Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes, Valencia Basket karşısında tutunamadı! Ergin Ataman'dan sitem

Anadolu Efes, Valencia Basket karşısında tutunamadı! Ergin Ataman'dan sitem

12.01.2023 - 01:18 | Son Güncellenme:

THY EuroLeague'nin 18. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda İspanya temsilcisi Valencia Basket'e 81-71 yenildi. Shane Larkin mağlubiyete engel olamadı. Mücadele sonunda başantrenör Ergin Ataman'dan oyuncularına sitem geldi.

Anadolu Efes, Valencia Basket karşısında tutunamadı Ergin Atamandan sitem

EuroLeague 18.hafta mücadelesinde Anadolu Efes, deplasmanda Valencia Basket ile karşılaştı. Ergin Ataman’ın öğrencileri, sahadan 81-71’lik skorla mağlup ayrılarak 18.maçında 9.yenilgisini aldı.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmaya Bojan Dubljevic ve Josep Puerto'nun dış şut isabetleri ile etkili başlayan Valencia Basket, 7:33 kala 6-2'lik üstünlüğü yakaladı. Sonrasında 6-6 ile eşitliği yakalayan temsilcimiz, 4:20 kala Amath M'Baye'den gelen üç sayılık basketle de 8-9 öne geçti. Bojan Dubljevic ile karşılık veren Valencia, 2:50 kala 11-9 öndeydi. Çeyreğin sonuna kadar skor dengede giderken Xabi Lopez-Arostegui'nin 38 saniye kala bulduğu basketle ilk periyot 16-13'lük Valencia üstünlüğüyle sona erdi.

Valencia Basket, ikinci çeyreğin başında farkı 5 sayıya çıkarırken Shane Larkin ile üst üste gelen basketler 7:08 kala skoru 20-20 eşitledi. Sonrasında Valencia, skorda tekrar üstünlüğü elde etse de 3:43 kala Rodrigue Beaubois'nın sayısı, durumu 24-25 yaptı. 2:09 kala Josep Puerto'nun üç sayılık basketiyle avantajlı taraf 31-27 ile Valencia'ydı. Vasilije Micic ile bir üçlük isabeti bulan temsilcimiz, ilk yarıyı 31-30 geride kapattı.

Haberin Devamı

Üçüncü çeyreğin ilk bölümü, karşılıklı sayılarla dengede geçilse de 5:52 kala Amath M'Baye'nin üç sayılık basketi 38-41 ile Anadolu Efes'i öne taşıdı. 4:37 kala da temsilcimiz yine Amath M'Baye'nin basketiyle 42-45 öndeydi fakat Jaime Pradilla ve Jonah Radebaugh'ın basketleri, 3:10 kala Valencia'yı 46-45 öne geçirdi. 2:17 kala da Jonah Radebaugh'ın üçlüğü ev sahibi ekibi 49-47 ile öne taşıdı. Kalan bölümde Vasilije Micic ve Shane Larkin önderliğinde bir seri yakalayan Anadolu Efes, 6 saniye kala 49-56'lık skor avantajını yakaladı. Valencia, çeyreğe Josep Puerto'nun üçlüğüyle 52-56 son verdi.

SON ÇEYREK KABUSU
Valencia maçı öncesinde Maccabi Tel Aviv deplasmanında da son çeyreğe skor avantajıyla girmesine rağmen kaybeden Anadolu Efes, Valencia karşısında da son çeyreğin başında farkı 6 sayıya kadar çıkardı ama 18-2'lik seri sonucunda rakibine 81-71 mağlup oldu.

Anadolu Efes'te Shane Larkin, 14 sayı, 5 ribaund ile oynadı.

ATAMAN: SON ÇEYREKTE PES ETTİK
Anadolu Efes‘in başantrenörü Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mikrofon karşısına geçti. Ergin Ataman, karşılaşmaya dair şu cümleleri söyledi:

Haberin Devamı

“Valencia‘yı galibiyetten dolayı kutlarım, son çeyrekte büyük karakter ortaya koydular. EuroLeague seviyesinde takımın ana oyun kurucuları yokken maç kazanabilmek hiç kolay bir iş değil. Yine de savunmadaki agresiflikleri ve ortaya koydukları karakter sayesinde maçı kazandılar. Son çeyreğe kadar oyunun kontrolü bizdeydi, son çeyrekte Valencia’nın agresifliği karşısında pes ettik. Bizim için çok üzücü bir mağlubiyet, Valencia için ise çok büyük bir galibiyet.

'TAKIM OLARAK FAZLA RAHATTIK'
Bizim için çok önemli bir maç olduğunun farkındaydık çünkü Valencia’ya karşı evimizde kaybetmiştik. Açıkçası bugün takım olarak fazla rahat olduğumuzdan dolayı kaybettiğimizi düşünmüyorum, sadece Valencia’nın agresifliğine yanıt veremedik. Son çeyrekte tamamen kontrol dışına çıktık ve kaybettik.

Son 3 maçtır 4. çeyreklerde iyi basketbol oynamıyoruz, umarım kısa süre içerisinde toparlanırız çünkü sezon başında da buna benzer bir problem yaşamıştık. Sonrasında toparlanmayı başarmıştık ama şimdi yine benzer sorunlar yaşıyoruz. Çıktığımız son 3 deplasman maçını kaybettik, bu maçların hepsinin son çeyreğini felaket oynadık. Bu durumdan gerekli dersleri çıkarmamız lazım.”

Haberin Devamı