açıkladı Suudi Arabistandan çılgın öneri

'Bazı insanlar var, onları asla affetmem' diyen Adnan Polat, "İnandığım, güvendiğim insanlar tarafından ihaneti uğradığımda çok sabırlıyımdır ama asla affetmem. Bazı insanlar var, onları asla affetmem. İsimleri bende kalsın" ifadelerini kullandı.

Sponsorluk hakkında konuşan eski başkan, "Galatasaray'ın bizim dönemimizde 13 tane şubesi vardı. Hepsinin başında yönetim kurulundan arkadaşlarımız vardı. Bunu ben tek başıma yapmadım. Sponsorluk 30 milyon dolardan, 230 milyon dolara çıktı. Bunu çıkaran Yiğit Şardan. Voleybol çok başarılıydı. Orada çok önemli yöneticiler vardı" dedi.

Stadyum hakkında konuşan Polat, "Stadın yapımı çok büyük olaydı, bizi çok yordu. Bir de şirket birleşmesi çok önemliydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bize çok büyük destek verdi. Rakipler engellemeye çalıştı. 60 yıldır, çocukluğumdan beri Riva'yı dinledim. Riva'ya gittim, baktım ve tarlaydı. Riva için uğraştık, bir anda 250 milyon dolarlık yer oldu. Florya için çok önemli işler yaptık." sözlerini sarf etti.

11 yıl maça gitmediğini ifade eden Adnan Polat, "40 milyon dolar geliri, 200 milyon dolara çıkardık. Kullanmak bize nasip olmadı. O dönemde ibrasızlık olayından sonra çok kırıldım. 11 yıl maça gitmedim. Yaptığım stada 11 yıl sonra gittim" dedi.

Haberin Devamı

Maçları locadan izlediği söyleyen Polat, "Dursun Özbek, benim söylediklerimi çok dikkate aldı. İdari ibrasızlık olayını da kaldırdılar, doğru yaptılar. Bunun kanunda yeri yok. Samimiyet oluştu ve beni maça çağırdı. Maçları locasında izledim" sözlerini kullandı.

Adnan Polat, Mauro Icardinin reddettiği transfer teklifini açıkladı Suudi Arabistandan çılgın öneri

Seçim hakkında konuşan eski başkan, "Galatasaray'ın başkanıyım, tehditle, şantajla seçime gitmem! İbra etmeyeceklerini söylediler ama umursamadım. Çünkü ben hatalı bir şey yapmadım. Sonrasında ibrasızlık oldu. Ardından hatalarını anladılar, bunlar artık geride kaldı. Herkes aklını başına alıp, akıllıca hareket etmeli" ifadelerini kullandı.

Ali Samiyen Stadyum'u hakkında konuşan Adnan Polat, "Ali Sami Yen başkaydı, küçük bir stattı. Burası 55 bin kişilik bir stat. Taraftarın oradaki gücünün gördünüz. Önemli olan taraftarın mutluluğu. Ali Sami Yen'de devam edemezdik ve orada bu büyüklükte bir stat yapamazdık. Taşınmadan bir ay önce çalışma yaptırdım 'Aman buradan çıkın, yıkılabilir' dediler. Beton kuma dönmüş, Galatasaray taraftarını Allah korumuş. Acele etmemin nedeni stadın kötü durumda olmasıydı. Bunu kimseyle paylaşamadım, neyse ki bir şey olmadan ayrıldık" dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe hakkında konuşan Polat, "Fenerbahçe ile düşman değiliz. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe'nin rekabetleri olmasa, futbol böyle güzel olmaz. Aziz Yıldırım ile beraber çok işler yaptık. Yayın hakları gibi... Biz düşman değiliz. Zaman zaman provoke edici laflar ettik ama kötü niyetli değildik. Biz her zaman beraber oturur, konuşurduk. Şu an öyle bir görüntü görmüyorum. Aslında şu an olan durum anormal" ifadelerini kullandı.

Arda Turan hakkında konuşan eski başkan, "Paranız varsa, yıldız getirirseniz. Arda Turan, ben geldiğimde Manisa'da oynuyordu. Fenerbahçe'yi perişan etti, iki de gol attı. Adnan Sezgin'e kim olduğunu sordum. Galatasaray'da beğenilmediğini öğrendim, telefonunu istedim. Arda'yı geri çağırdım ve ilgilendim. Türk futbolunda yıldız oldu. Önemli olan yıldız futbolcuyu bulmak ve yetiştirmek. Türkiye'de önceden bu vardı. 7 tane futbolcumuz A Milli Takım'da oynuyordu. Emre Belözoğlu'na 50 bin dolar verdim, aylarca dalga geçtiler. Veya Okan Buruk! Önemli olan bu futbolcuları keşfetmek." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Adnan Polat, Mauro Icardinin reddettiği transfer teklifini açıkladı Suudi Arabistandan çılgın öneri

Transferler hakkında konuşan Adnan Polat, "Futbolcu kaçırmak çok güzeldi. Çok futbolcu kaçırdık. Adam kaçıran ekibimiz vardı, onları kaçırtıyorduk. Ya Marmara'da bir teknede tutuyorduk ya da bir apartmanın en üst katında. Sözleşme imzalanana kadar denizde açıklarda tutuyorduk. Hakan Ünsal'ı tavsiye ettiler. Ökkeş ve ekibi vardı, onlara söyledim. Gece 'Başkanım getirdim' dedi. Hakan Ünsal ve yanında yönetici. 'Bırakmadı beni! Arabaya attım, getirdim' dedi" sözlerini kullandı.

Frank Rijkaard transferi hakkında konuşan eski başkan, "Frank Rijkaard ile Paris'te buluştuk ve ikna ettim. İyi başladık ama futbolcuları maçtan önce kampa almıyordu. Rijkaard'a 'Burası Türkiye, böyle olmaz' dedim. Uyarılarımızı dinlemedi. O sırada bir arkadaşımızdan teknik direktör olarak söz aldık ve Rijkaard'a teşekkür ettik. Ağlayarak gitti. Sonra o arkadaş 'Ailemle konuştum ve vazgeçtim' dedi. İsmini bile anmak istemiyorum o vazgeçen kişinin" dedi.

2006 şampiyonluğunu değerlendiren Adnan Polat, "2006'da bütün Türkiye herhalde aynı anda dua etti. Fenerbahçeliler, Fenerbahçe için... Galatasaraylılar da Galatasaray için... Fenerbahçe gol atamadı ve biz şampiyon olduk. 16 dakikada unutulmaz, bitmedi yani. 20:45 tarihe geçti. Saat açık arttırmada istediler, verdik. Saati Murat Ülker müzesine aldı. 250 bin dolara aldı. Para Galatasaray altyapısına gitti, biz de havamızı aldık" ifadelerini kullandı.

Icardi'ye gelen teklifi açıklayan Polat, "Mauro Icardi'nin durumunu bilmiyorum. 7,5 Milyon Euro civarında para alıyor. Suudi Arabistan'da 25 Milyon Euro vermişler ama kabul etmemiş. Bu 35 milyon dolara çıkarsa ne olur bilemem. Bizle anlaşırsa üç yılda 23-24 milyon Euro alacak. Siz olsanız ne karar verirsiniz? İnşallah kalır. Galatasaray Başkanı olsam, Icardi'yi alır mıydım? Emin değilim. Galatasaray'a maddi olarak destek olalım. Ancak o para Mauro Icardi'ye verilmeli mi? Bence iç dengeleri düşünerek, verilmemeli" sözlerini sarf etti.

Adnan Polat, Mauro Icardinin reddettiği transfer teklifini açıkladı Suudi Arabistandan çılgın öneri

Yerli futbolcular hakkında konuşan Adnan Polat, "Yerli futbolcuların önüne boş mukavele koyardım ve imzalarlardı. Ben de onlara kızardım. 'Neye imza attığınızı bilin' derdim. 'Başkanım, sen varsa sorun olmaz' diye cevap verirlerdi" dedi.

Hayali hakkında konuşan eski başkan, "Galatasaray'ın 11 futbolcusunun Milli Takım kadrosunu oluşturmasını istiyordum. Trabzonspor'dan Abdullah Ercan'ı istiyordum. Alpay Özalan'ı istiyordum. Çok hayaldi, olmadı" ifadelerini kullandı.

Arda Güler'in Fenerbahçe'de kalmasını isteyen Adnan Polat, "Arda Güler çok yetenekli. Ali Koç başkanı dinlemeli. Bir sezon daha kalmalı ve kendini bulmalı. Ona yardımcı olunmalı. Ailesiyle bile birlikte gitse, harcanması kolay olur. Hayatın gerçekleriyle yüzleşmeli. En az bir sene kalsın, ağabeyi olarak bunu tavsiye ederim. Bu kadar talep varken, 17,5 Milyon Euro az değil, çok fazla da değil. Bu aslında göreceli. Bir sene oynadıktan sonra değeri katlanabilir. Arda Güler daha fazla kazanabilir. Şu an giderse kaybolabilir. Fenerbahçe'nin futbolcusu ama gittiğinde destanlar yazsın" sözlerini kullandı.

Adaylık hakkında konuşan Polat, "Bizim yaşıtlarımız Hacca gidiyor. Artık gençler görev yapmalı. Başkan olmak gibi bir düşüncem yok. Şu an öyle bir arzum yok. Ama hayat sürprizlerle dolu. açıklamalarında bulundu.