Fenerbahçe Ali Koç'tan İsmail Kartal'a Trabzonspor maçında olay teklif! 'İstersen takımı sahadan çek'

Ali Koç'tan İsmail Kartal'a Trabzonspor maçında olay teklif! 'İstersen takımı sahadan çek'

28.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Trabzon’da yaşanan olayların ardından, ligden çekilmek de dahil tüm konuları görüşmek için genel kurul kararı alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Önümüzde kötü, daha kötü ve en kötü olmak üzere üç seçenek var. Vereceğimiz kararda kan, ter, gözyaşı olacak" diye konuştu.

Ali Koçtan İsmail Kartala Trabzonspor maçında olay teklif İstersen takımı sahadan çek

Genel kurul öncesinde, kamuoyunu bilgilendirme amacıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Koç, yaşanabilecek senaryoları ve alınacak aksiyonları anlattı. Sarı-lacivertlilerin bir numarası, "Birileri futbol üzerinden toplumsal sıkıntı mı yaratmaya çalışıyorlar? Bu iş, iki kulüp arası rekabetini aşıyor. UEFA’ya küme düşme ile Avrupa’ya katılımı sorduk. 20 milyon euro için sponsorlardan imza aldım. Biz neredeysek onlar da orada olacaklar" dedi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin 1 numarası, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzde kötü, daha kötü ve en kötü olmak üzere üç seçenek var. Alt lige inmek, bir süre için futbol faaliyetlerine son vermek veya yurt dışında bir takım almak da ihtimal dahilinde... Hangisini yapacağımızı şu anda kesin olarak söyleyemem fakat hiçbir şey olmamış gibi davranmayacağımızı garanti ediyorum. Fenerbahçe’nin isyanının nedeni bataklığı kurutmak istemesi..."

Ali Koçtan İsmail Kartala Trabzonspor maçında olay teklif İstersen takımı sahadan çek

THATCHER MODELİ

Ali Koç, hakemler konusunda İngiltere eski Başbakanı Thatcher’in, futbol sahalarında olay çıkaran holiganlara ders vermek için Avrupa’yı yasaklamasını örnek gösterdi. Fenerbahçe Başkanı, "Thatcher modelini uygulamamız gerek. 5 yıl Avrupa’ya hakem göndermeyelim. 5 yıl hakem yollamayalım, yabancı hakemle devam edip sistemi yeniden kuralım" önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM KATILMAYACAK

Aziz Yıldırım, olağanüstü kongreye katılmama kararı aldığını açıkladı. Yıldırım, "Ben hiçbir toplantıya gitmeyeceğim. Eski yöneticileri iftara çağırıyorlar. Beni çağırırken Şekip’i arıyorlar, Ben dahil 8 isim veriyorlar. 'Bunları sen çağır' diyorlar. 2 Nisan’da aynı şekilde. Toplantının amacı nedir, belli değil. Sonuç ne olacak, belirsiz" dedi. Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe’yi kim şampiyon yapmak istemiyor? Adı ne? Adını koymadan mücadele olmaz" diye konuştu.

Ali Koçtan İsmail Kartala Trabzonspor maçında olay teklif İstersen takımı sahadan çek

"İSTERSEN TAKIMI ÇEK"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının 60. dakikasında Teknik Direktör İsmail Kartal’a ulaştığını anlattı, "Hocam, bu iş kötüye gidiyor. İstersen takımı sahadan çek, yetki senin" diyerek bu konuda izin verdiğini söyledi.

Kartal’ın oğlu Emre Kartal’ın, inanılmaz dayak yediğini anlatan Koç, "Tünel görüntüleri yok, alamıyoruz. Fenerbahçe güvenlikçileri ve turuncu yelekliler görevlerini yaptılar. Bin 400 polis olduğu söyleniyor, sahada yoktular. Planlanarak tahsis edilmedi. Trabzon özerk bölge mi? Emniyet müdürü de, vali de halen görevde" dedi.

Koç sözlerini şöyle sürdürdü: "Kurgu, Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi üzerineydi. Trabzonspor yaptı diyemem. Zaten Trabzonspor’a tepkimiz de yok. Ama TFF’ye oyuncuma ceza ver diye baskı yapılıyor. Ek raporlar değiştiriliyor. Tünel görüntüleri yok, alamıyoruz. Hakeme tam puan verildiği iddia ediliyor. Tedbirsiz sevk olacağı iddia ediliyor. Hocamın dediği gibi bize ceza veremezler. Sürekli bize bu TFF’yi siz seçtiniz diyorlar. Bunu duyunca çok sinirleniyorum. Bu TFF’yi biz seçmedik. Önümüze tek seçenek koydular. Başka bir şans yoktu."

Haberin Devamı

DEV ANKET

40 bin üyesi bulunan Fenerbahçe’de 2 Nisan Salı günü kongrenin tamamlanması için salt çoğunluk gerekiyor. 20 bin kişiye karşılık gelen bu katılım konusunda sarı-lacivertliler oldukça ümitli... Çünkü 27 bin 400 üyeye yapılan anketten 19 bini katılacağını dile getirdi. Bunlar arasından 4 bini "gelmeyeceğim" derken, 4 bin 800 üyenin ise kararsız olduğu ortaya çıktı. Başkan Ali Koç, bu işin bir an önce bitmesi konusunda kongre üyelerine katılım ricasında bulundu.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, camianın önde gelen isimleriyle iftarda bir araya geldi. İftara Ali Koç ve yönetim kurulunun yanı sıra Sadettin Saran, Hulusi Belgü, Abdullah Kiğılı, Ozan Balaban, Şekip Mosturoğlu ve Şenes Erzik de katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu organizasyonda yönetim kurulu, camianın önde gelen isimleriyle 2 Nisan’da gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul toplantısı için fikir alışverişinde bulundu.