Fenerbahçe Arda Güler listeye girdi! 'De Bruyne'nin kalıbında saf bir makine'

Arda Güler listeye girdi! 'De Bruyne'nin kalıbında saf bir makine'

05.01.2023 - 14:54 | Son Güncellenme:

Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin parlayan yıldızı Arda Güler, Avrupa'nın ilgisini çekmeye devam ediyor. Birçok Avrupa devinin yakından takip ettiği Arda Güler için 'Kadife dokunuşlu sol ayaklı, topa sahip olduğunda saha 8k'ya giriyor gibi görünüyor. Böyle genç oyuncu için görüşü hayret verici' ifadeleri kullanıldı.

Arda Güler listeye girdi De Bruynenin kalıbında saf bir makine

Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği alt yapısından kadrosuna kattığı ve geçen sezon Türk futboluna kazandırdığı Arda Güler, birçok Avrupa devi tarafından yakından takip ediliyor. 17 yaşındaki genç yeteneğin oyunun iki yönünü de oynadığı vurgulanırken "Topa sahip olduğunda saha 8k'ya giriyor gibi görünüyor. Böyle genç oyuncu için görüşü hayret verici' ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

İLK KEZ A MİLLİ TAKIM'A DAVET EDİLDİ
Fenerbahçe'de gösterdiği performansla adından söz ettiren Arda Güler, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz tarafından İskoçya ve Çekya ile oynanan hazırlık karşılaşmalarının kadrosuna davet edilmişti.

İskoçya maçında süre alamayan Arda Güler, Çekya maçının ikinci yarısında oyuna dahil olmuş ve Antep halkı Arda Güler'e destek olmuştu.

YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği alt yapısından kadrosuna kattığı ve geçen sezon Türk futboluna kazandırdığı Arda Güler, birçok Avrupa devi tarafından yakından takip ediliyor.

Arda Güler listeye girdi De Bruynenin kalıbında saf bir makine

İTALYANLAR NAPOLI İDDİASINDA BULUNMUŞTU
Arda Güler'in Fenerbahçe'deki performansı ve potanisyeli İtalya Serie A ekiplerinden Napoli'yi etkiledi. Daha önce Fenerbahçe'den Eljif Elmas ve Kim Min Jae gibi yıldızları kadrosuna katan Napoli bu kez gözünü Arda Güler'e dikti. Napoli'ye yakınlığı ile bilinen haber siteleri İtalyan ekibinin Arda Güler için Fenerbahçe'ye resmi teklifte bulunacağını iddia etmişti.

Haberin Devamı

Ayrıca İtalya'dan Corriere dello Sport, Milan'ın da Arda Güler ile yakından ilgilenen takımlar arasında olduğu ve bu transferde Napoli ile rekabete hazır olduğunu vurgulanmıştı.

50 GENÇ LİSTESİ
Four Four Two dergisi her yıl olduğu gibi bu yıl da en heyecan verici 50 genç oyuncu listesini yayınladı. Arda Güler için övgü dolu sözler kullanıldı.

Listenin ilk sırasında transferin gözde ismi Jude Bellingham yer aldı. Dortmund'un 19 yaşındaki İngiliz oyuncusu için, "Ne yapabileceğini hepimiz biliyoruz ve her şeyi yapabiliyor" denildi.

Arda Güler listeye girdi De Bruynenin kalıbında saf bir makine

Listenin ikinci sırasında Bayern Münih'in Alman yıldızı Jamal Musiala'ya yer verildi. Musiala için Almanya Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Hansi Flick'in "Adam eksiltmede, birebirde sıradışı. Bir kaç yıl sonra böyle yetenekler takımımızda olacak. Doğru yoldayız" ifadelerini kullandı.

ARDA GÜLER 16. SIRADA
RB Salzburg'tan Benjamin Sesko'nun 3, Barcelona'dan Gavi'nin 4, Real Madrid'in 18 yaşında kadrosuna katmak için kulübü Palmeiras ile anlaştığı Endrick 5, Dortmund'dan bir başka isim Youssoufa Moukoko'nun 6, Southampton'dan Romeo Lavia'nın 7, Manchester United'ın Arjantinli genç yeteneği Alejandro Garnacho'nun 8, Liverpool'lu Harvey Elliott'ın 9 ve Chelsea'li Carney Chukwuemeka'nın 10. sırada yer aldığı listede Arda Güler'e ise 16. sırada yer verildi.

Haberin Devamı

'OYUN GÖRÜŞÜ HAYRET VERİCİ'
Ntv'nin derlediği haberde 17 yaşındaki genç yeteneğin oyunun iki yönünü de oynadığı vurgulanırken, "Sahayı yapabileceği kadar geniş yapabiliyor. Topu aldığında her zaman en iyi yere gönderiyor. Bu rolün her iki yönünü oynamak için zaman, sabır ve olgunluk gerektirir. Arda Güler'de bunlar var. Kadife dokunuşlu sol ayaklı, topa sahip olduğunda saha 8k'ya giriyor gibi görünüyor. Böyle genç oyuncu için görüşü hayret verici ve teknik seviyesi mükemmel. Henüz yeterli süre alamıyor ancak Kevin De Bruyne'nin kalıbında saf bir makine gibi oynuyor. Henüz çok fazla oynamadı. Herkes onu ister ve büyük bir kulübün onunla imzalaması akıllıca olur" denildi.

UEFA'DAN ARDA GÜLER TAVSİYESİ
Avrupa futbolunun patronu UEFA, yeni yıl için futbolseverlere tavsiyelerde bulundu. '2023'te izlenmesi gereken oyuncular: Avrupa futbolunda bu sene kimin yıldızı parlayabilir?' başlığıyla yayınlanan haberde Fenerbahçeli Arda Güler'e de yer verildi.

Haberin Devamı

'SÜPER LİG'İN EN GENÇ GOLCÜSÜ'
Sarı-lacivertlilerin genç yeteneği için UEFA'nın internet sitesinde şu ifadelere yer verildi:
"Dripling yeteneği ve delici pasları nedeniyle 'Türk Messi' olarak adlandırılan oyuncu, geçtiğimiz sezon Süper Lig tarihinin en genç golcüsü oldu. Bu dönemde UEFA Avrupa Ligi'nde de dikkatleri üzerine çekti ve 2008'den bu yana Türkiye'yi temsil eden en genç oyuncu oldu."

Arda Güler listeye girdi De Bruynenin kalıbında saf bir makine

ATTIĞI GOLLER GÖSTERİLDİ
Makalenin görselinde Arda Güler en başta yer alırken, Fenerbahçe'nin genç yıldızının UEFA Avrupa Ligi'nde attığı golün görüntülerine de yer verildi.

FENERBAHÇE VE GENÇLERBİRLİĞİ ANLAŞMA SAĞLADI
Fenerbahçe ve Gençlerbirliği, Arda Güler'in sonraki satışından elde edilecek pay konusunda anlaşma sağladı. Gençlerbirliği, Arda'nın bir sonraki satışından yüzde 20'lik bir paya sahipti. Yapılan anlaşmaya göre bu pay tamamen ortadan kalkacak ve Arda Güler'in transferinden elde edilen gelir sadece Fenerbahçe'ye kalacak.

Haberin Devamı

Anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi veren Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, "Ali Koç'la anlaştık. Paket halinde bir anlaşma yaptık. 2,5 milyon Euro alacağız. Ayrıca önerdikleri 7-8 oyuncu var. Biz, onların içinden işimize yaracak oyuncuları kiralık olarak bedava alacağız. Biz de 4 genç oyuncumuzu verdik. Bunların ikinci satışından da yüzde 15 alacağız" diye konuştu.

Yazarlar