Voleybol Alexia Carutasu Türkiye Milli Takımı'nı seçme nedenini açıkladı

Alexia Carutasu Türkiye Milli Takımı'nı seçme nedenini açıkladı

24.06.2023 - 11:24 | Son Güncellenme:

VakıfBank'ta forma giyen ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan pasör çaprazı, Türkiye Milli Takımı'nı seçme nedenini açıkladı.

Alexia Carutasu Türkiye Milli Takımını seçme nedenini açıkladı

VakıfBank’ın Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan kadrosundaki oyunculardan olan Alexia Carutasu, Türkiye Milli Takımı’nda forma giyeceği tarih için de geri sayıma geçti.

Haberin Devamı

"ALEXIA, ŞU AN ÜLKEMİZDE ÇOK SEVİLEN, BAŞARILI BİR SPORCU"

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ daha önce yaptığı açıklamada Alexia’nın Türk vatandaşlığı alma konusunda çok mutlu olduklarını belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Alexia, şu an ülkemizde çok sevilen, başarılı bir sporcu.

Kendisi de uzun süredir Türk vatandaşlığına geçerek oynamak istediğini belirtti. Uzun süren görüşmeler sonucunda süreç olumlu bir şekilde neticelendi. Türk voleyboluna hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” 

Alexia Carutasu Türkiye Milli Takımını seçme nedenini açıkladı

2024 OCAK AYINDAN İTİBAREN MİLLİ FORMAYI GİYECEK

Türk oyuncu statüsünde oynamaya hak kazanan 2003 doğumlu ve 188 cm boyundaki pasör çaprazı, 2024 Ocak ayından tarihinden itibaren Türk Milli Takımı’nda forma giyebilecek.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUK SONRASI DUYGULARINI AKTARMIŞTI

Daha önce Skorer'e özel açıklamalarda bulunan Carutasu, "Vakıfbank’taki bu sezonunda Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak nasıl bir duygu?" sorusuna "Çok özel ve harika bir duygu. Takım olarak harika bir iş çıkarıldı ve şampiyonluk elde edildi. Tüm takım arkadaşlarım çok iyiler, hepsini çok seviyorum. Tek kelimeyle müthiş gerçekten. Taraftarımız da bir harika, onların desteğine müteşekkiriz. Bu müthiş takımın bir parçası olmaktan çok mutluyum" yanıtını vermişti.

'TÜRKİYE'Yİ SEÇTİM ÇÜNKÜ...'

Yıldız oyuncu, Rumen basınına yaptığı açıklamada Türkiye Milli Takımı'nda oynama nedenini şöyle açıkladı: "Türkiye'yi seçtim çünkü size her gün böyle fırsatlar sunulmuyor. İkincisi, Türkiye'nin Romanya'dan çok daha fazla yarışmaya (Olimpiyat Oyunları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası, VNL ve diğerleri) erişimi var. Romanya her zaman kalbimde kalacak. Romanya doğup büyüdüğüm ülke."

Carutasu daha önce verdiği beyanatta Türkiye Milli Takımı'nda forma giyecek olmanın heyecan verici olduğunu belirterek "Sabırsızlıkla bekliyorum" şeklinde konuşmuştu.