Fenerbahçe Arda Güler bir ilke imza attı! Fenerbahçe'de Emre Mor fırtınası

Arda Güler bir ilke imza attı! Fenerbahçe'de Emre Mor fırtınası

24.04.2023 - 21:26 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertlilerin genç yıldızı Arda Güler, bu sezon bir ilke imza attı. Emre Mor'un ilk yarıda gösterdiği performans dikkat çekti.

Arda Güler bir ilke imza attı Fenerbahçede Emre Mor fırtınası

Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında Fenerbahçe, İstanbulspor'u konuk etti. Kritik karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Arda Güler bu sezon bir ilki yaşadı. Sarı-lacivertlilerin bir diğer genç yıldızı Emre Mor ise ilk yarıda gösterdiği performansla parmak ısırttı.

Haberin Devamı

Kadıköy'deki müsabakaya taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Fenerbahçe tribünlerinin tamamına yakın büyük bir bölümünün dolu olduğu gözlemlendi. Konuk takım İstanbulspor'un taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı.

Haberin Devamı

MERT HAKAN İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin Beşiktaş ile oynadığı derbiden sonra ilk 11'de forma şansı bulamayan Mert Hakan Yandaş, İstanbulspor maçına 11'de başladı. Sarı-lacivertlilerin ilk 11'inde şu isimler yer aldı: İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Szalai, Alioski, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Arda Güler, Emre Mor, Pedro, Valencia.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Arda Güler ve Emre Mor bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçına aynı anda 11'de başladı.

Arda Güler bir ilke imza attı Fenerbahçede Emre Mor fırtınası

TOP AĞLARDA AMA FAUL DÜDÜĞÜ ÇALDI

Müsabakanın 5'inci dakikasında ceza sahası dışından yapılan ortaya Joao Pedro hareketlendi. Alp Arda topa dokunduktan sonra Joao Pedro ile çarpıştı. Attila Szalai meşin yuvarlağı bu sırada kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. Maçın hakemi Kadir Sağlam, pozisyonda Joao Pedro'nun faul yaptığını işaret etti. Ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

Arda Güler bir ilke imza attı Fenerbahçede Emre Mor fırtınası

GOL PERDESİNİ ARDA AÇTI

Mücadelenin 25'inci dakikasında Fenerbahçe'de Emre Mor sol kanatta topla buluştu. Emre Mor'un orta şut karışımı vuruşunda Alp Arda topu sektirdi. Arda Güler dönen topu tamamladı. 18 yaşındaki oyuncunun vuruşunda direğe çarpan top ağlarla buluştu.

Arda Güler bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ilk kez bir iç saha maçında gol atma sevinci yaşadı. Opta'nın verilerine göre; Nisan 2022'den (vs Göztepe) bu yana Süper Lig'deki ilk iç saha golünü İstanbulspor ağlarına gönderen Arda Güler, ilk kez bir lig maçının açılış golünü kaydetti.

Haberin Devamı

Arda Güler bir ilke imza attı Fenerbahçede Emre Mor fırtınası

OKAN VE EMRE TARTIŞTI

Müsabakanın 43'üncü dakikasında Fenerbahçe'de Emre Mor ile İstanbulspor'da Okan Erdoğan arasında tansiyon yükseldi. Maçın hakemi Kadir Sağlam doğrudan oyunu durdurdu. İki takım oyuncuları arasındaki tansiyonu diğer isimler düşürdü. Kadir Sağlam; Emre Mor ve Okan Erdoğan'a sarı kart gösterdi. Emre Mor, Sivasspor maçında cezalı duruma düştü.

Arda Güler bir ilke imza attı Fenerbahçede Emre Mor fırtınası

JESUS TEPKİ GÖSTERDİ

Karşılaşmanın ilk yarısının son anlarında Fenerbahçe'nin faul beklediği pozisyonlarda Kadir Sağlam'ın oyunu devam ettirmesi Jorge Jesus'un tepkisini çekti. Portekizli teknik direktör, kenarda çok sinirli bir şekilde görüntülendi. Jorge Jesus, maçın dördüncü hakemi tarafından uyarıldı.

Arda Güler bir ilke imza attı Fenerbahçede Emre Mor fırtınası

SAMET DE KART GÖRDÜ

Mücadelenin 45+2'nci dakikasında İstanbulspor'un hızlı gelişen atağında Rroca, Samet Akaydın'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Kadir Sağlam oyunu durdurdu. Samet Akaydın sarı kart gördü.

ARDA'DAN HARİKA GOL

Müsabakanın 51'inci dakikasında Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş sağ kanatta topu Arda Güler'e aktardı. Arda Güler ceza sahası dışında açıyı bulup doğrudan kaleye şutunu çekti. Arda Güler'in şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Arda Güler bir ilke imza attı Fenerbahçede Emre Mor fırtınası

PENALTI BEKLENTİSİ, VAR DEVREDE

Mücadelenin 53'üncü dakikasında İstanbulspor'da Emeka Eze topla buluştu. Eze rakiplerinden birer birer sıyrıldıktan sonra şutunu çekti. Ferdi Kadıoğlu'nun ayağına çarpan top, daha sonra koluna geldi. İstanbulspor'da Emeka Eze pozisyonda penaltı beklentisinde bulundu.

VAR'da incelenen pozisyonda Kadir Sağlam'a izleme tavsiyesi geldi. Kadir Sağlam pozisyonu inceledikten sonra penaltı kararı verdi. Ferdi Kadıoğlu sarı kartla cezalandırıldı.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT VE EZE TARTIŞTI, GOL GELDİ

İstanbulspor'un kazandığı penaltı sonrası atıştan önce Emeka Eze ile İrfan Can Eğribayat arasında sinirler gerildi. Emeka Eze ve İrfan Can Eğribayat arasındaki tartışmanın ardından Kadir Sağlam iki oyuncuyu da uyardı.

İstanbulspor'da topun başına geçen Valon Ethemi fileleri havalandırdı. Valon Ethemi gol sevincini taraftarlara doğru yaptı. Fenerbahçe'de İsmail Yüksek bu abartılı sevinç nedeniyle rakibine tepki gösterdi. Maçın hakemi Kadir Sağlam, Valon Ethemi'ye sarı kart çıkarttı.

ETHEMI'DEN BİR GOL DAHA

Müsabakanın 66'ncı dakikasında İstanbulspor yine hızlı bir atak geliştirdi. Sol kanatta boş durumda topla buluşan Valon Ethemi, Samet Akaydın önündeyken şutunu çekti. Valon Ethemi'nin şutunda Samet Akaydın'a çarpan top ağlarla buluştu.

JOAO PEDRO FİLELERİ SARSTI

Müsabakanın 71'inci dakikasında Fenerbahçe'de Enner Valencia ceza sahasında topla buluştuktan sonra son çizgide vücut hareketiyle rakibinden sıyrıldı. Enner Valencia'nın şutunda arka direğe açılan topu son anda Joao Pedro tamamladı.

SKORU EZE BELİRLEDİ

Karşılaşmanın 90+6'ncı dakikasında İstanbulspor'da Emir Kaan Gültekin'in ortasında Emeka Eze kafa vuruşunu yaptı. Emeka Eze'nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. İstanbulspor bu golle birlikte sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı.

Opta'nın verilerine göre; Fenerbahçe ile 3-3 berabere kalan İstanbulspor, Ağustos 2003'ten (3-0) bu yana ilk kez Süper Lig'de sarı-lacivertlilere konuk olduğu bir maçta üç gol attı ve puan aldı.

Yazarlar