Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman bombası! Panathinaikos sonrası bir dev daha peşine düştü, ayrılık kapıda

Ergin Ataman bombası! Panathinaikos sonrası bir dev daha peşine düştü, ayrılık kapıda

18.04.2023 - 18:34 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague'de play-off dışında kalan Anadolu Efes'te Ergin Ataman için henüz karar verilmedi. Tecrübeli başantrenör için Yunan ekibi Panathinaikos'un devreye girdiği iddia edilmişti. Anadolu Efes'ten ayrılması beklenen Ergin Ataman için bir devin daha harekete geçtiği öne sürüldü.

Ergin Ataman bombası Panathinaikos sonrası bir dev daha peşine düştü, ayrılık kapıda

Turkish Airlines Euroleague'e veda eden temsilcimiz Anadolu Efes'te ayrılığı gündemde olan başantrenör Ergin Ataman konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Panathinaikos'un gündemindeki tecrübeli koçun, bir devin daha gündemine geldiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Ergin Ataman'ın geçtiğimiz hafta verdiği mesajlar haberin ayrıntılarında yer aldı. İşte detaylar...

ATAMAN'DAN VEDA MESAJI

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Monaco karşılaşmasının ardından adeta veda mesajı vermişti. Ataman'ın yaptığı açıklamalar büyük ses getirmişti. Ergin Ataman, Monaco maçından sonra şu ifadeleri kullanmıştı:

"Başkanımızla bu hafta içinde konuştuk. Net bir kararımız yok ama bu sezon çok yıprandık. Sporda geçmişte yapılanları tarih yazacaktır ama bugün açısından başarısızız. Onun için belki de sezon sonunda herkes için bir değişim gerekebilir. Buna birlikte karar veririz. Anadolu Efes'te sadece profesyonel olarak görev yapmadım. Belki de 20 yılım geçti. Ben gitsem de burası benim ailem. Geçmişte de gittim, döndüm. Şu an için net bir karar yok ama bir değişim ihtiyacı görünüyor gibi."

Haberin Devamı

Ergin Ataman bombası Panathinaikos sonrası bir dev daha peşine düştü, ayrılık kapıda

GELEN TEKLİFLERİ DOĞRULADI

Ergin Ataman aynı zamanda kendisine gelen teklifler hakkında da konuşmuştu. Ergin Ataman, Monaco maçından sonra yaptığı açıklamada, "Büyük ihtimalle sadece milli takım antrenörlüğü yapmam. İki sene üst üste Avrupa'da şampiyon olduktan sonra bana da Avrupa Ligi takımlarından bazı teklifler var. Şu anda lige konsantre olacağız ve şampiyon olmaya çalışacağız" demişti.

PANATHINAIKOS'UN TEKLİFİNİ DUYURDU

Ergin Ataman, Yunanistan'ın köklü kulüplerinden Panathinaikos ile görüştüğünü açıklamıştı. Yüz yüze görüşme iddialarını reddeden Ergin Ataman, Fenerbahçe Beko karşılaşması sonrası Panathinaikos'tan teklif aldığını doğrulamıştı.

Ergin Ataman bombası Panathinaikos sonrası bir dev daha peşine düştü, ayrılık kapıda

OLIMPIAKOS İDDİASI GÜNDEMDE

Euroleague'de normal sezonu lider tamamlayan ve play-off etabında Fenerbahçe Beko ile eşleşen bir diğer Yunanistan ekibi Olimpiakos'un da Ergin Ataman ile ilgilendiği öne sürüldü. Olimpiakos Başantrenörü Georgios Bartzokas'ın koltuğunun güvende olmadığı vurgulandı.

Olimpiakos'un sahibi ve başkanı olan Panagiotis Angelopoulos'un play-off ya da Final Four etabında yaşanabilecek bir başarısızlıkta Georgios Bartzokas ile yolları ayırabileceği belirtildi. Panagiotis Angelopoulos'un bu görev için en uygun gördüğü ismin Ergin Ataman olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Ergin Ataman bombası Panathinaikos sonrası bir dev daha peşine düştü, ayrılık kapıda

AÇIKLAMALARI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Olimpiakos Başantrenörü Georgios Bartzokas'ın geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında kulüpteki geleceğine ilişkin kullandığı ifadeler dikkat çekmişti: "Olimpiakos bana değil, Angelopoulos'a ait olduğunu söylemek isterim. Bu iş birliğinin ne kadar süreceği, bizim ne kadar sağlıklı bir ilişki sürdüreceğimize bağlı!"

ATAMAN'IN AÇIKLAMASI KAFA KARIŞTIRDI

Ergin Ataman'ın Yunan basınına kısa süre önce verdiği röportajda kullandığı ifadeler de haberin ayrıntılarında yer aldı. Ergin Ataman şu ifadeleri kullamıştı:

"Olimpiakos kulübüne ve sahiplerine çok büyük saygı duyuyorum fakat şu ana dek hiç Olimpiakos'tan resmi bir teklif almadım. Şu an Georgios Bartzokas gibi Avrupa’nın en iyi başantrenörlerinden biri ile çalışıyorlar. Bence Olimpiakos, bu sezon Euroleague'in en iyi basketbol oynayan takımı. Umarım Bartzokas, uzun yıllar boyunca Olimpiakos'taki görevini başarıyla sürdürmeye devam eder. Sonrasında ise neler olacağını elbette kimse tahmin edemez. Belki Bartzokas bir gün Olimpiakos'tan ayrılıp başka bir takımın, hatta belki Anadolu Efes‘in başına geçer. O zaman belki ben de Olimpiakos'la sözleşme imzalarım, kim bilir?"

Haberin Devamı

Ergin Ataman bombası Panathinaikos sonrası bir dev daha peşine düştü, ayrılık kapıda

Anadolu Efes'in tecrübeli başantrenörü Ergin Ataman'ın sözleşmesi bu sezon ile birlikte sona erecek. Olimpiakos Başantrenörü Georgios Bartzokas'ın kontratı ise 2025 yılında tamamlanacak.

Yazarlar