Galatasaray Galatasaray'dan Bafetimbi Gomis kararı! Okan Buruk, Erden Timur ve Dursun Özbek toplantı yaptı

Galatasaray'dan Bafetimbi Gomis kararı! Okan Buruk, Erden Timur ve Dursun Özbek toplantı yaptı

24.04.2023 - 18:55 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Bafetimbi Gomis konusunda karar verildi. Sarı-kırmızılıların Alanyaspor ile oynadığı maçtan sonra sezon sonuna kadar forma giymek istemediğini belirten Fransız futbolcu için verilen kararın detaylarına MİLLİYET ulaştı!

Galatasaraydan Bafetimbi Gomis kararı Okan Buruk, Erden Timur ve Dursun Özbek toplantı yaptı

Galatasaray'ın Fatih Karagümrük ile oynadığı maçtan sonra Okan Buruk'un açıkladığı Bafetimbi Gomis krizi konusunda karar verildi. Sarı-kırmızılılarda Başkan Dursun Özbek, Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur ve Teknik Direktör Okan Buruk'un yaptığı toplantıdan sonra alınan karar netlik kazandı.

Haberin Devamı

Süper Lig devindeki zirvenin ayrıntılarına MİLLİYET ulaştı. Bafetimbi Gomis konusundaki son kararın detayları...

Galatasaraydan Bafetimbi Gomis kararı Okan Buruk, Erden Timur ve Dursun Özbek toplantı yaptı

BURUK, GOMIS'IN KARARINI AÇIKLAMIŞTI

Galatasaray ile Fatih Karagümrük'ün karşı karşıya geldiği heyecan dolu maçın ardından Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Okan Buruk, Bafetimbi Gomis'in sezonun geri kalanında forma giymek istemediğini dile getirdi.

Alanyaspor maçında Barış Alper Yılmaz'ın oyuna girmesinin ardından Bafetimbi Gomis'le aralarında geçen konuşmayı anlatan Okan Buruk şu ifadeleri kullandı: ""Perşembe günü antrenman öncesi bana geldi, bundan sonra oynamak istemediğini söyledi. Genel olarak daha az süre bulduğu için bundan sonra Galatasaray forması giyip, oynamak istemediğini ifade etti. Onu çok seven, değer veren biri olarak, takım içerisinde önemli bir rolü alan biri olarak ona söylediğim, ona takımın ihtiyacı olduğu, son 7 maçta bizlerin ona ihtiyacı olduğunu, onun Galatasaray içerisinde değerli olduğunu tekrar hatırlatmak istedim. Kendisi için bunu gurur meselesi olduğunu, bundan sonra oynamak istemediğini tekrar söyledi. Burada önemli olan Galatasaray forması. Taraftarlara olan sorumluluğumuz var. Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Başkanımız da kendisi ile konuştu. Dün de bel ağrısı nedeniyle antrenmana çıkmadı. Bugün de onu burada oynatma şansımız olmadı. Bundan sonraki kararla ilgili yönetimimiz karar verecek. Biz çok çaba sarf ettik. Bundan sonra oynamayacağını, son kararının bu olduğunu, bunun değişmeyeceğini söyledi. Bununla ilgili gerekli kararı yönetimimiz verecektir diye düşünüyorum."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Galatasaraydan Bafetimbi Gomis kararı Okan Buruk, Erden Timur ve Dursun Özbek toplantı yaptı

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK: HERKES SAYGI DUYACAK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Bafetimbi Gomis'in kararına dair, "Bafetimbi Gomis'i Türkiye'ye ben getirdim. Dünkü davranış biçimi kabul edilebilir değildi. Galatasaray'ın bir profesyoneli, Galatasaray'a hizmet etmelidir. Kendisiyle konuştum. Sahadaki patron Okan Hoca. O nasıl takdir ederse, herkes saygı duyacak. Yönetim Kurulu'nda bunu konuşacağız. Buradaki davranış biçimini kabul etmiyorum" dedi.

GOMIS PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Galatasaray'ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis, Teknik Direktör Okan Buruk'un yaptığı açıklamaya sosyal medya hesabından cevap verdi. Tecrübeli forvet, "Maçtan sonra kendi adıma birçok iddia duydum, oldukça şaşırdım. Bu akşamki sonuçtan sorumlu olamam, çünkü sahada değildim. Takımın kazandığı ve bensiz çok iyi gittiği birçok maçta olduğu gibi... Sırt ağrılarım var. Gerçek bu. Geri kalan kısım ise soyunma odası konuşmaları; onları da seslendirmenin yeri burası ya da medya değil. Çünkü Galatasaray'a ve takım arkadaşlarıma çok büyük saygım var. Takımın odaklanması gereken bir şampiyonluk ve kalan maçlar var. Konu ben ya da başka bir birey olamaz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaraydan Bafetimbi Gomis kararı Okan Buruk, Erden Timur ve Dursun Özbek toplantı yaptı

ÖZÜR DİLEDİ

Bafetimbi Gomis'in bugün takım arkadaşlarından ve yönetimden özür dilediği öğrenildi. Sarı-kırmızılılarda futbolcular ile teknik heyetin bu özre olumlu tepki verdiği ve duygusal kırılmaların olabileceğini dile getirdiği kaydedildi.

TOPLANTIDA KARAR ÇIKTI

Bafetimbi Gomis'in özür dilemesinin ardından Teknik Direktör Okan Buruk, Başkan Dursun Özbek ve Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur'un bir toplantı gerçekleştirdiği öğrenildi. Toplantının ardından Galatasaray'da Bafetimbi Gomis'in affedildiği kaydedildi.

Galatasaraydan Bafetimbi Gomis kararı Okan Buruk, Erden Timur ve Dursun Özbek toplantı yaptı

GOMIS'İN PERFORMANSI

37 yaşındaki Fransız forvet bu sezon Galatasaray'da 26 maçta forma şansı buldu. Bafetimbi Gomis bu müsabakalarda rakip fileleri 10 kez havalandırdı. Başarılı futbolcu aynı zamanda 3 asist üretti.

Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Bafetimbi Gomis'in güncel piyasa değeri 900 bin euro.