Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes şampiyonluk için parkede! Sıra geldi Real Madrid'e

Anadolu Efes şampiyonluk için parkede! Sıra geldi Real Madrid'e

21.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geri sayımını yaptığımız gün geldi çattı, Anadolu Efes’in art arda 2. kez Euroleague şampiyonu olmasına sadece bir maç kaldı. Geçen yıl Barcelona’yı deviren lacivert-beyazlılar, bu kez de Real Madrid’i devirerek zirveye çıkmak için sahaya çıkacak. Belgrad’da oynanacak dev final öncesinde basın toplantısında iddialı açıklamalar vardı.

Anadolu Efes şampiyonluk için parkede Sıra geldi Real Madride

Turkish Airlines EuroLeague Final Four’da şampiyon bugün belli olacak, geçtiğimiz sezon kupayı kaldıran Anadolu Efes, art arda ikinci kez zafere ulaşmak için Real Madrid ile kozlarını paylaşacak. Dev final TSİ 20.00’de başlayacak.

Dev final öncesi dün düzenlenen basın toplantısında iki takımın antrenörleri ve birer yıldız ismi, iddialı açıklamalar yaptı.
Son şampiyon Anadolu Efes’in Coachu Ergin Ataman, rakiplerinin çok güçlü bir takım olduğunu belirterek, “Başlarında çok tecrübeli bir antrenör var. Hep değişik taktiklerle karşımıza çıkabiliyorlar. Pota altında çok güçlüler. EuroLeaguein en güçlü kadrosuna sahipler. Farklı stratejilerin maçı olacak. Kısalarımızın yaratıcılığını kullanan bir takımız. Real Madrid ise uzunları daha iyi kullanan bir ekip. Bu sezon bir kez biz, bir defa da onlar kazandı” dedi.

Haberin Devamı

Ataman şöyle devam etti: “Zor bir final olacak. Futbolda Türkiye’de çok sayıda Real Madrid taraftarı var. Bunlardan biri de oğlum Sarp Ataman. Real Madrid Junior Fan Club üyesi. Her sene yılbaşında hediye geliyor. Futbolda Real Madrid’i destekliyoruz ama yarın biz kazanacağız.”

Simon ve Balbay kadroda yok

Anadolu Efes’te yaşadığı sakatlık sonrasında bir süre takımdan ayrı kalan, sakatlığı beklenen sürede atlatamaması nedeniyle de sezonu kapattığı öğrenilen Krunoslav Simon, Real Madrid maçında forma giyemeyecek. Tedavi süreci devam eden Doğuş Balbay da kadroda yer alamayacak. Sakatlığını atlatan Beaubois’nın ise yarı finalde olduğu gibi finalde de az süre alması bekleniyor.

Micic: İyi iş çıkardık

Haberin Devamı

Olympiacos maçının son saniyesinde kaydettiği basket ile takımını finale taşıyan Sırp oyun kurucu Vasilije Micic ise, “Sezona istediğimiz başlangıcı yapamamamıza rağmen toparlanarak finale yükseldik. Real Madrid maçı ilginç bir maç olacak. Bu deneyim, kendine has ve özel bir şey. Burada ülkemi ve şehrimi temsil ettiğim için çok mutluyum. Bizim içimizde Sırp basketbolunun mantalitesi var. Ulus olarak biz basketbola olumlu yaklaşıyoruz. Zor durumları yönetme konusunda çok iyi iş çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.

Finale ambargo

Olympiakos’u devirerek kupayı bir ucundan yakalayan Anadolu Efes son yıllarda adeta Euroleague’i domine eden takım haline geldi. Geçen sezon şampiyonluğa ulaşan lacivert-beyazlılar, üst üste üçüncü kez finale çıkmanın sevincini yaşadı. Efes’ten önce ise Fenerbahçe Beko üç kez finale çıktı. Böylece son altı Final Fourda son iki takımdan birisi Türkiye’dendi.

Valérien Ismaël'in Beşiktaş ile ilk anları