Galatasaray Alanyaspor - Galatasaray maçına Mauro Icardi damga vurdu! Bu sezon bir ilk yaşandı

Alanyaspor - Galatasaray maçına Mauro Icardi damga vurdu! Bu sezon bir ilk yaşandı

18.04.2023 - 21:38 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında Alanyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılıların yıldızı Mauro Icardi maça damga vurdu. Öte yandan sarı-kırmızılılar bu sezon bir ilki yaşadı.

Alanyaspor - Galatasaray maçına Mauro Icardi damga vurdu Bu sezon bir ilk yaşandı

Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında Galatasaray'ı konuk etti. Heyecan dolu müsabakada yıldızlaşan isim Mauro Icardi oldu. Arjantinli santrforun inanılmaz performansının devam ettiği gecede sarı-kırmızılılar bu sezon bir ilki yaşadı.

Haberin Devamı

Kritik maça taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Ev sahibi takım tribünlerinin tamamına yakın bir bölümünün dolu olduğu gözlemlendi. Öte yandan Galatasaray taraftarları da kendilerine ayrılan deplasman tribününü doldurdu.

MERTENS VURDU, RUNARSSON'DA KALDI

Karşılaşmanın 4'üncü dakikasında Galatasaray'da Milot Rashica sağ kanatta topla buluştu. Kosovalı oyuncu hızlı bir şekilde topu ceza sahası yayına doğru gönderdi. Sarı-kırmızılılarda geriden gelen Dries Mertens'in istediği gibi yapamadığı vuruşta meşin yuvarlak Runarsson'da kaldı.

RUNARSSON'DAN RİSKLİ HAMLE

Müsabakanın 11'inci dakikasında savunmanın arkasına doğru havalandıran topa Mauro Icardi kafa vuruşunu yaptı. Havalanarak giden top Runarsson öndeyken kaleye doğru yöneldi. Runarsson topu çizgi üzerinde elinden bıraktı ve sektirerek olası bir gol tehlikesini önleme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

ABDÜLKERİM FİLELERİ HAVALANDIRDI

Karşılaşmanın 14'üncü dakikasında Galatasaray'ın kazandığı serbest vuruşta ceza sahasına doğru orta yapıldı. Sarı-kırmızılılarda savunmadan ileri çıkan Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşunda Runarsson topa dokunamadı. Galatasaray, 14'üncü dakikada 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Sarı-kırmızılılarda Abdülkerim Bardakcı bu sezon 3'üncü kez gol atma başarısı gösterdi. Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu ise bu sezon Süper Lig'de 4'üncü asistini yaptı.

Alanyaspor - Galatasaray maçına Mauro Icardi damga vurdu Bu sezon bir ilk yaşandı

PENALTI KARARI

Mücadelenin 15'inci dakikasında Alanyaspor'da Lusamba'nın pasında sol kanatta Yusuf Özdemir atağa çıktı. Yusuf Özdemir pasını attıktan sonra Sacha Boey'un müdahalesiyle yerde kaldı. Müsabakanın hakemi Abdulkadir Bitigen pozisyon tamamlandıktan sonra penaltı noktasını işaret etti. Sarı-kırmızılı futbolcular bu karar sonrası Abdülkadir Bitigen'e yoğun itirazlarda bulundu.

EFECAN FİLELERİ HAVALANDIRDI

Alanyaspor'un kazandığı penaltıda topun başına Efecan Karaca geçti. Tecrübeli futbolcunun sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu. Alanyaspor rakibi karşısında 17'nci dakikada skoru dengeledi.

Efecan Karaca bu sezon Süper Lig'de 4'üncü golünü atma başarısı gösterdi. Öte yandan tecrübeli futbolcu, kariyerinde ilk kez sarı-kırmızılılar karşısında gol sevinci yaşadı. Ayrıca Galatasaray bu sezon ilk kez Süper Lig'de penaltıdan gol yedi.

Haberin Devamı

ASİST MERTENS, GOL ICARDI

Karşılaşmanın 42'nci dakikasında Galatasaray'da Dries Mertens sağ kanatta topla buluştuktan sonra ceza sahasına şık bir pas gönderdi. Dries Mertens'in pasında Mauro Icardi tek vuruş yaptı. Mauro Icardi'nin şutunda top ağlarla buluştu.

30 yaşındaki Arjantinli santrfor bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 13'üncü kez rakip fileleri havalandırdı. Tecrübeli forvet aynı zamanda takım arkadaşlarına 7 gol pası verdi.

Alanyaspor - Galatasaray maçına Mauro Icardi damga vurdu Bu sezon bir ilk yaşandı

Opta'nın verilerine göre; Bu sezon Süper Lig'deki 13'üncü golünü atan Mauro Icardi, Henry Onyekuru'dan (14; 2018/19) bu yana Galatasaray formasıyla bir sezonda en yüksek sayıya ulaşan oyuncu oldu.

RUNARSSON ÇİZGİDEN KURTARDI

Müsabakanın 45+7'nci dakikasında Galatasaray'da Sam Adekugbe sol kanattan atağa çıktı. Sam Adekugbe'nin ortasında Milot Rashica boş durumda kafa vuruşunu yaptı. Alanyaspor file bekçisi Runarsson topu son anda çizgiden çıkardı.

Haberin Devamı

ICARDI'NIN YERİNE BARIŞ ALPER OYUNDA

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor maçının ikinci yarısına değişiklikle başladı. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi kenara geldi. Tecrübeli forvetin yerine Barış Alper Yılmaz oyuna dahil oldu.

MERTENS'TEN ŞIK GOL

Galatasaray'ın hızlı gelişen atağında Dries Mertens ceza sahası yayı civarında topla buluştu. Belçikalı oyuncu ceza sahası yayı civarında doğrudan kaleye baktı. Dries Mertens'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Dries Mertens bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 6'ncı golünü atma başarısı gösterdi. Opta'nın verilerine göre; Dries Mertens, Süper Lig'de ceza sahası dışından ilk golünü Alanyaspor ağlarına gönderdi.

G.SARAY'DAN ICARDI AÇIKLAMASI

Galatasaray, ilk yarının sonunda oyundan alınan Mauro Icardi için bir açıklama yaptı. Sarı-kırmızılıların resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Mauro Icardi, arka adalesinde hissettiği ağrı sebebiyle oyundan çıktı" denildi.

Haberin Devamı

RASHICA FİLELERİ HAVALANDIRDI

Karşılaşmanın 63'üncü dakikasında Galatasaray'da Sam Adekugbe sol kanatta topla buluştu. Sam Adekugbe'nin uzak direğe yaptığı ortada Milot Rashica topa dokundu ve fileleri havalandırdı. Galatasaray rakibi karşısında 4-1'lik üstünlük kurdu.