Beşiktaş Arda Güler Beşiktaş'ın kapısından dönmüş: Sergen'den geri kalır yanı yok

Arda Güler Beşiktaş'ın kapısından dönmüş: Sergen'den geri kalır yanı yok

31.07.2023 - 07:54 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de gösterdiği performansla devlerin ilgisini çeken ve Real Madrid'e imza atan Arda Güler'in altyapıda Beşiktaş'ın kapısından döndüğü ortaya çıktı. Yaşananları anlatan kongre üyesi Altan Akdil, kulüp yöneticisinden ‘Ben varım. Hocalarım var. Sana mı kalmış’ sözleriyle durdurulduğunu aktardı.

Arda Güler Beşiktaşın kapısından dönmüş: Sergenden geri kalır yanı yok

Fenerbahçe ve Türk futbolunun harika çocuğu, bu yaz Avrupa devlerinin neredeyse yarısını peşine taktı. İspanya’dan İngiltere’ye, Almanya’dan İtalya’ya, Portekiz’den Fransa ve Hollanda’ya kadar birçok ülkenin büyük kulüpleri Arda Güler için girişimde bulundu

Haberin Devamı

REAL MADRID'İ SEÇTİ
Yapılan onlarca teklif ve pazarlık sonrası artık masada İspanya ve dünya futbolunun iki devi kaldı: Barcelona ve Real Madrid... Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda 18 yaşındaki genç yıldız, tercihini yaptı ve Real Madrid’den gelen teklifi kabul etti.

SON DAKİKA ATAĞIYLA İKNA EDİLDİ
Kıtanın neredeyse tüm devlerinin girişimde bulunduğu Türk futbolunun süper çocuğu için son olarak Barcelona ve Real Madrid kıyasıya bir rekabete girmişti. Barcelona, sportif direktörü Deco’u Türkiye’ye gönderdi. Katalanlar, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la iyi ilişkiler sayesinde 18 yaşındaki yıldızı kadroya katma konusunda son derece emindi. Ancak Real Madrid’in son dakika atağıyla Arda’yı ikna etmesi gündeme bomba gibi düştü.

Haberin Devamı

Arda Güler Beşiktaşın kapısından dönmüş: Sergenden geri kalır yanı yok

BARCELONA'YA TARİHİ ÇALIM
İspanya’da yayın yapan 4 büyük spor gazetesinin 3’ünün ilk sayfasının manşetinde Arda Güler vardı. Marca, “Madrid, Güler transferinde Barça’yı yendi” başlığını kullandı. Peş peşe 3 gün genç yeteneğe ilk sayfasında yer veren Sport, “Madrid’den Güler için büyük teklif” ifadeleriyle haberi okuyucularına duyurdu. AS Gazetesi ise, “Güler, Madrid’i seçti” dedi. Göz koyduğu hemen her oyuncuyu transfer etmesiyle bilinen Real Madrid Başkanı Florentino Perez, bir kez daha ezeli rakibine karşı gövde gösterisi yaparken, Barcelona cephesinde ise büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.

20 MİLYON EURO BONSERVİS + 10 MİLYON EURO BAŞARI BONUSU
17.5 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi bulunan Arda için Kanarya, 20 milyon Euro'yu kasasına koyacak. Sözleşmede 10 milyon Euro başarı bonusu bulunurken satıştan yüzde 20 pay maddesine de yer verildi.

BEŞİKTAŞ'IN KAPISINDAN DÖNMÜŞ
Uzun süredir takım antrenmanlarına katılamayan Real Madrid’in yıldızı Arda Güler'le ilgili olay bir gerçek de ortaya çıktı. Beşiktaş Altyapısı’nda yıllardır büyük emekler veren kongre üyesi Altan Akdil, flaş bir iddiada bulundu Arda'nın Beşiktaş altyapısının kapısından döndüğünü söyledi.

'SERGEN'DEN GERİ KALIR YANI YOK' DEDİ
Akdil, “Gençlerbirliği’nden Metin Altınay hoca aradı. ‘Abi gel çıplak gözle izle. Sergen Yalçın’ı da izleyip Beşiktaş’a getiren sensin. Birçok ismi de. Vallahi Sergen’den geri kalır yanı yok’ dedi. Dönemin Başkanı Fikret Orman’ı aradım. Bu konuşmayı aktardım. ‘Git bak. Hallet mutlaka’ dedi. Arda 12 yaşındaydı. Aynı şimdiki gibi oynadı maçta. Maç sonu konuştuk, arayıp söyledim. ‘Altyapı sorumlusu Metin Albayrak ile görüş, yanlış olmasın’ denildi” diyerek sözlerine devam etti:

Haberin Devamı

'TRANSFER METİN ALBAYRAK'IN EGOSU YÜZÜNDEN OLMADI'
“Fulya’ya Albayrak’ın yanına gittim. ‘Ben varım. Hocalarım var. Sana mı kalmış’ gibi tepkilerde bulundu. Maalesef şahsi egosu yüzünden olmadı. Arda bu duruma üzülüp ağladı. Başkan telefona çıkmadı. Kendisine mektup yazdım. Hem postaya verdim hem de telefondan ilettim. Tüm bu çabalara karşın sonuç alınamadı. Bunun üzerine Metin Altınay, Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Müjdat Yetkiner’i aramış. Müjdat, hemen gidip almış."

Yazarlar